Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Intervenţii pentru deszăpezirea drumurilor de munte din apropierea oraşului Cugir

Publicat

Căderile masive de zăpadă din ultimele zile au blocat mai multe drumuri de munte aparţinătoare Cugirului, fiind imposibil accesul către şi dinspre satele  Călene şi Frăsinei. Primarul Adrian Teban a dispus de urgenţă mobilizarea în zonă a unor echipe de la Ocolul Silvic „Sâpcea”, astfel încât cele aproximativ 40 de familii care trăiesc în aceste sate să nu rămână izolate.

A fost necesar să se intervină pe Valea Prihodiştei, către Frăsinei, pe Valea Gruşeri şi Valea Călene, unde stratul de zăpadă depăşea un metru înălţime. S-a acţionat cu un tractor forestier cu lamă şi cu un buldoescavator,  însă operaţiunea a fost destul de dificilă, atât din cauza cantităţii mari de zăpadă şi gheaţă, cât şi a drumului îngust.

La capătul a două zile de intervenţie, zăpada a fost înlăturată,  drumurile de munte fiind în momentul de faţă deblocate.

Foto: Sorin GIURCA

Căderile masive de zăpadă din ultimele zile au blocat mai multe drumuri de munte aparţinătoare Cugirului, fiind imposibil accesul către şi dinspre satele Călene şi Frăsinei. Primarul Adrian Teban a dispus de urgenţă mobilizarea în zonă a unor echipe de la Ocolul Silvic „Sâpcea”, astfel încât cele aproximativ 40 de familii care trăiesc în aceste sate să nu rămână izolate.

A fost necesar să se intervină pe valea Prihodiştei, către Frăsinei, pe valea Gruşeri şi Valea Călene, unde stratul de zăpadă depăşea un metru înălţime. S-a acţionat cu un tractor forestier cu lamă şi cu un buldoescavator, însă operaţiunea a fost destul de dificilă atât datorită cantităţii mari de zăpadă şi gheaţă, cât şi datorită drumului îngust.

La capătul a două zile de intervenţie, zăpada a fost înlăturată, drumurile de munte fiind în momentul de faţă deblocate

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax