Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Inundații în comunele Râmeț și Sălciua: Viiturile au afectat mai multe drumuri comunale din județul Alba

Publicat

În urma ploilor căzute în ultima perioadă,  în Alba , s-au produs inundații pe mai multe pârâuri din județ printre care Valea Poieni, Valea Inzelului, Valea Uzei din Râmeț și Valea Muşchiului din Sălciua. Până la această oră, nu au fost raportate situaţii de avarie în ceea ce priveşte alimentarea cu utilităţi publice a consumatorilor din judeţul Alba însă au fost afectat șase drumuri comunale și județene.

În baza rapoartelor operative primite de la Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă, la nivelul judeţului Alba s-au înregistrat următoarele evenimente:

Pe teritoriul comunei Râmeţ:

-pârâul Valea Poieni a produs inundaţii cu afectarea DC 104 pe o distanţă de 1 km, producând făgaşe/eroziuni cu adâncimii de 10-30 cm;

-pârâul Valea Inzelului a produs inundaţii cu afectarea DC 103 pe o distanţă de 2 km, producând făgaşe/eroziuni cu adâncimii de 10-30 cm;

-pârâul Valea Uzei a produs inundaţii cu afectarea DC 128 pe o distanţă de 0,1 km, producând făgaşe/eroziuni cu adâncimii de 10-30 cm; din cauza scurgerilor de pe versanţi a fost afectat DJ 107I pe porţiunea dintre km 10 – 31, formându-se făgaşe/eroziuni cu adâncimi de 10-30 cm îngreunând circulaţia, iar pe DJ 750 care face legătura între Rîmeţ – Valea Mănăstirii drumul a devenit impracticabil pe o porţiune de 7 km.

Pe teritoriul comunei Sălciua:

-pe Valea Muşchiului s-au produs viituri care au afectat drumul care face legătura între satele Sălciua de Jos şi Dumeşti pe o porţiune de 100 m; au fost colmatate 2 podeţe pe DC 130 la Valea Boci şi Pârâul Runcului.

Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din zonele afectate s-au mobilizat şi au pus în aplicare planurile locale de apărare împotriva inundaţiilor, a fost asigurată permanenţa la primării şi s-a intervenit eficient pentru limitarea şi înlăturarea efectelor inundaţiilor.

În urma evoluţiei situaţiei operative, prefectul judeţului  Gheorghe Feneşer – Preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Ion Dumitrel – Vicepreşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, specialişti din cadrul SGA Alba, SC Drumuri şi Poduri Locale Alba, Inspectoratul de Poliţie al jud. Alba şi Grupa Operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al jud. Alba, s-au deplasat în zonă pentru evaluarea situației şi dispunerea măsurilor necesare.

Până la această oră, nu au fost raportate situaţii de avarie în ceea ce priveşte alimentarea cu utilităţi publice a consumatorilor din judeţul Alba.

Pentru înlăturarea efectelor au intervenit forţe şi mijloace de la:

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Rîmeţ: 14 persoane cu mijloace de primă intervenţie (lopeţi);

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Sălciua: 3 persoane cu 2 buldoexcavatoare (50 tone de piatră brută şi 100 mc de balast);

Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al jud. Alba: 3 ofiţeri, 5 subofiţeri cu 2 autospeciale;

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba: 5 poliţişti cu 2 autoturisme din com. Sălciua şi Rîmeţ.

În continuare, instituţiile judeţene cu atribuţii în acest sens monitorizează aceste fenomene, pentru a se lua din timp măsurilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax