Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Introducerea obligatorie a uniformelor şcolare în unităţile de învăţământ, susţinută de Guvern

Publicat

elevi

Guvernul a hotărât marţi avizarea unei iniţiative legislative prin care se susţine introducerea obligatorie a uniformelor şcolare în unităţile de învăţământ. Cu toate acestea, comitetele de părinţi şi cele şcolare vor avea ultimul cuvânt privind utilizarea acestora şi elevii din familii cu venituri mici vor primi fonduri pentru procurarea acestora.

Motivaţia Guvernului este că introducerea unei ţinute obligatorii în şcoli ar rezolva problema discrepanţei între elevi din punct de vedere al îmbrăcămintei şi ar permite acestora accesul la tratament egal.

„Proiectul de lege lasă la iniţiativa comitetelor şcolare, în urma consultării cu părinţii, stabilirea identităţii şcolare sau introducerea de uniforme pentru elevii din acele unităţi şcolare, în ideea de a avea o identitate şcolară foarte bine clarificată şi un tratament egal faţă de toţi elevii”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Unităţile şcolare vor putea alege dacă doresc introducerea uniformei sau doar a unor elemente de identificare prin care elevii să fie recunoscuţi că aparţin unei anumite şcoli. De exemplu, elevii ar putea purta obligatoriu doar un anumit sacou, nu neapărat uniformă întreagă, restul vestimentaţiei fiind la alegere. Cei care nu beneficiază în familie de venituri care să le permită achiziţionarea unei astfel de uniforme pot avea acces la sprijin financiar de la stat.

Foto: arhivă

Sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gabi

    miercuri, 04.04.2012 at 09:17

    Iar acum, discrepanta nu va mai fi intre imbracamintea elevilor, ci intre pretul unei uniforme (care, desigur va urca) si buzunarul cumparatorului.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax