Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

INTERZIS cu porci, găini sau alte animale de curte, în zona urbană din Alba Iulia. Primăria va da AMENZI. Proiect

Publicat

Fără porci, găini, gâşte, vaci, viţei, cai, capre sau alte animale în oraşul Alba Iulia. Asta doar dacă nu sunt considerate animale de companie. Este propunerea de modificare a regulilor de bună gospodărire în municipiu, aflată în dezbatere publică până în 4 iunie.

Până acum, era considerată contravenţie „creşterea animalelor şi păsărilor în zonele centrale (A şi B) ale municipiului, cu excepţia animalelor de companie” şi fapta se sancţiona cu amendă între 300 de lei şi 500 de lei.

Acum fapta devine “creșterea animalelor și păsărilor (cu excepția animalelor de companie și a păsărilor exotice) pe raza municipiului Alba Iulia, exceptând localitățile componente Bărăbanț, Micești, Oarda, Pâclișa și Partoș.”

Proiectul se referă la modificarea HCL 368/2015, privind stabilirea sancţiunilor pentru faptele care constituie contravenţii în domeniul bunei gospodăriri a municipiului Alba Iulia. Aceasta stabileşte sancţiunile pentru faptele săvârşite de instituţiile publice, agenţii economici, a altor persoane juridice, precum şi de către cetăţeni, care constituie contravenţii în domeniul bunei bunei gospodăriri a municipiului Alba Iulia.

Reamintim că la Alba Iulia au fost sesizate, în ultima perioadă, mai multe situaţii în care cai sau porci se plimbau nestingheriţi pe spaţiul public, inclusiv pe străzi şi trotuare, cel mai probabil în căutare de hrană, după ce proprietarii i-au lăsat de izbelişte. Deocamdată, dacă nu se produc alte incidente, poliţiştii locali pot doar să-i amendeze pe proprietari, dacă-i identifică.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Alin POPA

    marți, 15.05.2018 at 16:59

    „Reamintim că la Alba Iulia au fost sesizate, în ultima perioadă, mai multe situaţii în care cai sau porci se plimbau nestingheriţi pe spaţiul public, inclusiv pe străzi şi trotuare, cel mai probabil în căutare de hrană, după ce proprietarii i-au lăsat de izbelişte.”

    Pai una e sa lasi animalele „sa se plimbe” prin oras si alta este sa cresti cateva pasari pe o proprietate privata. Sunt de exemplu rase da caini care fac un balamuc de nedescris, urla de-ti muta urechile, mai ales cand se aud unii pe altii.In alta ordine de idei mai nou si gaina este animal de companie. Balariile din oras sunt permise pe domeniu public dar sa lasi omul sa se gospodareasca pe proprietatea lui e supus unor super restrictii. Nici Ceausescu nu si-a permis asa ceva. In concluzie, ar fi bine sa rezolvati toate problemele legate de domeniu public (vedeti si cu gunoaiele), inclusiv cele legate de animale si apoi sa va ocupati de ce are omul prin ograda.

    • Adolf

      miercuri, 16.05.2018 at 13:28

      Amice, in oras cainii ar trebui interzisi atat in blocuri cat si in curtile dintre… blocuri. Vii acasa obosit de la munca si vrei sa te odihnesti dar dai de latraturile si schelalaliturile cainilor… Degeaba te duci la cretin si-i explici cu frumosu’ ca el, venit din strafundurile catunelor se scarpina-n fund si la ceafa si isi vede de treaba…
      Altfel hai sa dam curs tuturor „hobby-urilor” de toate felurile… Sa aducem broaste, sa ocrotim sobolanii si gandacii de bucatarie, etc, etc

  2. Costelis

    miercuri, 16.05.2018 at 10:50

    Porcii care se plimbă prin oras trebuie sacrificați pt azilul de batrani..si problema e rezolvata! !

  3. Ionel Gratarel

    miercuri, 16.05.2018 at 15:21

    Proprietarii animalelor care au fost lasate de izbeliste prin oras (cai, porci) se pot gasi foarte usor daca se confisca animalul si se duce intr-un loc amenajat pt o perioada de 72 de ore. Daca nu se revendica, se sacrifica si gata problema, iar daca se va revendica, atunci stie si politia locala pe cine sa amendeze. Este foarte simplu. Cat despre cresterea animalelor pe raza municipiului Alba Iulia, fiecare poate sa creasca in curte la el ce vrea, atat timp cat nu deranjeaza prin zgomot sau miros pe vecinul. Normal ca cei care isi permit sa umple caruciorul de la market cu carnita de purcel sau pui nu sunt interesati de cresterea animalelor in gospodarie, dar sunt multi care nu isi permit sau vor sa manance ceva bio si vor aborda varianta cresterii in propria ograda. Aaaa, si mai este si „pupinc…mul” pentru marile lanturi de supermarketuri, ca doar ele aduc bani la bugetul local. Sa cumpere prostimea, ca tre sa se adune bani. Daca ne uitam la copiii din ziua de azi vedem ca sunt foarte dezvoltati pentru varsta lor. Oare de ce? Pai hormonii de crestere care se introduc in alimentatia gainilor de carne sau a porcilor, oare unde ajung mai departe? Fiecare trage ce concluzie vrea. Eu zic ca tot mai buna e o ceafa de porc crescut doar cu bucate in ograda decat o carne care sa scada la jumatate cand e pusa pe gratar :). Zi faina va doresc.

  4. Gogu

    vineri, 20.07.2018 at 22:46

    De aplaudat initiativa primariei.In nici un oras civilizat din lumea aceasta nu vezi porci,cai,oi,etc sa se plimbe nestingheriti prin oras.Daca nu stiti in spatele Alba Mall la nici 300 de metrii se afla o stana de oi cu cca 300 de exemplare si vreo 5-6 caini ciobanesti care umbla nestingheriti,dezlegati pe strazi!!!!!!!!!!Pacat ca a lasat oportunitatea:Oarda,Piclisa,Barabant,MicestiPentru cei care vor sa manince bio sa se mute la tara sau in una din cele 4 localitati aferente municipiului.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax