Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Intrarea lui Ioan Dîrzu în Parlament schimbă componența grupului USL din CJ Alba: Liberalii vor avea opt consilieri iar PSD a rămas cu șase

Publicat

După ce Ioan Dîrzu, președintele PSD Alba și consilier județean, a închis colegiul pe care a candidat la alegerile parlamentare (Colegiul 5 Apuseni din Camera Deputaților), obținând peste 14.000 de voturi, ale 54% dintre alegători, funcția acestuia de consilier județean va fi preluată de următorul nume de pe lista celor nominalizați în vară, la locale.

Grupul USL al consilierilor județeni din Alba era format, până în prezent, din 14 persoane, 7 de la PNL și 7 de la PSD. Pe a 15-a poziție a listei cu cei nominalizați la funcții de consilieri județeni la alegerile locale din iunie, figura Petru Cristea, din PNL Teiuș. Acesta va prelua fotoliul lui Ioan Dîrzu din CJ, după plecarea acestuia la București. Astfel, componența grupului USL din Consiliul Județean va fi de 6 consilieri social-democrați și 8 consilieri liberali.

„Prin accederea domnului Ioan Dîrzu în Parlamentul Romaniei, PNL a mai câștigat un post de consilier judetean pentru prietenul meu Petrica Cristea de la Teiuș. Bravo Petrică!”, a scris Florin Roman pe Facebook marți dimineață.

Cât despre funcția de county manager, pe care o deținea până în prezent Sorin Ioan Bumb, deocamdată nu se știe dacă aceasta va continua să există sau se va desființa. Sorin Ioan Bumb are mari șanse de a intra în Parlament la a doua redistribuire. Acesta a obținut 6.125 voturi, de două ori mai multe decât Radu Coclici (PSD), care a intrat în Parlament în 2008 cu doar 3.200 de voturi, de pe locul al treilea din colegiu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax