Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Interviu cu directorul sportiv al echipei de baschet CSU Alba Iulia, Petru Eleș: ”Echipa va fi la capacitate maximă abia în aprilie”

Publicat

Returul Diviziei A la baschet feminin va debuta sâmbătă, iar formația CS Universitatea va avea primul meci cu Sportul Studenţesc. Cu două transferuri efectuate, trupa pregătită de Tomas Bilek speră să impresioneze și în continuare. Directorul sportiv al echipei CSU, Petru Eleș a acceptat să vorbească despre partea a doua a campionatului, dezvăluind și rețeta succesului pentru echipa din Alba Iulia, dar și planurile acesteia de viitor.

Reporter: Cât de mult vor resimţi jucătoarele echipei de baschet CS Universitatea timpul scurt acordat pregătirii dintre tur și retur?

Petru Eleş: Sper să nu se simtă, pentru că ne vom pregăti în formula completă doar 4 zile până la meciul cu Sportul Studențesc. Returul este lung, apoi urmează play-off-ul și abia prin aprilie echipa trebuie să joace la capacitatea maximă.

Reporter: Ce așteptări aveţi de la noile jucătoare?

Petru Eleş: Având în vedere că am jucat practic tot turul în doar 6-7 jucătoare, evident că mă bucur că am achiziţionat două sportive noi. Le cunosc de mai mult timp pe ambele jucătoare (n.r. – Ancuța Stoenescu și Becca Tobbin) și sunt convins că vor face față așteptărilor noastre.

Reporter: Se încearcă formarea unei echipe puternice cu care să puteţi ataca un obiectiv mai îndrăzneţ în sezonul viitor?

Petru Eleş: Jucătoarele străine au, fără excepție, maximum 24 de ani, de aceea evident că ne gândim la un proiect pe termen mai lung. Este încă foarte devreme să vorbim de sezonul viitor, dar eu cred că undeva prin februarie-martie vom avea deja întreg planul de bătaie pentru ce va urma de la vară încolo.

Reporter: Credeţi că, dacă Alba ar fi avut cele două echipiere în lot la meciul cu Târgoviște, ar fi putut avea partida un alt deznodământ?

Petru Eleş: Sincer, nu cred. La ora actuală Târgoviște este echipa mai bună și trebuie să respectăm acest lucru. În același timp însă, este de datoria noastră să încercăm să vedem unde putem să ne mai îmbunătățim jocul și să încercăm să le învingem în meciul sau meciurile următoare.

Reporter: Cum vi se pare Alba Iulia, ca oraș, ca potențial sportiv și ca suporteri?

Petru Eleş: Fără doar și poate, Alba Iulia merită o echipă de baschet de calitate. Există aici toate premisele pentru performanță, un club organizat și un nucleu de suporteri cum rar găsești. Mă bucur foarte mult că suporterii sunt mereu lângă noi ca al șaselea jucător, le mulțumesc pentru asta și sper să nu-i dezamăgim în retur.

Reporter: Ca director sportiv/ manager de club, aţi avut mereu performanțe, care e secretul? Pe ce mizaţi în momentul în care vă propuneţi să construiţi o echipă puternică?

Petru Eleş: Mizez pe faptul că știu să-mi aleg colaboratorii și am lucrat tot timpul cu specialiști adevărați. De asemenea, legăturile mele pe care le-am construit în lume de-a lungul timpului mă ajută să aleg variante potrivite pentru jucătoarele străine. Cu cât cunoști mai multă lume, cu atât este mai ușor să ajungi la jucătoare bune.

Mă bucur foarte mult că suporterii sunt mereu lângă noi ca al șaselea jucător

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax