Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

INTERZIS la contracte cu statul pentru parlamentari, primari și consilieri locali. Legea a fost adoptată tacit de Senat

Publicat


r

Un proiect de lege adoptat tacit de Senat pervede că președintele României, deputații, senatorii, dar și aleșii locali, nu vor mai avea voie să încheie contracte cu statul în timpul mandatului. 

Inițiativa aparține deputatului PNL de Alba, Florin Roman. Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie să treacă de Camera Deputaților.

Proiectul inițiat de Roman este o modificare a legilor care prevăd alegerea Președintelui, a deputaților, senatorilor dar și a aleșilor locali.

Mai exact, în textul de lege a fost introdus un nou paragraf, în care este specificat că cei care vor să candideze pentru o funcție de demnitar, trebuie să depună o declarație pe propria răspundere că nu vor încheia contracte cu statul pe timpul mandatului.

”Am solicitat procedura de urgenţă pentru ca legea să fie aplicată încă de la alegerile prezidenţiale. Am semnat iniţiativa civică Fără penali in funcţii publice şi o susţin. Sper că şi Dan Barna, un mare iubitor al contractelor cu statul să se decidă ce vrea: ori politică, ori afaceri cu statul?

Îl invit să susţină acest proiect de lege alături de USR-PLUS pentru însănătoşirea vieţii publice atât pe domnia sa, cât şi pe domnii Ghinea, Pîslaru sau Voiculescu care au îmbinat funcţia publică de contracte cu statul”, declara Florin Roman în momentul în care a depus proiectul de lege. 

”Consider oportună instituirea prevederii ca aleşii, pe perioada exercitării mandatului, să nu poată încheia contracte comerciale de prestări servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autorităţile administraţiei publice locale şi centrale, cu instituţiile sau regiile autonome de stat ori cu societăţile comerciale înfiinţate de autorităţile administraţiei publice locale şi centrale”, mai spunea Roman atunci.

Pentru a intra în vigoare legea trebuie să fie adoptată de Camera Deputaților și publicată în Monitorul Oficial.


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Traficanți de droguri din Alba și Cluj, condamnați în total la 40 de ani de închisoare. Decizie definitivă la Alba Iulia

Publicat

Gruparea infracţională formată din mai multe persoane din judeţele Alba şi Cluj, acuzată de trafic de droguri şi destructurată de DIICOT acum șase ani, a primit condamnări definitive la închisoare, la Curtea de Apel Alba Iulia. Sentința a fost dată în 12 februarie. Gruparea de traficanți de droguri a fost destructurată la începutul lunii octombrie […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia scoate la concurs un post plătit cu peste 12.000 de lei lunar. Ce condiții trebuie îndeplinite

Publicat

sediu primarie drona

Un post de director executiv rămas vacant în administrația locală din Alba Iulia, plătit lunar cu peste 12.000 de lei, a fost scos la concurs. Persoanele care au studii universitare de licență în domeniul ingineriei civile sau ingineriei instalațiilor, diplomă de master în administrație publică și minim șapte ani de experiență în domeniu pot aplica […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Orban vrea alegeri locale în 14 iunie. ”Pe 31 mai și 7 iunie ar fi o impietate față de creștini”

Publicat

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că 14 iunie este o dată „rezonabilă” pentru alegerile locale. În opinia sa, organizarea acestora pe 31 mai sau pe 7 iunie „ar fi o impietate față de creștini”, fiind Rusaliile. „Primarii m-au întrebat când vor fi organizate alegerile locale și am răspuns că, cel mai probabil, pe 14 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Formularul simplificat al Declarației 230, finalizat de ANAF. Cum se completează

Publicat

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a finalizat și a pus în dezbatere publică formularul simplificat al Declarației 230, pentru direcționarea a până la 3,5% din impozitul pe venit către entitățile non-profit sau unitățile de cult. Potrivit documentației publicate de ANAF, formularul se completează şi se depune de către persoanele fizice care dispun direcționarea unei […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate