Connect with us
Advertisement

ECONOMIE

Investiție de 2,5 milioane euro la Teiuș. Unicom Holding a construit cel mai mare depozit de produse petroliere din Transilvania


Publicat

„Unicom Grup” a inaugurat la Teiuș cel mai mare depozit de produse petroliere din Transilvania. Acesta se întinde pe o suprafaţă de 3,4 hectare, cuprinzând 4 rezervoare de motorină şi benzină, cu volume între 1000 mc şi 3000 mc.

Potrivit companiei, investiția totală se ridică la 2,5 milioane euro. Valoarea  depozitului de produse petroliere de la Teiuş declarată în Autorizaţia de Construcţie nr 83/27.12.2010 este de 1.493.415 lei.

Depozitul a fost construit într-o perioadă de 8 luni, de „Nistem” SRL din Seini – Maramureş, pe baza unui proiect al „Petrochim Proiect” SRL Piteşti.  Oficialii companiei susțin că pentru depozitul de la Teiuș sunt asigurate toate condiţiile de mediu şi securitate, potritivit cerinţelor Uniunii Europene.

Unicom Holding este o un grup de companii din România înființat în anul 1993 de Constantin Iavorski, om de afaceri și fost ministru al energiei în guvernul de la Chișinău. Constantin Iavorski  deţine împreună cu soţia sa, Larisa 85,93% din companie. „Unicom Holding” are, în principal, activități comerciale de import  de carburanți și combustibili pentru industria energetică. Din 1999 grupul a intrat pe segmentul de bunkeraj (alimentarea navelor cu combustibili), transport feroviar și auto. Compania prestează servicii de bunkeraj în porturile Constanța, Midia, Galați, Turnu Severin, Brăila și Tulcea. Din grupul „Unicom Holding” mai fac parte companiile „Unicom Tranzit” (casă de expediții de transport feroviar de marfă), „Unicom Oil Terminal”, „Unifertrans” (transport feroviar), precum și „Unicom Active” (posesor și administrator de vagoane și locomotive) și „Unicom Cargo Service” (companie de încărcări-descărcări și transbordări de mărfuri în stațiile de frontieră)

„Unicom Holding” a fost principalul furnizor de păcură pentru CONEL şi Termoelectrica şi intermediar in tranzacţii cu păcură provenită din statele fostei URSS, a avut contracte cu  Societatea Naţională a Sării, „Transport Public” SA Suceava şi Regia Autonomă – Oradea Transport Local, „Salubris” Iaşi, Aeroportul Heri Coandă. În ultima parte a  anului 2010, „Unicom Holding” figurează ca parte într-un litigiu cu CET Iași, conflict pornit după ce oficialii termocentralei au atribuit un contract de achiziţie către concernul elveţian „Vitol”, furnizor care a asigurat rezervele de huilă ale societăţii şi în anul 2009. Cei de la „Unicom” i-au acuzat pe membrii comisiei de negociere că nu i-au lăsat să-şi prezinte oferta pentru furnizarea celor 60 mii tone de huilă. Dosarul s-a  judecat la Curtea de Apel din Iași.

surse: Unicom-Grup, Ziarul de Iași, Ziarul Financiar, Wikipedia


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comments

 1. wtf

  vineri, 28.10.2011 at 13:37

  wtf…informatie copiata, cu tupeu si nerusinare din Unirea. Chiar are tupeu Alexandra Buciuman ,****

  • moderatorul de serviciu

   vineri, 28.10.2011 at 17:00

   Uite articolul din unirea. Exceptand informatia pe care o gasesti pe toate ziarele si care se vede cu ochiul liber in teren ti se pare cumva ca sunt la fel?Si daca vrei sa vezi cum se copiaza intra pe sectiunea monden din ziarul pe care-l aperi cu atata inversunare si-ai sa vezi fotografie luata direct pe Alba24 si prelucrata in Photoshop. Si pana la urma care este interesul tau?Ce aperi tu in comentariul asta? exclusivitatea informatiei care este publicata in toate ziarele? Vrei sa o afli numai tu din ziarul pe care il citesti? Vrei ca toti cei care citesc alba24 sa nu afle ce ai aflat tu? Interesul nostru este ca lumea, cat mai multa, sa fie informata . Pentru ca un om bine informat este mai greu de prostit. Si nu te mai da tu avocatul lor. lasa-i pe ei sa zica asta.
   Asta e articolul din Unirea, fa comparatia la ce informatii avem noi in plus de si ce avem in minus:
   La Teiuş a fost inaugurat ieri cel mai mare depozit de produse petroliere din Ardeal aparţinând firmei Unicom Group din Bucureşti. Este vorba despre o investiţie de peste 2,5 milioane de Euro ce se întinde pe 3,4 hectare, concretizată în patru rezervoare cu un volum de 4000 mc din care unul de 1000 mc pentru benzină şi trei cu un volum de 3000 mc pentru motorină plus un rezervor pentru prepararea motorinei cu 5 la sută eurodiesel (norma europeană) şi la parametri ceruţi de clienţi, staţie şi cale ferată pentru aprovizionare, staţie pentru livrare benzină şi motorină precum şi instalaţii care asigură îndeplinirea cu stricteţe a condiţiilor de securitate şi de mediu impuse de standardele UE. Întreg procesul de descărcare, depozitare, încărcare, livrare este automatizat şi se desfăşoară computerizat.
   La inaugurare a fost prezent domnul Andrei Chirilescu, directorul general al companiei Unicom Group, care este una din cele mai dinamice firme prezente pe piaţa energetică din România, cu capital integral privat şi care are ca obiect principal de activitate importul, depozitarea şi comercializarea produselor petroliere, combustibililor energetici necesari funcţionării termocentralelor pentru energie electrică şi termică precum şi a energiei. Au participat primarul oraşului, Dorin Mateica, consilieri locali, oameni de afaceri şi alţi invitaţi. Domnul inginer Ovidiu Vieraşu, directorul depozitului, a prezentat noua investiţie care a fost realizată într-un timp record, de 8 luni de zile, de firma Nistem SRL din Seini (Maramureş), proiectul aparţinând Petrochim Proiect SRL din Piteşti. Unicom Group doreşte însă, inclusiv la Teiuş, să realizeze mai mult decât vânzarea de carburanţi, respectiv să vină cu idei şi sprijin în managementul achiziţiei şi alimentării flotelor de autocamioane, cu carburanţi de cea mai bună calitate, potrivit cerinţelor clienţilor, conduită ce asigură succesul pe o piaţă concurenţială puternică. (G.C.)

 2. c.m.

  vineri, 28.10.2011 at 17:15

  @wtf Draga wtf, tu ori esti retardat ori angajat la Unirea. Spui ca astia de la alba24.ro au copiat „informatia” de la Unirea. Pentru creierasul tau incet iti recomand sa te uiti la stirile de televiziune ale principalelor posturi de televiziune nationale. Vei observa ca INFORMATIA e cam aceiasi indiferent de postul pe care te uiti. Difera modul in care este redata ea. La fel si pe online: sunt foarte putine informatii care sa fie monopol si in general astea sunt servite „pe surse”. In rest informatiile sunt disponibile pentru toti. De aceea apar pe mai multe medii, scrise diferit desigur. Asta pentru ca reporterilor in general nu le curge scuipat din gura cum ti se intampla tie

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


TOP articole in ultimele zile

Advertisement

EVENIMENT

Sezonul nunților, afectat grav de coronavirus. Căsătoriile din Alba, programate în mai, amânate pentru toamnă sau peste doi ani

Publicat

Sezonul nunților stă sub semnul incertitudinii, din cauza pandemiei de coronavirus care afectează țara. După luni întregi de pregătire, bătăi de cap pentru a găsi o dată convenabilă, zeci de discuții cu fotografi, cofetării și o formație sau un DJ, planurile celor care vor să-și unească oficial destinele par că s-au năruit.

Mulți dintre cei care vor să facă nuntă în Alba sunt stresați și speriați, iar situația nu este deloc roz nici pentru cei care oferă servicii în domeniu: organizatorii și patronii sălilor de evenimente, fotografii, florăriile, formațiile de muzică și cofetăriile.

”Am dat atâția bani și acum ce fac? Rămân și fără nuntă și fără bani?”, întreabă un tânăr, care urma să aibă nunta într-o lună.

”În baza avansului, reprogramăm evenimentul la o altă dată disponibilă. Sunt conștient de situație. Am luat în calcul avansul pentru o nuntă de anul acesta pe care am reprogramat-o peste doi ani”, a declarat un DJ de eveniment, pentru Alba24.ro.

Cei mai afectați sunt cei care aveau programată nunta în luna mai, dar rezolvări sunt. Cum situația este foarte incertă, aceștia au început să își reprogrameze evenimentul.

Cele mai multe nunți au fost reprogramate în octombrie, dar au fost cereri chiar și pentru mai 2022, a menționat un DJ.

De asemenea, și nunți din iunie au fost amânate, pentru luna august. Tot mai multe cereri de reprogramări apar zilnic.

 

Continue Reading
Advertisement

EVENIMENT

Primul pacient din Alba, vindecat de coronavirus: Mesajul de mulțumire pentru asistenta șefa de la Secția de Infecțioase

Publicat

”Bună, doamna Marcela. Țin să vă mulțumesc din inimă, dumneavoastră și colegelor dumneavoastră, pentru toată atenția acordată și să precizez că vă apreciez și stimez cu cea mai mare sinceritate”, așa și-a început mesajul către asistenta șefă a secției de Infecțioase și colegele sale, femeia din Alba care s-a vindecat de coronavirus.

Aprecierile aduc parcă linia de sosire mai aproape în maratonul în care, astăzi, fără voia noastră, cu toții am devenit alergători. În linia întâi, de această dată, sunt cadrele medicale, a căror oboseală pălește în fața unor asemenea cuvinte, indiferent cât de mari ar fi eforturile și sacrificiile zilei.

CITEȘTE ȘI: Veste bună în Alba: S-a vindecat femeia internată la Secția Boli Infecțioase. A fost primul caz de coronavirus în județ

Într-o postare pe Facebook, reprezentații spitalului din Alba Iulia au postat mesajului primit de doamna Marcela Vîlcan, asistent șef la secția Boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, de la primul pacient declarat vindecat de COVID-19:

”Bună, doamna Marcela. Țin să vă mulțumesc din inimă, dumneavoastră și colegelor dumneavoastră, pentru toată atenția acordată și să precizez că vă apreciez și stimez cu cea mai mare sinceritate. Știu că totul va fi bine, iar după ce toata nebunia aceasta va fi trecută, abia aștept să vă revăd. Multa sănătate și încredere!” le-a transmis femeia din Alba care a fost primul caz confirmat de coronavirus din județ.

 

Continue Reading
Advertisement

EVENIMENT

GHID: Cum ne protejăm de infecția cu coronavirus când mergem la cumpărături. SFATURI pentru reducerea riscului de îmbolnăvire

Publicat

În condițiile pandemiei de coronavirus, platforma națională de pregătire în situații de urgență „Fii pregătit” a publicat un ghid cu informații și sfaturi pentru persoanele care ies la cumpărături, în scopul reducerii riscului de îmbolnăvire. 

Înainte de apariţia restricţiilor şi de puternica izbucnire a epidemiei de coronavirus în numeroase ţări, un simplu drum până la magazinul din colţul străzii sau până la cel mai apropiat supermarket nu părea o adevărată aventură. Coronavirusul se răspândeşte atunci când o persoană deja infectată împrăștie în aer mici picături ce conţin virusul. Acestea pot transmite COVID-19 altor persoane dacă sunt respirate sau prin atingerea suprafeţelor pe care au aterizat.

Aşadar, mersul la cumpărături şi, implicit, contactul cu alte persoane, prezintă un risc de îmbolnăvire considerabil. Distanţarea socială – păstrarea a cel puţin 1,5 metri unul faţă de celălalt – este extrem de importantă şi implementată de multe magazine.

Din această cauză, mersul la cumpărături prezintă un risc de îmbolnăvire, iar distanțarea socială este necesară. Multe dintre magazine au afișat reguli pentru clienți și permit accesul concomitent al unui număr limitat de persoane. La unele dintre ele sunt repetate mesaje pentru clienți prin sistemul audio.

Pentru a rămâne protejați și pentru diminua pe cât posibil riscul de a vă infecta cu noul Coronavirus, autoritățile au pregătit un ghid special, intitulat „Ghid pentru cumpărături”. Ghidul cuprinde trei secțiuni legate de ce este de făcut înainte de a merge la cumpărături, în timpul cumpărăturilor și când vă întoarceți de la cumpărături.

1. Ce să fac ÎNAINTE de a merge la cumpărături?

Respectați măsurile generale de protecție:

Spălați des mâinile;

Dezinfectați suprafețele din preajmă;

Dacă strănutați sau tușiți, acoperiți-vă nasul și gura;

Nu vă atingeți fața cu mâinile murdare;

Evitați persoanele bolnave;

Masca de protecție: doar dacă sunteți bolnav sau în apropierea celor bolnavi;

Animalele de companie nu sunt un pericol;

Luați medicamente doar la recomandarea medicului.

– Pregătiți o listă a lucrurilor de cumpărat, pentru a evita petrecerea unui timp îndelungat în supermarket;

– Evitați orele de vârf (dimineață/seară) și mijloacele de transport în comun aglomerate;

– Asigurați-vă că aveți la dumneavoastră: pachet de șervețele de unică folosință, gel dezinfectant (alternativ, mănuși);

– Pregătiți, lângă ușa de la intrare, dezinfectant și șervețele de unică folosință pentru când veți reveni de la cumpărături.

cumparaturi

2. Cum mă protejez ÎN TIMPUL cumpărăturilor?

– Nu atingeți cărucioarele direct cu mâna, dacă în prealabil nu ați dezinfectat suprafața și mâna sau dacă nu purtați mănuși;

– Păstrați o distanță de cel puțin 1 metru între dumneavoastră și persoanele din apropiere. Ideal, 2 metri;

– Nu vă îmbulziți și evitați mulțimile de oameni adunate pe același raion; așteptați eliberarea acestuia;

– Când ajungeți la casele de marcat, păstrați cel puțin 1 metru distanță (estimat un cărucior) între dumneavoastră și persoanele din fața și din spatele dumneavostră;

– Evitați plata cu bancnote și optați pentru plata prin card bancar sau telefon; dacă, totuși, sunteți nevoiți să achitați cash și primiți rest bancnote, asigurați-vă că va dezinfectați pe mâini imediat după ce ați efectuat plata;

– Evitați apropierea telefonului mobil de față sau ureche.

3. Ce fac când mă întorc de la cumpărături

– Folosiți dezinfectantul (sau alcoolul sanitar / spirt) și șervețelele pregătite înainte de plecare pentru a vă dezinfecta mâinile, mânerul ușii, telefonul mobil, cheile imediat după închiderea ușii;

– NU duceți cumpărăturile/plasele în bucătărie/la locul lor (le puteți lăsa la intrare);

– Înainte de așezarea produselor la locul lor în casă, dezinfectați suprafața acestora cu un șervețel și dezinfectant (sau alcool sanitar/spirt). Pe legume și fructe NU se pulverizează cu substanțe – spălați-le foarte bine;

– Cu un șervețel îmbibat în dezinfectant (sau alcool sanitar / spirt), curățați, după caz, exteriorul genții/rucsacului purtat(e) la cumpărături, exteriorul portofelului folosit sau/și cardurile bancare.

sursa: fiipregatit.ro

Continue Reading
Advertisement

EVENIMENT

Încă șase decese cauzate de coronavirus la Suceava. Bilanțul morților a ajuns la 78

Publicat

Autoritățile au mai anunțat încă șase decese cauzate de coronavirus, înregistrate la Spitalul Județean din Suceava.

Deces 73

Bărbat, 62 ani, jud Suceava, recoltat în 25.03.2020, confirmat în 31.03.2020, decedat in 25.03.2020.

Deces 74

Femeie, 69 ani, jud. Suceava, recoltat în 25.03.2020, confirmat în 31.03.2020, decedat în 27.03.2020.

Deces 75

Bărbat, 68 ani, jud. Suceava, recoltat în 25.03.2020, confirmat în 31.03.2020, decedat in 28.03.2020.

Deces 76

Bărbat, 57 ani, jud. Suceava, recoltat in 26.03.2020, confirmat in 28.03.2020, decedat in 30.03.2020.

Deces 77

Femeie, 82 ani, jud. Suceava, recoltat în 26.03.2020, confirmat in 28.03.2020, decedat în 30.03.2020.

Deces 78

Femeie, 64 ani, jud. Suceava, recoltat in 26.03.2020, confirmat in 31.03.2020, decedat in 26.03.2020.

Decesele sunt la pacienti internați în Secția medicală (decesele 73,75,76,77) si gastroenterologie (decesele 74 si 78) a SJU Suceava.

În acest moment nu deținem date despre patologia asociată, au transmis autoritățile într-un comunicat de presă.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement