Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Într-o ţară din Europa, părinţii ar putea fi arestaţi dacă postează pe Facebook fotografii cu copiii lor

Publicat

tableta Părinţii sunt avertizaţi să nu mai posteze fotografii cu copiii lor pe reţele sociale, pentru că ar putea sfârşi daţi în judecată atunci când copiii vor deveni adulţi. Motivele ar putea fi că le-au încălcat intimitatea şi le-au pus siguranţa în pericol, dacă au postat fotografii cu aceştia pe Facebook. Pedepsele sunt pe măsură: amenzi usturătoare sau închisoare. Situaţia se regăseşte în Franţa.

Totul se datorează legii despre intimitate, care cuprinde pedepse severe. Astfel, un părinte riscă un an de închisoare şi o amendă de 45.000 de euro dacă este găsit vinovat că a făcut publice date intime despre viaţa privată a altor persoane, inclusiv proprii copii, fără a avea consimţământul acestora, scrie The Telegraph.
Experţii francezi citaţi de cotidianul britanic susţin că în câţiva ani copiii îşi vor putea da în judecată părinţii pentru pozele publicate şi, în plus, ar putea obţine despăgubiri importante.
Potrivit legii franceze, părinţii sunt responsabili de protejarea imaginii publice a copiilor.

Poliţia franceză le-a reamintit părinţilor despre pericolul ca pedofilii să devină interesaţi de copii văzând imaginile de familie postate pe Facebook. Unii părinţi au fost chiar forţaţi să şteargă fotografii în care bebeluşii sau copiii lor apăreau goi.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax