Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Interzicerea ţigărilor electronice în spaţiile publice închise. Ce prevede proiectul înregistrat la Senat

Publicat

Încă un pas spre interzicerea țigărilor electronice în spațiile publice închise. Mai mulţi parlamentari au iniţiat un proiect de lege în acest sens. Consideră că impactul pe are îl au aceste produse asupra sănătății consumatorilor sau celor din jur este la fel de nociv ca fumatul.

Proiectul legislativ va intra la vot în Senat, prima cameră sesizată, după ce primeşte avizele de la Guvern.

Inițiatorii propun extinderea termenului de “fumat” și pentru consumul de vapori sau aerosoli, nu doar pentru consumul de fum, așa cum este acum prevăzut în Legea nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

“Nu există nici un fel de cercetare fundamentată științific care să ateste că aceste dispozitive prezintă un pericol mai mic pentru sănătate decât produsele clasice din și cu tutun. De aceea, nu există motive întemeiate ca în acest moment statul român să trateze diferențiat țigaretele clasice și dispozitivele de fumat nou lansate pe piață. Pericolul consumului de tutun nu este exclusiv personal, ci și unul social și la adresa sănătății publice. Cu toții știm că este mai bine să previi decât să tratezi”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Actul normativ prevede ca prin „fumat” să se înțeleagă orice consum voluntar de fum, vapori sau aerosoli, interzis în spații publice închise, mijloace de transport în comun, spații închise de la locul de muncă sau în preajma locurilor de joacă pentru copii.

“Fumat se înțelege inhalarea involuntară a fumului rezultat în urma arderii tutunului conținut în țigarete, țigări de foi, cigarillos și pipe, precum și inhalarea voluntară a aerosolilor reultați în urma vaporizării substanțelor cu dispozitive electronice de tip țigaretă electronică sau al dispozitivelor ce încălzesc tutunul fără a produce combustia amestecului”.

sursa: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax