Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Intrarea în sălile de jocuri de noroc, doar cu buletinul (P)

Publicat

La finalul anului trecut a fost promulgată o prevedere legală potrivit care obligă toți organizatorii de jocuri de noroc offline să verifice datele persoanelor care intră în locațiile respective și să țină evidența electrică a acestor informații.

Astfel, începând cu anul 2023, angajații din sălile de jocuri de noroc trebuie să solicite clienților un act de identitate. Implicit, se va verifica 100% dacă fiecare persoană are vârsta legală pentru a putea participa la astfel de forme de divertisment dedicate exclusiv celor de peste 18 ani.

Legea pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 77/2009, privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, obligă așadar sălile de jocuri de noroc să țină evidența electronică a celor care intră în aceste locații. Este o măsură care se dorește să evite posibilele probleme cauzate de jocuri de noroc, în lipsa controlului eficient.

Nu este însă vorba doar despre verificarea vârstei legale pentru acces la jocuri de noroc – o obligație care exista și până acum. Legea oferă astfel un instrument juridic prin care cei dependenți de păcănele pot fi protejați.

Mai exact, legea promulgată de către şeful statului vizează introducerea obligaţiei organizatorilor de jocuri de noroc de a constitui şi a ţine la zi o bază de date referitoare la persoanele autoexcluse şi indezirabile. Se va ține evidența în format electronic centralizat a datelor de identificare ale persoanelor care intră în incinta locaţiilor în care se organizează şi se exploatează orice tipuri de jocuri de noroc.

Jocul responsabil, o prioritate și în cazinourile online

Începând cu reglementările legislative din anul 2015, în România nu mai pot oferi servicii în mod legal decât operatorii de jocuri de noroc licențiați. Țara noastră beneficiază de o legislație foarte bună în zona de gambling, astfel că în prezent există numeroși operatori legali 100%, care oferă o mulțime de jocuri de pacanele online , ruletă, blackjack, baccarat, pariuri, poker, bingo, loto și alte jocuri de noroc.

Operatorii au obligația de a verifica datele personale ale clienților atunci când aceștia își creează un cont online de utilizator. Prin prisma procesului de activare a conturilor, certificarea vârstei legale și stocarea datelor personale reprezintă operațiuni implicite.

În mod voluntar, cele mai bune cazinouri online acordă atenție sporită asupra jocului responsabil. În calitate de jucător, ești anunțat de cât timp joci, la anumite intervale de timp. Ești informat de asemenea ce sume ai rulat, cât ai câștigat sau cât ai pierdut în anumite perioade. Cazinourile online își doresc clienți care se bucură în mod real de experiența de divertisment echilibrat și care revin și în viitor în aceleași limite rezonabile.

Opțiuni în spiritul jocului responsabil la cazino online

Utilizatorii de jocuri de cazino online pot seta limite de pierdere sau de rulaj pentru diverse perioade (zi, săptămână, lună, an). Mai mult decât atât, există varianta de autoexcludere de la anumite categorii de jocuri. Se poate închide contul pentru o perioadă de timp sau chiar definitiv. Cazinourile informează clienții despre nevoia de joc responsabil și oferă indicații spre website-uri specializate în ajutor pentru cei care au probleme de dependență la jocuri de noroc.

Jocul responsabil este așadar o preocupare tot mai evidentă (în mediul online, dar și în mediul offline), o acțiune etică a operatorilor, o atitudine ce ține nu doar de respectarea legislației, ci mai degrabă de politicile de responsabilitate socială corporativă.

Bunele practici de la nivel internațional au fost implementate și în România de unii operatori care au experiență de peste 20 de ani în domeniul jocurilor de noroc pe alte piețe, activând pe internet încă de la începutul secolului.

Orice persoană interesată de jocurile de noroc – online sau offline – nu trebuie să uite că acestea sunt forme de distracție și nu metode sigure de câștig. Se plătește practic pentru accesul la divertisment, exact așa cum se întâmplă când plătești pentru a juca biliard sau a merge la cinema ori la un concert. Mai departe, câștigurile pot fi considerate un beneficiu suplimentar, care poate apărea sau nu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax