Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Într-un cătun îndepărtat din Alba, un bărbat și-a bătut soția, a amenințat-o că o omoară, apoi că se sinucide. Cum s-a terminat

pixabay free

Publicat

Violența în familie este un subiect la ordinea zilei, iar cazurile în care femeile sunt agresate de cei cu care își împart viața, sunt aproape zilnice și prezente pe buletinele de presă ale poliției. 

Dacă în orașe sau în localități mai dezvoltate este mai ușor pentru o victimă a violenței domestice să apeleze la poliție, pentru o femeie dintr-un cătun îndepărtat din Alba, protecția din partea autorităților poate întârzia. 

Este vorba despre un caz de ordin de protecție judecat recent pe rolul Judecătoriei Sebeș, unde femeia a cerut ca bărbatului cu care are cinci copii să îi fie interzis să se mai apropie de ea.

O decizie a fost luată în data de 9 decembrie 2022, iar motivarea a fost făcută publică, fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

Potrivit motivării instanței, în timpul procesului femeia a spus că bărbatul consumă alcool și devine extrem de violent, deși acest fapt s-a întâmplat pe tot parcursul căsătoriei, femeia a hotărât să stea alături de soț deoarece au cinci copii.

Însă la ultima ieșire violentă a bărbatului femeia a hotărât să apeleze la justiție.

”Violenţa a culminat în data de 28.11.2022, când tot pe fondul consumului de alcool pârâtul a agresat-o, lovind-o cu pumnii în zona feţei şi a ameninţat-o că o omoară şi pe urmă se sinucide.

Acest lucru s-a petrecut în prezenţa mamei victimei o femeie de 84 de ani, paralizată şi imobilizată la pat, care nu a putut riposta în niciun fel fiind supusă terorii şi aceasta.

S-a menţionat că locuinţa victimei se află într-un cătun al comunei Săsciori situat într-o zonă îndepărtată unde accesul este foarte greu, iar deplasarea de la Postul de poliţie până la locuinţa sa s-ar face în aproximativ o oră, ori în aceste condiţii dacă acţiunea pârâtului s-ar repeta, victima ar fi în imposibilitatea de a anunţa şi de a primi în timp util ajutorul poliţiei sau a altor persoane, vecini.”, se arată în motivarea instanței.

Magistrații au admis cererea femeii și au impus că bărbatul, timp de o lună, să nu se apropie de casa femeii la mai puțin de 100 de metri, să nu o contacteze telefonic sau într-un alt fel.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate