Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Investiţie de 4,7 milioane lei în modernizarea unei grădiniţe la Cugir. Va găzdui o creşă pentru copiii din oraş

Publicat

Grădinița “Prichindel” din Cugir va intra într-un amplu proces de modernizare, astfel încât aici să poată funcţiona, pe lângă grădiniţă, şi o creşă destinată copiilor mai mici de 3 ani.

Primarul Adrian Teban a semnat miercuri, la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, contractul de finanțare pentru proiectul  „Reparaţie capitală grădiniță şi creșă Prichindel”. Peste 4.760.000 lei vor fi investiți în această unitate astfel încât să ofere un climat educaţional favorabil, pliat pe necesităţile fiecărei grupe de copii.

“Am dorit să venim în sprijinul părinţilor din localitate care, atunci când revin la serviciu la finalul concediului de îngrijire, sau mai devreme, sunt în situaţia dificilă de a nu avea cu cine să-i lase pe micuţi. Prin acest proiect vom înființa grupe în regim de creşă și vom amenaja spațiile în așa fel încât copiii să beneficieze de condiții și îngrijiri corespunzătoare vârstei lor. Investițiile  vor fi finanțate de la bugetul statului cu suma de 4.389.368,66 lei, prin programul Naţional de Dezvoltare Locală,  iar din bugetul local vom aloca 374.561,52 lei, pentru a acoperi cheltuielile neeligibile”, a declarat primarul, Adrian Teban.

Pe parcursul a 13 luni, la Grădinița “Prichindel” vor fi efectuate lucrări de recompartimentare şi modernizare a întregii clădiri, de dotare cu echipament şi mobilier specific care să corespundă nevoii de educaţie şi îngrijire a copiilor.

Clădirea va fi reabilitată termic prin executarea izolaţiei pereţilor exteriori, înlocuierea instalaţiei de încălzire şi executarea instalaţiei de asigurarea a climatului ambiental cu ventiloconvectoare. De asemenea, se vor înlocui cazanele de producere a agentului termic cu cazane de performanţă ridicată, şi se vor monta panouri fotovoltaice pentru reducerea consumului de energie electrică. Mobilierul va fi adecvat vârstei, astfel încât să ofere copilului o ambianţa familială, sigură şi confortabilă, să contribuie la crearea unui climat educaţional favorabil şi să permită modularea, după necesităţile grupelor de copii. Spaţiul va fi amenajat, împrejmuit și dotat corespunzător pentru desfăşurarea activităţilor în aer liber.

Prin realizarea acestor investiţii, unitatea va respecta prevederile legale în vigoare referitoare la condiţiile igienico-sanitare, de siguranţă, de odihnă și activitate care îi privesc pe copiii mai mici de 3 ani.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax