Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Investiție de 2,5 milioane euro la Teiuș. Unicom Holding a construit cel mai mare depozit de produse petroliere din Transilvania

Publicat

„Unicom Grup” a inaugurat la Teiuș cel mai mare depozit de produse petroliere din Transilvania. Acesta se întinde pe o suprafaţă de 3,4 hectare, cuprinzând 4 rezervoare de motorină şi benzină, cu volume între 1000 mc şi 3000 mc.

Potrivit companiei, investiția totală se ridică la 2,5 milioane euro. Valoarea  depozitului de produse petroliere de la Teiuş declarată în Autorizaţia de Construcţie nr 83/27.12.2010 este de 1.493.415 lei.

Depozitul a fost construit într-o perioadă de 8 luni, de „Nistem” SRL din Seini – Maramureş, pe baza unui proiect al „Petrochim Proiect” SRL Piteşti.  Oficialii companiei susțin că pentru depozitul de la Teiuș sunt asigurate toate condiţiile de mediu şi securitate, potritivit cerinţelor Uniunii Europene.

Unicom Holding este o un grup de companii din România înființat în anul 1993 de Constantin Iavorski, om de afaceri și fost ministru al energiei în guvernul de la Chișinău. Constantin Iavorski  deţine împreună cu soţia sa, Larisa 85,93% din companie. „Unicom Holding” are, în principal, activități comerciale de import  de carburanți și combustibili pentru industria energetică. Din 1999 grupul a intrat pe segmentul de bunkeraj (alimentarea navelor cu combustibili), transport feroviar și auto. Compania prestează servicii de bunkeraj în porturile Constanța, Midia, Galați, Turnu Severin, Brăila și Tulcea. Din grupul „Unicom Holding” mai fac parte companiile „Unicom Tranzit” (casă de expediții de transport feroviar de marfă), „Unicom Oil Terminal”, „Unifertrans” (transport feroviar), precum și „Unicom Active” (posesor și administrator de vagoane și locomotive) și „Unicom Cargo Service” (companie de încărcări-descărcări și transbordări de mărfuri în stațiile de frontieră)

„Unicom Holding” a fost principalul furnizor de păcură pentru CONEL şi Termoelectrica şi intermediar in tranzacţii cu păcură provenită din statele fostei URSS, a avut contracte cu  Societatea Naţională a Sării, „Transport Public” SA Suceava şi Regia Autonomă – Oradea Transport Local, „Salubris” Iaşi, Aeroportul Heri Coandă. În ultima parte a  anului 2010, „Unicom Holding” figurează ca parte într-un litigiu cu CET Iași, conflict pornit după ce oficialii termocentralei au atribuit un contract de achiziţie către concernul elveţian „Vitol”, furnizor care a asigurat rezervele de huilă ale societăţii şi în anul 2009. Cei de la „Unicom” i-au acuzat pe membrii comisiei de negociere că nu i-au lăsat să-şi prezinte oferta pentru furnizarea celor 60 mii tone de huilă. Dosarul s-a  judecat la Curtea de Apel din Iași.

surse: Unicom-Grup, Ziarul de Iași, Ziarul Financiar, Wikipedia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. wtf

    vineri, 28.10.2011 at 13:37

    wtf…informatie copiata, cu tupeu si nerusinare din Unirea. Chiar are tupeu Alexandra Buciuman ,****

    • moderatorul de serviciu

      vineri, 28.10.2011 at 17:00

      Uite articolul din unirea. Exceptand informatia pe care o gasesti pe toate ziarele si care se vede cu ochiul liber in teren ti se pare cumva ca sunt la fel?Si daca vrei sa vezi cum se copiaza intra pe sectiunea monden din ziarul pe care-l aperi cu atata inversunare si-ai sa vezi fotografie luata direct pe Alba24 si prelucrata in Photoshop. Si pana la urma care este interesul tau?Ce aperi tu in comentariul asta? exclusivitatea informatiei care este publicata in toate ziarele? Vrei sa o afli numai tu din ziarul pe care il citesti? Vrei ca toti cei care citesc alba24 sa nu afle ce ai aflat tu? Interesul nostru este ca lumea, cat mai multa, sa fie informata . Pentru ca un om bine informat este mai greu de prostit. Si nu te mai da tu avocatul lor. lasa-i pe ei sa zica asta.
      Asta e articolul din Unirea, fa comparatia la ce informatii avem noi in plus de si ce avem in minus:
      La Teiuş a fost inaugurat ieri cel mai mare depozit de produse petroliere din Ardeal aparţinând firmei Unicom Group din Bucureşti. Este vorba despre o investiţie de peste 2,5 milioane de Euro ce se întinde pe 3,4 hectare, concretizată în patru rezervoare cu un volum de 4000 mc din care unul de 1000 mc pentru benzină şi trei cu un volum de 3000 mc pentru motorină plus un rezervor pentru prepararea motorinei cu 5 la sută eurodiesel (norma europeană) şi la parametri ceruţi de clienţi, staţie şi cale ferată pentru aprovizionare, staţie pentru livrare benzină şi motorină precum şi instalaţii care asigură îndeplinirea cu stricteţe a condiţiilor de securitate şi de mediu impuse de standardele UE. Întreg procesul de descărcare, depozitare, încărcare, livrare este automatizat şi se desfăşoară computerizat.
      La inaugurare a fost prezent domnul Andrei Chirilescu, directorul general al companiei Unicom Group, care este una din cele mai dinamice firme prezente pe piaţa energetică din România, cu capital integral privat şi care are ca obiect principal de activitate importul, depozitarea şi comercializarea produselor petroliere, combustibililor energetici necesari funcţionării termocentralelor pentru energie electrică şi termică precum şi a energiei. Au participat primarul oraşului, Dorin Mateica, consilieri locali, oameni de afaceri şi alţi invitaţi. Domnul inginer Ovidiu Vieraşu, directorul depozitului, a prezentat noua investiţie care a fost realizată într-un timp record, de 8 luni de zile, de firma Nistem SRL din Seini (Maramureş), proiectul aparţinând Petrochim Proiect SRL din Piteşti. Unicom Group doreşte însă, inclusiv la Teiuş, să realizeze mai mult decât vânzarea de carburanţi, respectiv să vină cu idei şi sprijin în managementul achiziţiei şi alimentării flotelor de autocamioane, cu carburanţi de cea mai bună calitate, potrivit cerinţelor clienţilor, conduită ce asigură succesul pe o piaţă concurenţială puternică. (G.C.)

  2. c.m.

    vineri, 28.10.2011 at 17:15

    @wtf Draga wtf, tu ori esti retardat ori angajat la Unirea. Spui ca astia de la alba24.ro au copiat „informatia” de la Unirea. Pentru creierasul tau incet iti recomand sa te uiti la stirile de televiziune ale principalelor posturi de televiziune nationale. Vei observa ca INFORMATIA e cam aceiasi indiferent de postul pe care te uiti. Difera modul in care este redata ea. La fel si pe online: sunt foarte putine informatii care sa fie monopol si in general astea sunt servite „pe surse”. In rest informatiile sunt disponibile pentru toti. De aceea apar pe mai multe medii, scrise diferit desigur. Asta pentru ca reporterilor in general nu le curge scuipat din gura cum ti se intampla tie

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax