Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

INTERZIS la contracte cu statul pentru parlamentari, primari și consilieri locali. Legea a fost adoptată tacit de Senat

Publicat

r

Un proiect de lege adoptat tacit de Senat pervede că președintele României, deputații, senatorii, dar și aleșii locali, nu vor mai avea voie să încheie contracte cu statul în timpul mandatului. 

Inițiativa aparține deputatului PNL de Alba, Florin Roman. Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie să treacă de Camera Deputaților.

Proiectul inițiat de Roman este o modificare a legilor care prevăd alegerea Președintelui, a deputaților, senatorilor dar și a aleșilor locali.

Mai exact, în textul de lege a fost introdus un nou paragraf, în care este specificat că cei care vor să candideze pentru o funcție de demnitar, trebuie să depună o declarație pe propria răspundere că nu vor încheia contracte cu statul pe timpul mandatului.

”Am solicitat procedura de urgenţă pentru ca legea să fie aplicată încă de la alegerile prezidenţiale. Am semnat iniţiativa civică Fără penali in funcţii publice şi o susţin. Sper că şi Dan Barna, un mare iubitor al contractelor cu statul să se decidă ce vrea: ori politică, ori afaceri cu statul?

Îl invit să susţină acest proiect de lege alături de USR-PLUS pentru însănătoşirea vieţii publice atât pe domnia sa, cât şi pe domnii Ghinea, Pîslaru sau Voiculescu care au îmbinat funcţia publică de contracte cu statul”, declara Florin Roman în momentul în care a depus proiectul de lege. 

”Consider oportună instituirea prevederii ca aleşii, pe perioada exercitării mandatului, să nu poată încheia contracte comerciale de prestări servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autorităţile administraţiei publice locale şi centrale, cu instituţiile sau regiile autonome de stat ori cu societăţile comerciale înfiinţate de autorităţile administraţiei publice locale şi centrale”, mai spunea Roman atunci.

Pentru a intra în vigoare legea trebuie să fie adoptată de Camera Deputaților și publicată în Monitorul Oficial.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax