Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Întreruperi la semnarea cu cardul a serviciilor medicale. Probleme semnalate la platforma informatică a asigurărilor de sănătate

Publicat

Întreruperi la semnarea cu cardul a serviciilor medicale. Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) a înregistrat, începând de marţi, probleme cu privire la semnarea cu cardul a serviciilor medicale, a precizat joi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Potrivit reprezentanților CNAS, pentru validarea activităţii desfăşurate de furnizorii de servicii medicale până la repunerea în funcţiune a platformei se va emite un ordin.

De asemenea, joi, 26 septembrie, între orele 21:00 – 23:00, Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) va fi indisponibilă, în vederea efectuării unor lucrări de mentenanţă. În acest interval, serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se vor acorda în regim off-line.

Întreruperi la semnarea cu cardul a serviciilor medicale

Potrivit CNAS, întreruperile în funcționarea Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate (PIAS), cu privire la semnarea cu cardul a serviciilor medicale, au fost constatate începând cu data de 24 septembrie.

„Pentru validarea activităţii desfăşurate de furnizori în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate începând cu data de 24 septembrie 2024 şi până la data repunerii în funcţiune a PIAS se va emite un ordin distinct al preşedintelui CNAS, în temeiul dispoziţiilor art. 209 – 212 din Anexa 2 la HG nr. 521/2023, cu modificările şi completările ulterioare şi ale art. 25 – 28 din HG nr. 423/2022, cu modificările şi completările ulterioare”, a transmis CNAS într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, din 24 septembrie şi până la restabilirea funcţionării normale a platformei, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va dezactiva următoarea regulă de validare din sistemul informatic SIUI: „Serviciul nu a fost semnat cu cardul”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate