Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Investiția anului în Regiunea Centru: DIEHL a început construcția unei fabrici de produse electronice la Brașov. Se caută angajați

Publicat

Reprezentanţii companiei germane DIEHL Controls, în parteneriat cu compania de investiţii în parcuri industriale şi logistice CTP, au început construirea unei fabrici de 18.000 de metri pătrați, care va produce componente electronice la Brașov. 

Investiția ajunge la 40 de milioane de euro, iar fabrica va fi deschisă anul viitor, în 2024 și în primii 3 ani va ajunge la 650 de angajați (dintre care 150 în cercetare).

Cea mai mare investiție din ultimii ani în Regiunea Centru

Primăria din Braşov a transmis că este cea mai mare investiţie din ultimii ani în facilităţi de producţie care se realizează chiar în municipiu.

Braşovul va deveni cel de-al treilea hub de producţie din Europa pentru Diehl Controls.

  • Diehl Controls România va produce la Brașov până la douăsprezece milioane de sisteme electronice anual până la sfârșitul anului 2027, inclusiv pentru pompe de căldură, dar și sisteme electronice standardizate IATF (International Automotive Task Force) pentru industria auto.

Conform directorului financiar al Diehl Controls, Josef Fellner, Braşovul a fost selectat în urma unei evaluări făcute asupra a 20 de oraşe din Europa.

Printre factorii care au contribuit la alegerea Braşovului se numără faptul că are o infrastructură foarte bună, iar România, ca parte a UE, beneficiază de o stabilitate solidă atât din punct de vedere economic, cât şi politic.

Mai presus de toate, Diehl Controls a fost convins de pregătirea de înaltă calificare din Braşov, care se realizează printr-un sistem de învăţământ dual, precizează primăria.

„Vom începe cu 4 produse, care sunt deja în portofoliul nostru şi vom extinde portofoliul nostru cu sisteme produse doar de fabrica din Braşov, atât sisteme electronice pentru  de pompe de căldură, cât şi sisteme electronice standardizate IATF (International Automotive Task Force) pentru industria auto.

Vorbim de sisteme necesare industriei auto pe care le vom produce doar aici, la Braşov. Şi, astfel, şi prin aceasta puteţi vedea importanţa Braşovului pentru noi”, a precizat Josef Fellner, director financiar al DIEHL Controls.

Se caută angajați pentru fabrica din Brașov

Compania caută o varietate de lucrători, de la angajaţi pentru producţie la ingineri pentru cercetare şi dezvoltare şi până la angajaţi cu experienţă în managementul afacerilor.

Compania se gândește deja la recrutări. Până la începerea producţiei, în vara anului 2024, vor fi instruiţi peste 100 de angajaţi, în principal în producţie.

De asemenea, dezvoltă la nivel local un parteneriat pentru învățământul dual.

DIEHL Controls face parte din grupul DIEHL Group, activ la nivel mondial, şi are sediul central în Wangen im Allgäu, în sudul Germaniei.

Cu peste 3.500 de angajaţi la nivel mondial, compania dezvoltă şi produce sisteme şi circuite electronice pentru produse electrocasnice, respectiv maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase sau frigidere, precum şi pentru sisteme HVAC/R (tehnologie de încălzire, ventilaţie, aer condiţionat şi refrigerare) sau sisteme de gestionare a bateriilor (BMS).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate