Contacteaza-ne si pe
Publicitate

CUGIR

Investiţie de 3 milioane lei pentru modernizarea Grădiniței cu program prelungit și Creșei „Prichindel” din Cugir

Publicat


Grădinița cu program prelungit și Creșa „Prichindel” din Cugir vor intra într-un amplu proces de modernizare. Aproape 3 milioane de lei vor fi investiți în clădire astfel încât să ofere un climat educaţional favorabil, pliat pe necesităţile fiecărei grupe de copii. 

Primăria Cugir a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație privind execuția lucrărilor „Reparaţie Capitală Grădiniţa şi Creşa Prichindel, oraşul Cugir”.

Din punct de vedere al grădinițelor din orașul Cugir, în momentul de față există șase dintre care patru sunt cu program normal și două cu program prelungit printre care se numără grădinița „Prichindel”. Grădinița cu program prelungit „Prichindel” poate acomoda 160 copii repartizați în 8 grupe, cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani.

Clădirea a fost construită în jurul anilor 1970. Folosința actuală a acesteia este de grădiniță și creșă. Imobilul este dezvoltat pe orizontală sub o formă compusă, fără rosturi între corpuri; fiind amplasat în zona de vest a oraşului Cugir, pe strada Nicolae Bălcescu nr. 10, în cadrul unui ansamblu de clădiri cu regim apropiat de înălţime.

Din punct de vedere funcţional, clădirea cuprinde la parter şi la etaj spaţiile specifice unei instituţii educative de tip grădiniţă, cu o capacitate de cca. 200 de copii (săli de clasă pt. grădiniţă, bucătărie, săli de mese, oficii, dormitoare, birouri administrative, 2 case ale scării, grupuri sanitare, vestiare, spaţii de circulaţie, magazii, depozite, etc). Subsolul este un subsol tehnic, cu o suprafaţă redusă (cca. 169 mp) şi este situat doar în zona centrală a planului clădirii.

Reabilitarea clădirii cu destinația creșă și grădiniță presupune executarea următoarelor categorii de lucrări:

 • dezafectarea învelitorii bituminoase existente
 • executare acoperiș șarpantă cu învelitoare tablă tip țiglă
 • înlocuire uși acces exterioare și interioare
 • executarea scărilor exterioare pentru acces inclusiv rampe pentru persoane cu dizabilități
 • executare scară metalică exterioară
 • înlocuire tâmplăriei din lemn cu tâmplărie PVC și geam termopan
 • termoizolarea pereților exteriori cu polistiren
 • executarea termoizolației la acoperiș cu vată minerală
 • executare lucrări de tinichigerie – jgheaburi și burlane
 • executare lucrări de recompartimentare
 • executarea instalațiilor sanitare, hidranți interiorii, instalații termice și electrice, semnalizare a incendiilor, iluminat de siguranță, sistem de protecție împotriva trăsnetului
 • executare finisaje interioare și exterioare
 • montare panouri fotovoltaice – 30 buc.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 2.980.321,02 lei, fără TVA.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

14 octombrie, Sânta Parascheva. Ce nu ar trebui să faci în această zi de sărbătoare a toamnei

Publicat

Cunoscută și ca ”Sfânta Vineri”, Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată stăpână peste lumea femeilor, dar și apărătoarea călătorilor, păsărilor și animalelor. Se spune că alină suferința, îi mângâie pe cei intristați și-i izbăvește pe cei deznadăjduiți. În ziua de 14 octombrie, când este sărbătorită Sfânta Parascheva, se mai spune că nu se mănâncă nuci, castraveţi […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

FOTO: Accident pe DJ 704 Cugir-Vinerea. O persoană rănită după ce un autoturism și un autobuz s-au lovit

Publicat

O persoană a fost rănită într-un accident rutier s-a petrecut duminică seara pe DJ 704 între Cugir și Vinerea. Un autoturism și un autobuz au intrat în coliziune. Autoturismul a suferit avarii majore, ajungând în afara carosabilului. Revenim cu amănunte.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Noile tarife de referință RCA, anunțate de ASF. Ce se întâmplă cu asigurările auto obligatorii

Publicat

asigurare masina rca

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat recent lista tarifelor de referință RCA, de care asigurătorii țin cont, la stabilirea valorilor de plată pentru asigurările auto obligatorii. Sumele pentru persoane fizice sunt în scădere ușoară, iar cele pentru persoane juridice au rămas la fel. ”Tariful de referință mediu ponderat, pentru segmentul autoturisme-persoane fizice, înregistrează o […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 60 de mașini date în urmărire în spațiul Schengen, găsite în România, în ultima săptămână

Publicat

masini furate

Peste 60 de mașini ce erau căutate de partenerii din spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare, au fost găsite pe teritoriul României, în ultima săptămână. Potrivit IGPR, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, peste 700 de persoane, 74 […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate