Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Introducerea sistemelor de bruiaj sau blocare a telefoanelor mobile în penitenciare a fost aprobată de Senat

Publicat

Senatul a aprobat în şedinţa de luni proiectul de lege privind utilizarea sistemelor de blocare sau întrerupere a radiocomunicaţiilor în perimetrele unităţilor din subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP). Instituţia va colabora cu Autoritatea pentru Reglementare în Comunicaţii în combaterea “ameninţărilor la adresa ordinii şi siguranţei publice” generate de folosirea neautorizată în penitenciare de către deţinuţi a dispozitivelor de comunicare la distanţă.

Actul normativ iniţiat de Guvern prevede că blocarea şi întrerupereea radiocomunicaţiilor se realizează numai în scopul prevenirii utilizării neautorizate, de către persoane private de libertate, în interiorul penitenciarului, a dispozitivelor care sunt capabile să transmită sau să primească imagini, sunete sau informaţii, inclusiv telefoanele mobile.

În proiect se arată că sistemul nu va reţine informaţiile privind traficul, localizarea, precum şi informaţiile necesare pentru identificarea unui abonat sau a unui utilizator, precum şi conţinutul comunicării.

Guvernul arată în expunerea de motive că „telefoanele mobile reprezintă cea mai periculoasă formă de introducere de obiecte interzise în spaţiul de deţinere, deoarece, în majoritatea cazurilor ele oferă o conexiune simplă către activitatea infracţională pe care a avut-o înainte de încarcerare persoana privată de libertate”.

Potrivit legislaţiei în vigoare, în unităţile subordonate ANP, persoanele private de libertate pot efectua convorbiri telefonice fie prin intermediul unui sistem electronic integrat de telefonie, folosind un card personalizat (cartelă magnetică) cu cod de bare, fie de la posturile publice cu cartelă preplătită, în reţelele de comunicaţii electronice la punct fix, operate de furnizori autorizaţi, aparate instalate în locurile de deţinere unde nu a fost implementat sistemul electronic integrat.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax