Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Întreprinderile publice vor putea avea administratori provizorii. Modificări aprobate de Guvern pentru funcţionarea regiilor autonome

Publicat

palatul victoria guvern Guvernul a adoptat miercuri un act normativ ce prevede că autoritatea tutelară poate desemna, prin decizie sau ordin, administratori provizorii pentru regiile autonome. Durata mandatului administratorilor provizorii este de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, pentru alte 9 luni.

Guvernul a adoptat, în ședința de miercuri, o Ordonanță de Urgență prin care se completează OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

OUG nr. 109/2011 constituie cadrul legislativ pentru garantarea obiectivității și transparenței selecției managementului și a membrilor organelor de administrare a întreprinderilor de stat.

Modul de organizare și de administrare pornește de la considerentul că eficiența unui operator economic depinde, în mod determinant, de performanța managementului acestuia, de corecta implementare în funcționarea societății/regiei a mecanismelor de bună guvernare.

Modificarea actului normativ apare ca urmare a constatării că procedura de selecție a membrilor organelor de administrare a regiilor autonome nu reglementează condițiile de exercitare a interimatului în situația în care nu se reușește completarea echipei de administratori.

În lipsa interesului față de unele posturi din consiliul de administrație sau ca urmare a demisiei, au existat situații în care nu s-a reușit completarea efectivului cerut de lege pentru funcționarea normală a acestui organ de administrare sau conducere.

În acest context, se impune completarea OUG nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice prin crearea unor pârghii legale cu privire la numirea unor membri provizorii ai consiliului de administrație, care să asigure funcționarea întreprinderilor publice în situația în care, în urma derulării procedurii de selecție, nu a fost posibilă completarea echipei manageriale, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax