Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

„Intimidat” de manifestaţiile singurului protestatar, primarul din Baia de Arieş a respins cererea de autorizare pentru al doilea miting

Publicat

Primarul din Baia de Arieş, Gheorghe Bora, alături de ceilalţi membri ai comisiei de avizare a respins o cerere de autorizare pentru un alt miting din zonă. După ce, în urmă cu o săptămână, acesta a avizat protestul-solo al unui cetăţean care de atunci scandează zilnic lozinci antiguvernamentale, probabil a considerat că oraşul era suprapopulat de protestatarul deja ieşit în stradă. Preşedintele PSD Ioan Dîrzu a sugerat că ar putea fi vorba despre o teamă a autorităţilor în faţa cetăţenilor manifestanţi, teamă care s-a propagat şi în judeţul Alba.

Ioan Dîrzu a menţionat, miercuri, în conferinţă de presă, neavizarea unei solicitări de protest la Baia de Arieş, cerere înaintată primăriei, deşi aceasta îndeplinea, în opinia acestuia, condiţia de a fi depusă cu 3 zile înainte de începerea protestului. Dîrzu a explicat că, probabil, este vorba despre o teamă generală a autorităţilor în faţa protestatarilor: „Această teamă a actualei puteri se răsfrânge şi în judeţul nostru”.

Potrivit social-democraţilor, este vorba despre o cerere depusă în data de 20 ianuarie, de un grup care intenţiona să protesteze în data de 25 ianuarie la Baia de Arieş şi care nu a fost aprobată de primărie. În cerere se arăta că la protest doreau să participe 100 de persoane.

Primarul Gheorghe Bora de la Baia de Arieş a explicat că solicitarea a fost prezentată Primăriei de către o singură persoană – Iulius Colda – care a completat o cerere tipizată (potrivit Legii 60/91, republicată, privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice), furnizată de personalul primăriei, iar aceasta nu a fost avizată de comisia formată din primar, secretar şi reprezentant al poliţiei pentru că nu respecta condiţiile prevăzute de aceeaşi lege. Mai exact, potrivit primarului Bora, nu a fost delimitată precis perioada de timp şi locaţia în care urma să fie organizată manifestaţia. Era specificat doar „timp nelimitat”, „pe toate străzile şi localităţile aparţinătoare” oraşului Baia de Arieş, fiind precizat doar intervalul orar 14.00 – 22.00.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax