Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Într-un cartier de rromi din Sebeş se deschide un centru de refugiu pentru femeile bătute de soţi. Investiţie din fonduri europene

Publicat

primaria sebes 1 Primăria Sebeş vrea să deschidă o casă de refugiu pentru femeile care sunt bătute de soţi. Potrivit edilului Alexandru Dăncilă, centrul va funcţiona în zona unui cartier de rromi din municipiu. Investiţia va fi realizată din bani europeni, centrul multifuncţional fiind în fază de proiect. Femeile care vor veni în această locaţie vor beneficia de cazare temporară, o masă caldă, dar şi de consiliere.
Potrivit primarului din Sebeş, Alexandru Dăncilă, în ultima perioadă, cazurile de violență domestică s-au înmulţit în oraş. Mai multe femei căsătorite au reclamat violența soților.
Acesta este unul dintre motivele pentru care s-a hotărât deschiderea unui centru multifuncțional pentru victimele violenței domestice.
Alexandru Dăncilă a declarat pentru Alba24 că acest centru destinat femeilor bătute de soţi va fi deschis în zona cartierului de rromi din Sebeş.
Potrivit sursei citate, autorităţile locale nu au decis încă dacă va fi construită o clădire nouă sau va fi închiriat un imobil pentru a fi modernizat şi dotat cu cele necesare.
Înainate ca femeile să ajungă la centru, asistenţii sociali vor face o anchetă, iar în funcţie de situaţie se va stabili şi cât timp o femeie poate beneficia de serviciile centrului.
„Este vorba de o casă, compusă din  mai multe camere, unde femeile agresate de soți vor putea să locuiască, până la soluționarea conflictelor„, a mai adăugat Dăncilă.
Pentru că în Sebeș se află o comunitate de rromi, ce numără peste 5.500 de suflete, primăria va iniția și un proiect de dezvoltare a unui centru privind incluziunea comunității de rrromi.
În ceea ce priveşte alte proiecte avute în vedere de primărie, edilul a spus că va fi creat la nivelul administraţiei locale şi un birou unic de afaceri, care va sprijini și va rezolva probleme cu care se confruntă  întreprinzătorii locali.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax