Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Investiția pentru modernizarea străzilor din zona Racoviță-Arex în Alba Iulia, mai scumpă. Care este suma din bugetul local

Publicat

Valoarea investiției de modernizare a străzilor din zona Racoviță-Arex în Alba Iulia a fost actualizată. Consilierii locali au aprobat proiectul în ședința din 10 noiembrie.

Lucrările sunt propuse pentru finanțare prin Programul Național ”Anghel Saligny”. A fost solicitat și acord de mediu.

În ședința de Consiliu din data de 30 octombrie, a fost aprobat devizul general cu costurile structurate pe standarde de cost.

”Au fost respectați indicatorii economici din documentația elaborată și  depusă la finanțare în anul 2021 în cadrul programului, astfel încât valorile să nu sufere modificări pe parcursul aprobării finanțării de la bugetul de stat”, se arată în documentație.

Au mai fost emise alte hotărâri ale Consiliului Local pentru aprobarea indicatorilor  tehnico-economici. Acestea reglementau costurile pe structură de standard de cost potrivit activităților din program, dar fără modificarea valorii devizului general aprobat inițial.

Valoarea inițială a investiției a fost 24.147.889.89 lei cu TVA.

Acum, aceasta a fost actualizată la valoarea totală de 30.621.086,57 lei cu TVA, din care 18.235.446,09 lei buget de stat și 12.385.640,48 lei buget local.

A fost revizuit devizul general. Majorarea la bugetul local este de 21%.

Modernizarea străzilor din zona Racoviță-Arex. Zonele vizate

Proiectul de modernizare străzi zone de dezvoltare Municipiul Alba Iulia Lot 3 include străzile:

  • Emil Racoviță, Grigore Antipa, Petre Ispirescu, Dimitrie Bolintineanu, Simion Mândrescu, Alexandru Odobescu, Arieșului

Lucrările de construcții-montaj sunt în valoare de 26.986.414,94 lei și vor dura circa 24 de luni.

Pe aceste străzi sunt locuințe finalizate și în curs de construire, sunt intens tranzitate, reprezintă o variantă de ocolire a centrului municipiului, potrivit proiectului.

Modernizarea celor șapte străzi include, pe lângă asfaltarea carosabilului (și trotuarelor), și realizarea de canale de tragere, rețea de ape pluviale, rețea de iluminat public, piste de biciclete.

  • lucrări pe: 3.470 m lungime drum
  • trotuare: 6.498,80 metri
  • poduri (număr/lungime totală): 1 / 12m
  • piste de biciclete, semnalizare rutiera, camine de tragere, iluminat public, rețea canalizare pluvială

La final, străzile vor avea lățime de 7-10 m, inclusiv pista de biciclete, trotuar, carosabil). Se va interveni pe o suprafață totală de 31192 mp și o lungime de 3586 ml.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax