Connect with us
Publicitate

AIUD

Investiție de 10 milioane de euro la Aiud, într-un terminal intermodal. Va fi conectat cu trenuri directe de portul Constanța

Publicat

Săptămâna trecută a avut loc o întâlnire de lucru între reprezentanții DP World în România și reprezentanții Primăriei municipiului Aiud. Cosmin Carstea, CEO-ul companiei, a transmis faptul în vecinătatea Aiudului va fi dezvoltat un terminal intermodal modern prin care municipiul Aiud se va conecta cu restul lumii prin cel mai important nod de marfă din regiune – Portul Constanţa. 

Aiudul va fi conectat astfel cu portul Constanța printr-o linie feroviară directă. Cosmin Carstea a explicat că, în condițiile în care un transport feroviar ajunge de la Aiud la Constanța într-o zi, nu reprezintă o întârziere, în contextul în care drumul produselor spre Asia pe mare poate să dureze și șase săptămâni.

„I-am asigurat de întregul nostru sprijin în identificarea forței de muncă necesare, am convenit organizarea unor evenimente și am discutat despre posibilitatea înființării unei rute Aiud – Decea prin intermediul autobuzelor electrice care vor deveni funcționale la momentul finalizării terminalului intermodal.

Aceasta este o veste excelentă pentru cetățenii municipiului Aiud și pentru cei din Zona Urbană Funcțională, întrucât vom avea locuri de muncă în proximitate (aproximativ 10 km până la Decea), orașul va rămâne locuibil nefiind afectat de traficul de mare tonaj, iar companiile care se vor așeza în jurul acestui terminal intermodal vor genera mai multe locuri de muncă”, au transmis reprezentanții Primăriei Aiud.

Dubai Ports World, este unul dintre cei mai mari operatori portuari din lume. Atunci când va deveni operațional, noul terminal din Aiud va putea opera un tranzit total de până la 100.000 de unități pe an. Asta pentru că, pe lângă mărfurile care vin în container, aici vor fi operate și tipuri de marfă care pot fi puse pe tren, precum trailere și prelate.

La nivel global Dubai Ports este prezent în peste 50 de porturi ale lumii, cu mai mult de 170 de terminale multi-modale. Prin terminalele și porturile pe care gigantul le operează, trec anual peste 60.000 de nave.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax