Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Interviu la VCST: Oamenii potriviți la locul potrivit sunt cea mai importantă resursă a unei organizații


Publicat

Interviu cu Sorin Dumitrache, Shift Leader / Production

Sorine, de când lucrezi în VCST?

În această lună am împlinit 4 ani de când sunt în această companie.

Cum au trecut acești 4 ani?

A fost o perioadă interesantă, în care s-a muncit foarte mult. Compania VCST relativ tânără fiind – inaugurată în 2013 și în plină expansiune -, în 2017 a dat în folosință a două hală de producție și într-un viitor apropiat este posibil să se construiască cea de-a treia hală. Fabrica este dotată cu tehnologie de ultimă generație. Trebuie să te implici și să fii interesat de ceea ce faci, că să poți face față nivelului de lucru.

Care este poziția ta actuală?

Actualmente ocup funcția de Shift Leader în cadrul Departamentului Producție.

Ce este frumos și provocator în același timp la jobul tău?

Nu te plictisești niciodată, în permanență apare ceva nou (proiecte noi, oameni noi) și trebuie să te adaptezi, că să obții cele mai bune rezultate.

Cum este echipa pe care o coordonezi?

Dacă spun că este cea mai bună echipă, se va spune: “Normal! Fiecare părinte își vede copilul ca fiind cel mai bun”. Dar pot să argumentez. Oamenii sunt bine pregătiți, își îndeplinesc bine sarcinile de serviciu și sunt într-o continuă dezvoltare profesională. S-a punctat foarte bine cuvântul echipă, deoarece ei colaborează și conlucrează bine, deși este o echipă eterogenă: operatori vechi și noi, femei, bărbați, persoane mai în vârstă și tineri. Sunt mândru de echipa mea și îmi place să cred că ei mă consideră și prietenul lor, nu doar superiorul lor.

Este ușor sau dificil să lucrezi cu oamenii?

Fiecare om este unic, are un anumit comportament, o gândire și o personalitate proprie. Dacă reușești să îl înțelegi și să comunici cu el, vei obține maximul de la acel om și automat va fi ușor să lucrezi cu el.

De-a lungul anilor petrecuți în VCST, cu siguranță ai întâlnit și momente mai relaxante și de asemenea și unele mai inconfortabile; ai putea să-mi menționezi câteva?

În fiecare an se organizează “Family Day”, o sărbătoare la care participă fiecare angajat împreună cu familia. La această petrecere toată lumea se simte bine, se organizează concursuri pentru adulți și copii, nu mai există diferențe ierarhice, toți suntem colegi.
Când vorbim de provocări, aici mă refer la livrarea produselor la timp către client: sunt situații când trebuie să ne mobilizăm foarte activ pentru a ne îndeplini termenele și pot să spun că rezultatele au fost pozitive.

Ce reprezintă pentru tine VCST, ca angajator?

VCST este compania care a reușit să-mi “acopere” majoritatea așteptărilor pe care le am: un post bun, condiții de muncă la standarde ridicate, un salariu motivant, prima de senioritate, prima de Paște și Crăciun, precum și programe de dezvoltare profesională.

În opinia ta, este mai simplu să lucrezi cu oamenii sau cu mașinile?

Depinde de situație. Personal consider că este mai simplu să lucrezi cu oamenii, deoarece cu ei poți comunica, astfel încât problemele se pot rezolva mai repede și mai ușor.

Cum ți se par noii angajați?

După perioada de probă și după ce văd condițiile de lucru, cei mai mulți sunt dornici să învețe și să se integreze în Echipa VCST.

Cum vezi generația Millennials?

Se spune despre tinerii între 18 și 34 ani că sunt cea mai rea generație, că nu vor să muncească, că li se cuvine totul. Părerea mea este că acești tineri sunt creativi, preocupați de viitor și vor să aibă libertate în a-și desfășura activitatea, fără prea multe reguli și îngrădiri, adică munca să nu fie o greutate, o pedeapsă. Ei doresc să muncească, astfel încât să trăiască, nu să trăiască ca să muncească.

Ce recomandări ai pentru tinerii care-și caută un job?

Le recomand cu toată sinceritatea să vină să lucreze în VCST. Această companie oferă posturi pentru toate nivelele de pregătire. Se angajează persoane cu studii superioare, dar și tineri fără experiență de lucru, cărora li se oferă cursuri și calificări la locul de muncă. Dacă sunt serioși și își văd de treabă, au posibilitatea să promoveze pe o funcție sau alta. Unii angajați urmează o facultate în paralel, iar la terminarea studiilor pot rămâne în companie pe posturile de ingineri disponibile. Îmi place că în această companie se mai găsesc oameni care te ajută în carieră pentru că te consideră valoros și nu pentru “pile și relații”.

Îți mulțumesc mult, Sorin, pentru sinceritate și onestitate și, nu în ultimul rând, pentru faptul că ești colegul nostru!

Gyöngyi Hunyadi

HR Manager VCST AlbaDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Ambulanță din Alba, implicată într-un accident rutier în Cluj Napoca. Echipajul, rănit ușor

Publicat

O ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță Alba a fost implicată într-un accident rutier petrecut în noaptea de duminică spre luni, pe o stradă din Cluj Napoca.

Echipajul: un medic de 69 de ani, o asistentă și șoferul au fost răniți ușor.

Aceștia au dus la Cluj Napocaun pacient cu COVID, care era în transfer către un spital din Oradea.

Echipajul din Alba Iulia a predat pacientul către un alt echipaj clujean și mergeau către decontaminare. 

Potrivit IPJ Cluj, accidentul s-a produs în jurul orei 23.00, pe strada Horea. Din primele date, ambulanța ar fi pătruns în intersecție în timp ce semaforul indica culoarea roșie, având în funcțiune semnalele acustice și luminoase.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea medicului de 69 de ani din Alba Iulia, care a suferit o contuzie la coloană, ambulanțierul o contuzie la șold și asistentul un traumatism minor la nivelul capului, au transmis reprezentații SJA  Alba pentru alba24.ro

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Tânăr din Alba, trimis în judecată după ce a încercat să întrețină relații sexuale cu verișoara sa într-un lan de porumb

Publicat

Un tânăr din județul Alba a fost trimis în judecată pentru tentativă de act sexual cu un minor, după ce a vrut să întrețină relații intime cu verișoara sa în vârstă de 14 ani. 

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, fapta s-a petrecut în noaptea de 27 iulie 2020.

Atunci în jurul orei 23.00, tânărul s-a deplasat alături de verișoara sa într-un lan de porumb, din apropierea unui imobil, unde au încercat să întrețină relații sexuale.

Tânărul a așezat-o pe minoră pe pământ și a apucat să se dezbrace parțial.

Însă, aceștia au fost surprinși de mama fetei, iar actul sexual nu s-a mai consumat, au transmis procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru alba24.ro.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Alba Iulia, însă momentan nu a primit un prim termen de judecată.

sursă foto: arhiva alba24.ro, rol ilustrativ

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Care sunt principalele probleme resimțite de profesori în perioada şcolii online. Diferențe între urban și rural. Studiu

Publicat

laptop calculator

Nivelul de stres psihic, social sau tehnic şi lipsa unui cadru metodologic adecvat pentru pregătirea, îndrumarea şi desfăşurarea activităţilor online sunt principalele dificultăţi cu care s-au confruntat cadrele didactice pe parcursul desfăşurării orelor în mediul online, potrivit unui studiu realizat de specialişti în ştiinţele educaţiei.

Cercetarea a fost realizată în perioada martie 2020 – februarie 2021 şi la aceasta au participat peste 10.000 de cadre didactice din toate judeţele, reprezentând toate nivelurile de învăţământ.

Studiul „Un an de şcoală online – Premise pentru inovarea educaţiei” relevă că cele mai mari dificultăţi în realizarea de către profesori a activităţilor didactice la distanţă sunt în ordine (în funcţie de scorul pe o scală de la 1 la 4): nivelul de stres psihic, social sau tehnic – 2,59, lipsa unui cadru metodologic adecvat pentru pregătirea, îndrumarea şi desfăşurarea activităţilor online – 2,39, insuficient timp pentru planificarea/ organizarea lecţiilor – 2,36, lipsa unui computer suficient de performant – 2,27, lipsa timpului necesar pentru înţelegerea şi utilizarea adecvată a instrumentelor şi resurselor digitale – 2,27, lipsa instrumentelor pentru gestionarea clasei, pentru feedback şi evaluare – 2,25, lipsa unui spaţiu adecvat (acasă) pentru realizarea de activităţi didactice – 2,23.

Conform cadrelor didactice respondente, elevii întâmpină dificultăţi similare în activităţile de învăţare la distanţă, ierarhizate de profesori după cum urmează: dificultăţi tehnice – de acces, conectare, afişare – 2,86, lipsa obişnuinţei de a învăţa cu ajutorul noilor tehnologii – 2,85, nivelul insuficient al competenţelor digitale – 2,74, lipsa unui program bine structurat, determinând sincope în învăţare – 2,74, lipsa unui spaţiu adecvat pentru realizarea de activităţi de învăţare online – 2,70, acces limitat la internet – 2,66.

De asemenea, studiul relevă că într-o comparaţie între cadrele didactice din şcoli din mediul rural şi cele din mediul urban, apar diferenţe semnificative în special în ceea ce priveşte accesul la tehnologie – echipamente, internet, suport specializat în configurarea şi utilizarea aplicaţiilor şi platformelor digitale. Astfel, 2,15 respondenţi din mediul rural au răspuns că au întâmpinat dificultăţi tehnice, 2,09 – din mediul urban mic şi 2,05 din mediul urban mare, 1,94 din mediul rural au indicat accesul limitat la internet, 1,77 din mediul rural mic şi 1,69 din mediul rural mare, 2,38 din mediul rural – lipsa unui computer suficient de performant, 2,30 din mediul urban mic şi 2,17 din mediul urban mare.

Majoritatea cadrelor didactice participante la cercetare au remarcat faptul că lipsa interacţiunii directe, în grupul de învăţare, cu colegii şi cu profesorii, are repercusiuni iremediabile asupra dimensiunii sociale, emoţionale şi afective a dezvoltării copiilor. 44% dintre respondenţi sunt de acord că dezvoltarea socio-emoţională a copiilor este influenţată negativ, 37% – de acord parţial, 15% în dezacord şi 4% nu ştiu.

Studiul a evidenţiat că în perioada şcolii online, motivaţia pentru cariera didactică a crescut pentru 30% dintre profesori, a rămas la fel pentru 54,1% dintre aceştia, în timp ce 10% se declară mai puţin dedicaţi profesiei în urma acestei experienţe.

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte aspectele care influenţează desfăşurarea unei activităţi de calitate cu elevii, rezultatele studiului arată că profesorii se ancorează mai degrabă în pedagogie (60%), decât în tehnologie (36%), cu toate că la începutul pandemiei, în opinia profesorilor, tehnologia ocupa un loc central al activităţii didactice (57%), depăşind cu mult preocupările privind aspectele pedagogice (38%).

Cadrele didactice au răspuns că au primit ajutor în perioada şcolii online în mare măsură de la directorul şcolii – 41%, de la informaticianul şcolii – 26%, de la membri ai familiei – 25%, de la colegi – 23%, 12% de la MEC, inspectorat, CCD, CIRAE, ISE/CNPEE, 6% de la elevi, 6% de la ONG-uri sau companii private şi 5% de la părinţi.

Au desfăşurat acest studiu specialişti în ştiinţele educaţiei de la Universitatea din Bucureşti, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, din cadrul Proiectului CRED, al Proiectului ROSE şi al Centrului Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: ACCIDENT la Alba Iulia. Două mașini s-au lovit în giratoriul din zona Pieței agroalimentare Cetate

Publicat

Un accident rutier s-a produs luni dimineața, în giratoriul aflat în zona Pieței agroalimentare Cetate din Alba Iulia. Două mașini s-au lovit, cel mai probabil după ce unul dintre șoferi nu a acordat prioritate.

Evenimentul rutier s-a produs în giratoriul aflat la intersecția dintre Bulevardul Revoluției 1989 și strada Toporașilor din Alba Iulia.

Un cititor Alba24 a surprins pe imagini mașinile avariate.

Este vorba despre un autoturism marca VW și un altul marca Land Rover.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate