Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Interviu la VCST: Oamenii potriviți la locul potrivit sunt cea mai importantă resursă a unei organizații

Publicat

Interviu cu Sorin Dumitrache, Shift Leader / Production

Sorine, de când lucrezi în VCST?

În această lună am împlinit 4 ani de când sunt în această companie.

Cum au trecut acești 4 ani?

A fost o perioadă interesantă, în care s-a muncit foarte mult. Compania VCST relativ tânără fiind – inaugurată în 2013 și în plină expansiune -, în 2017 a dat în folosință a două hală de producție și într-un viitor apropiat este posibil să se construiască cea de-a treia hală. Fabrica este dotată cu tehnologie de ultimă generație. Trebuie să te implici și să fii interesat de ceea ce faci, că să poți face față nivelului de lucru.

Care este poziția ta actuală?

Actualmente ocup funcția de Shift Leader în cadrul Departamentului Producție.

Ce este frumos și provocator în același timp la jobul tău?

Nu te plictisești niciodată, în permanență apare ceva nou (proiecte noi, oameni noi) și trebuie să te adaptezi, că să obții cele mai bune rezultate.

Cum este echipa pe care o coordonezi?

Dacă spun că este cea mai bună echipă, se va spune: “Normal! Fiecare părinte își vede copilul ca fiind cel mai bun”. Dar pot să argumentez. Oamenii sunt bine pregătiți, își îndeplinesc bine sarcinile de serviciu și sunt într-o continuă dezvoltare profesională. S-a punctat foarte bine cuvântul echipă, deoarece ei colaborează și conlucrează bine, deși este o echipă eterogenă: operatori vechi și noi, femei, bărbați, persoane mai în vârstă și tineri. Sunt mândru de echipa mea și îmi place să cred că ei mă consideră și prietenul lor, nu doar superiorul lor.

Este ușor sau dificil să lucrezi cu oamenii?

Fiecare om este unic, are un anumit comportament, o gândire și o personalitate proprie. Dacă reușești să îl înțelegi și să comunici cu el, vei obține maximul de la acel om și automat va fi ușor să lucrezi cu el.

De-a lungul anilor petrecuți în VCST, cu siguranță ai întâlnit și momente mai relaxante și de asemenea și unele mai inconfortabile; ai putea să-mi menționezi câteva?

În fiecare an se organizează “Family Day”, o sărbătoare la care participă fiecare angajat împreună cu familia. La această petrecere toată lumea se simte bine, se organizează concursuri pentru adulți și copii, nu mai există diferențe ierarhice, toți suntem colegi.
Când vorbim de provocări, aici mă refer la livrarea produselor la timp către client: sunt situații când trebuie să ne mobilizăm foarte activ pentru a ne îndeplini termenele și pot să spun că rezultatele au fost pozitive.

Ce reprezintă pentru tine VCST, ca angajator?

VCST este compania care a reușit să-mi “acopere” majoritatea așteptărilor pe care le am: un post bun, condiții de muncă la standarde ridicate, un salariu motivant, prima de senioritate, prima de Paște și Crăciun, precum și programe de dezvoltare profesională.

În opinia ta, este mai simplu să lucrezi cu oamenii sau cu mașinile?

Depinde de situație. Personal consider că este mai simplu să lucrezi cu oamenii, deoarece cu ei poți comunica, astfel încât problemele se pot rezolva mai repede și mai ușor.

Cum ți se par noii angajați?

După perioada de probă și după ce văd condițiile de lucru, cei mai mulți sunt dornici să învețe și să se integreze în Echipa VCST.

Cum vezi generația Millennials?

Se spune despre tinerii între 18 și 34 ani că sunt cea mai rea generație, că nu vor să muncească, că li se cuvine totul. Părerea mea este că acești tineri sunt creativi, preocupați de viitor și vor să aibă libertate în a-și desfășura activitatea, fără prea multe reguli și îngrădiri, adică munca să nu fie o greutate, o pedeapsă. Ei doresc să muncească, astfel încât să trăiască, nu să trăiască ca să muncească.

Ce recomandări ai pentru tinerii care-și caută un job?

Le recomand cu toată sinceritatea să vină să lucreze în VCST. Această companie oferă posturi pentru toate nivelele de pregătire. Se angajează persoane cu studii superioare, dar și tineri fără experiență de lucru, cărora li se oferă cursuri și calificări la locul de muncă. Dacă sunt serioși și își văd de treabă, au posibilitatea să promoveze pe o funcție sau alta. Unii angajați urmează o facultate în paralel, iar la terminarea studiilor pot rămâne în companie pe posturile de ingineri disponibile. Îmi place că în această companie se mai găsesc oameni care te ajută în carieră pentru că te consideră valoros și nu pentru “pile și relații”.

Îți mulțumesc mult, Sorin, pentru sinceritate și onestitate și, nu în ultimul rând, pentru faptul că ești colegul nostru!

Gyöngyi Hunyadi

HR Manager VCST Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax