Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Investiția anului în Alba: Construcția unui spital de oncologie, radioterapie și cardiologie intervențională, FINANȚATĂ prin PNRR

Publicat

Construcția unui spital nou cu secții de oncologie, radioterapie și cardiologie intervențională va fi finanțată prin PNRR. Noua clădire va fi ridicată în curtea Spitalului Județean de Urgență,  Decizia a fost luată marți în Coaliția de guvernare. 

Anunțul a fost făcut de deputatul de Alba Florin Roman, care a fost prezent la negocieri.

”Ca urmare a efortului depus, alături de Ion Dumitrel, președintele CJ Alba, dl Simion Cretu, directorul ADR Centru si doamna manager a Spitalului Judetean Alba, Diana Marza Diana, am reușit obținerea finanțării prin PNRR, pentru spitalul nou de cardiologie intervenționala și radioterapie.

Acest lucru este posibil, pentru că încă din urma cu doi, am insistat pentru finalizarea documentației pentru un proiect matur” a scris Roman, pe Facebook.

Acesta a declarat pentru Alba24 că dacă nu exista documentația, noul spital care urmează să fie construit ar fi rămas doar la faza de idee.

De altfel, proiectul a fost avizat pe locul I pe țară datorită gradului de maturitate, dintre cele 49 luate în discuție, lucru datorat în primul rând echipei Spitalului Județean Alba.

În total, la nivel național, vor fi construite 24 de noi spitale. Costurile vor fi acoperite din PNRR.

Noul spital: clădire cu 5 etaje și heliport

Investiția va fi extrem de importantă pentru județ, dar și pentru regiune.

Noua clădire se va ridica în curtea Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia și va avea cinci etaje și un heliport. Este vorba despre o clădire de tip NZEB (near zero energy building).

Valoarea investitiei este de 46.301.000 de euro fără TVA și va beneficia de o cofinanțare de 2.315.000 de euro de la Consiliul Județean Alba.

Corpul de clădire va fi de fapt un nou spital, care va avea o secție de oncologie, una de radioterapie și încă una de cardiologie intervențională.

Aceasta urmează să fie construită în curtea instituției, în zona de Sud-Vest și va fi unită de actuala secție de Oncologie și de corpul C+D printr-o pasarelă.

Aria construită a clădirii va fi de 1.071,5 mp, iar cea desfășurată de 8.076 mp.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 20.09.2022 at 12:22

    Mă întreb,ce-o fi căutat Roman acolo unde nu-i fierbe oala ? Se bagă şi ăsta în seamă de unul singur. Dacă nu-i în stare să facă nimic, măcar să facă pe informatorul, că-i obişnuit.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax