Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Învăţătorul Marin Demian a încetat din viaţă. Timp de 35 de ani, a îndrumat sute de copii, de la catedra Şcolii Gimnaziale „Vasile Goldiş” din Alba Iulia

Publicat

marin demian Astăzi învăţătorii din întreaga lume îşi celebrează ziua, dar pentru corpul didactic de la Şcoala Generală „Vasile Goldiş” din Alba Iulia este zi de doliu.

Unul dintre cei mai apreciaţi învăţători ai şcolii, Marin Demian a încetat din viaţă. De aproximativ 35 de ani şi-a dedicat o parte din timp copiilor, iar zeci de generaţii din Alba au trecut prin mâna lui.

I-a învăţat să citească, să numere, să recite poezii, dar şi să se bucure de clipele frumoase ale copilăriei prin serbările pe care le organiza.
Ironia vieţii face ca Marin Demian să fie condus pe ultimul drum de familie, colegi şi foşti elevi chiar de Ziua Învăţătorului.

Pentru că a fost ca şi un „tată” pentru multe suflete tinere, fosta generaţie a învăţătorului a transformat clasa în care acesta preda într-un altar.

Una dintre colegele de la Şcoala „Vasile Goldiş”, învăţătoarea Angela Preja a spus că „era o persoană foarte activă. Era un om generos, de omenie, cel care tot timpul venea cu iniţiativă să ajutăm. Avea o personalitate puternică, era un luptător”.

Anul viitor, Marin Demian urma să se pensioneze, astfel că avea ultima generaţie de copii, clasa zero. A apucat să-i înveţe afalbetul, cifrele, să citească, să recite poezii pe sute de copii, care acum au ajuns cineva şi datorită lui.

A contribuit la educaţia multor generaţii, cărora a ştiut cum să le „creioneze” drumul spre matematică, citit, cu multă răbdare, dăruire şi iubire.

„Făcea serbări frumoase. Avea o carismă, încât făcea şi bunicii să se simtă speciali la evenimente. Era un om deosebit şi un coleg foarte săritor”, a spus Angela Preja.

Drumul spre catedră şi l-a „pietruit” în judeţul Mureş, în satul copilăriei sale, Pietriş. Acolo a predat celor mici, până când s-a căsătorit şi s-a mutat la Alba Iulia. Era un tată şi un bunic devotat, avea două fete şi patru nepoţele pe care le iubea foarte mult.

De aproximativ 35 de ani a venit la catedra Şcolii Generale „Vasile Goldiş” din Alba Iulia, de unde i-a învăţat tot ce ştia mai bine pe sute de copii, care de-a lungul anilor l-au păstrat în sufletul lor pe „domnul învăţător Demian”. Aşa a ajuns să fie şi unul dintre cei mai apreciaţi şi iubiţi învăţători pe care i-a avut şcoala până acum, prin dăruirea şi devotamentul pe care l-a arătat copiilor şi catedrei.

A încetat din viaţă înainte să mai prindă zâmbetul şi râsetele copiilor din clasa zero, ultima generaţie pe care o mai avea de dăscăli. Urma să plece cu ei în excursia de sfârşit de an şcolar. Acum îi va îndruma şi veghea din Cer.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. giurgiu nicolae

    marți, 09.06.2015 at 21:25

    dumnezeu va fi mai bun cu noi avandul alaturi suntem mandrii ca lam cunoscut

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax