Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

INTERVIU: Anamaria Vîț, tânăra din Alba care a ajuns antrenor de fitness în Qatar

Publicat

I-a plăcut mereu să fie în competiție cu ea însăși, iar din acest motiv a început încă de la vârsta de 10 ani să practice sportul de performanță. Anamaria Vâț este din Zlatna, însă de șapte ani locuiește în Qatar, acolo unde este antrenor de fitness.

anamaria vit

Ana face sport de când se știe. A trecut de la atletism la taekwondo, dar s-a oprit la fitness, pe care îl practică din facultate și din care a făcut o carieră. A plecat din România cu gândul că se va întoarce într-un an, însă căldura i-a priit și „sejurul” ei s-a prelungit mai mult decât credea.

Cum este viața în Qatar și ce planuri de viitor are, ne povestește Anamaria Vîț. 

R: Sportul a făcut parte din viața ta înainte să devii antrenor de fitness. Ai făcut ani buni de taekwondo și chiar baschet, în perioada liceului. De unde vine totuși pasiunea ta pentru mișcare?

Anamaria: Cred că ne naștem fiecare cu o anumită pasiune. Părinții mei au fost tot timpul foarte activi și i-am avut ca model. Încă de mică mi-au plăcut provocările, vroiam să mă întrec pe mine în tot ceea ce făceam, iar pe parcurs mișcarea devine dependență, observ asta nu doar la mine, ci și la clienții mei.

 

R: De ce, după sportul de performanță, ai ales să mergi spre fitness și cum ți s-a părut trecerea?

Anamaria: Urmând Facultatea de Educatie Fizică şi Sport, am învățat foarte multe despre relația sport și sănătate, ceea ce m-a determinat să aleg domeniul fitness-ului. A fost bineînțeles total diferit, însă mi-a plăcut din prima clipă. Fitness-ul este un domeniu de care nu te plictisesti niciodată, deoarece este într-o permanentă evoluţie, iar ca antrenor trebuie să fii la curent cu tot ceea ce e nou.

R: Ai profesat o perioadă la Cluj-Napoca, acolo unde știu că ai și terminat facultatea, după care ai plecat în Qatar. De cât timp ești în Doha și cum ai ajuns acolo.

Anamaria: Da, am profesat trei ani în țară, iar în urmă cu şapte ani jumate am plecat în Qatar (Doha), ca instructor de fitness. La început plănuiam să plec pentru un an, maxim, să acumulez experiență și în exteriorul țării, așa că am găsit un job online și, fiind obișnuită cu schimbările, nu mi-a luat mult să mă decid să plec.

R: Cum te-ai obișnuit cu tradițiile, religia, clima și lumea de acolo?

Anamaria: Mă adaptez foarte ușor, nu a fost o problemă deloc, mi s-a părut interesant la început să descopar lumea și obiceiurile atât de diferite de ale noastre. Cred că m-a ajutat foarte mult să mă dezvolt.

R: Femeile din lumea arabă nu par să pună așa de mulț preț pe aspectul fizic așa cum o fac femeile din Europa. Cum îți găsești clientele acolo?

Anamaria: După atâția ani aici, am deja o bază de cliente cu care lucrez și chiar și o listă de așteptare😋. Femeile cu care lucrez nu sunt doar arabe, am chiar și o clientă din România, care locuiește aici. Este adevărat că femeile din lumea arabă nu sunt la fel de atente la aspectul fizic comparativ cu europencele, însă, în ultimii ani, am observat schimbări majore în privința asta, mult mai multe femei arabe sunt interesate de sport, nu doar din punct de vedere estetic, ci și ca stil de viață sănătos, ceea ce mă bucură.

R: Știu că ai programe cu clienții, la distanță. Cum se desfăşoară? Întreb pentru că s-ar putea ca printre oamenii care ne citesc să fie şi persoane interesate de acest program.

Anamaria: Am avut foarte multe cereri de antrenament la distanţă, prin intermediul social media, și am decis să lucrez și online cu persoanele interesate. Programele la distanța includ antrenamente personalizate, în funcție de obiectivele fiecărui client și planuri de nutriție care sunt la fel, personalizate. Clienții pot opta pentru antrenamente acasă sau la sala de fitness, fiecare exercițiu este însoțit de un video demonstrativ, în cazul în care sunt începători sau nu cunosc numele exercițiilor, iar, în cazul în care au nevoie de suportul meu, mă pot contacta oricând.
Momentan lucrez la două e-bookuri, unul va fi un ghid de nutriție sănătoasă, iar celălalt va fi un ghid de antrenament care va include un program de antrenament pe 12 săptămâni.

R: Ce contează mai mult atunci când ne decidem că este momentul să scăpăm de kilogramele în plus? Sportul sau alimentația?

Anamaria: Amândouă. Alimentația sănătoasă și sportul ar trebui să facă parte din stilul de viață al fiecăruia dintre noi, nu doar în momentul în care avem kilograme în plus. Kilogramele în plus sunt un semnal că ceva nu funcționează bine în organismul nostru, că suntem bolnavi.

R: Care a fost cea mai mare realizare a ta din postura de antrenor?

Anamaria: Nu pot să numesc doar una, fiecare clientă fericită, care și-a atins obiectivul dorit, este o realizare foarte mare. Este ceea ce mă motivează.

R: Există persoane care poate nu își permit să apeleze la profesioniști care să-i îndrume spre un stil de viață sănătos sau spre sport, deși poate își doresc să își schimbe viața, să scape de kilograme. Ce le recomanzi acestor persoane?

Anamaria: În ceea ce privește sportul, recomandarea mea este să încerce să facă mișcare de cel puţin trei ori pe săptămână, iar, în ceea ce privește alimentația, să încerce pe cât posibil să elimine zahărul din alimentația lor, iar când spun zahăr ma refer și la produsele care au zahăr adaugat. O altă recomandare ar fi să înlocuiască pâinea albă, pastele, cu cele integrale, să nu consume grăsimi foarte multe, deocarece au cele mai multe calorii și să încerce pe cât posibil să aibă mese echilibrate și porții mici.


R: Înainte să încheiem, vreau să îmi povestești despre bodybyana.blog. Ce găsim pe această platformă online?

Anamaria: Momentan, website-ul şi blogul meu sunt „în lucru”, pregătesc cele două e-bookuri despre care am vorbit mai sus și care vor putea fi descărcate de pe website, sper cât de curând.  Deocamdată, toate informațiile, ideile și sfaturile pe care le ofer celor interesaţi de fitness și nutriţie se află pe pagina mea de Instagram și Facebook.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Cel puţin 30.000 de copii vor primi câte 1.400 de lei pe lună. Care sunt condiţiile

Publicat

bani

Cel puţin 30.000 de copii cu vârste între 0 şi 2 ani, proveniţi din familiile vulnerabile, vor beneficia de educaţie timpurie în creşe prin intermediul unui program social cu o finanţare de 168 de milioane de euro, lansat luni de ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb. „Programul se referă la sprijin pentru copii între 0 şi […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cum reuşesc şoferii să localizeze radarele şi echipajele de Poliţie Rutieră în câteva zeci de secunde

Publicat

politie

33 de secunde. Atât i-a trebuit unei aplicaţii de trafic să localizeze echipajul de Poliţie pe şosea. Mulţi români ajung să fenteze radarele Poliţiei, folosind aplicaţii mobile şi recunosc că astfel au făcut “economii la buget”. Chiar şi unii poliţişti recunosc că şoferii care folosesc astfel de aplicații au mai mici șanse de a fi […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

Obiceiul „Păștenilor”, tradiție păstrată cu sfințenie la Cugir și Vinerea. 125 de localnici, gazdele din acest an

Publicat

pastenii vinerea 2018

În Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor, creștinii țin cu sfințenie la anumite tradiții și obiceiuri, atât la oraș cât și la sate. Așa se întâmplă în orașul Cugir şi la Vinerea, unde se ţine un obicei vechi de mai bine de 71 de ani: Obiceiul „Păștenilor”. Persoanele care împlinesc în acest an vârsta de 60 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

10 mai: Crosul Europei, a şasea ediţie, în Cetatea Alba Carolina. Detalii despre înscrieri şi traseu

Publicat

crosul europei alba iulia

A șasea ediție a Crosului Europei se desfăşoară vineri, 10 mai, în Cetatea Alba Carolina, sub sloganul ”EU aleRg! Ne antrenăm pentru implicare civică și vot!”, pentru a marca Ziua Europei. Startul competiţiei este de la ora 12.00, în şanţurile Cetăţii. Înscrierile încep de la ora 9.30 în șanțurile Cetăţii Alba Carolina, lungimea traseului fiind […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate