Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Învăţăm din greşeli”, un proiect al IPJ Alba: Elevii de liceu s-au întâlnit cu tineri deţinuţi de la Penitenciarul Aiud

Publicat

elevi

Un grup de 60 de elevi de liceu din Alba au avut ocazia să se întâlnească, vineri, cu tineri deţinuţi, în cadrul acţiunii organizate la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba „Învăţăm din greşeli”. Proiectul cuprinde 6 astfel de acţiuni şi se desfăşoară de către IPJ Alba, Penitenciarul Aiud şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, cu scopul de prevenire a delincvenţei şi a recidivei în rândul minorilor şi tinerilor.

La activitatea de joi au participat 60 de elevi din clasele IX-XII, de la trei licee din Alba Iulia: Colegiul Naţional „Horea Cloşca şi Crişan”, Colegiul Tehnic „Apulum” şi Colegiul Tehnic „Dorin Pavel”.

Elevii s-au întâlnit, în sala de festivităţi a inspectoratului, cu 4 tineri care  ispăşesc o pedeapsă privativă de libertate în Penitenciarul Aiud şi au discutat aspecte legate de cunoaşterea mediului familial în care a crescut tânărul condamnat, parcursul şcolar, anturajul acestuia, în vederea identificării şi conştientizării cauzelor, împrejurărilor şi condiţiilor care au determinat săvârşirea de infracţiuni.

Moderarea dezbaterilor a fost realizată de  specialiştii Serviciului de Asistenţă Psihosocială din cadrul Penitenciarului Aiud, după obţinerea în prealabil a acordului celor 4 tineri care ispăşesc pedepse privative de libertate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax