Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Investiţie de 4,8 milioane euro pentru cinci străzi din Alba Iulia. Asfaltări, trotuare, piste de biciclete

Publicat

alba iulia oras

Primăria Alba Iulia pregăteşte modernizarea şi amenajarea a cinci străzi din oraş, pe care nu sunt în prezent asigurate condiţii de circulaţie în siguranţă. Investiţia este estimată la valoarea de 4,8 milioane de euro, iar lucrările vor dura 13 luni.

În şedinţa Consiliului Local Alba Iulia din 22 iunie se propune aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru “Amenajarea circulației pietonale, piste de biciclete, zone verzi și reabilitare carosabil străzile Gheorghe Pop de Băsești, Vasile Goldiș, Dr. Aurel Vlad, Iederei, Fântânele și Gladiolelor în municipiul Alba Iulia”. Proiectul în valoare totală de 21.908.382,95 lei (4.826.698 euro), inclusiv TVA, va fi finanţat, cel mai probabil, prin PNDL.

Lucrările de construcţii-montaj sunt în valoare de 18.883.422,23 lei (4.160.260 euro).

Lungimea totală a străzilor vizate este de 4.174 ml, din care carosabil 24.607 mp, trotuare şi accese 18.529 mp, pistă ciclişti 4.175 mp şi spaţiu verde 7.180 mp

Tronsonul de străzi între Bd Transilvaniei şi strada Lalelelor este asfaltat, dar fără amenajări pentru circulaţia pietonală şi cea pentru biciclete. Pe unele tronsoane sunt amenajate accesele la proprietăţi, fără corelare între cota străzii şi cota zonei de acces.

Este necesară refuncţionalizarea suprafeţelor domeniului public aferente acestor străzi, pentru circulaţie în condiţii de siguranţă, se arată în documentaţia proiectului.

Se vor face lucrări de frezare mixtură asfaltică, reparaţii degradări, reprofilare cu mixtură asfaltică (6 cm binder, 4 cm uzură – la partea carosabilă), în zonele de lărgiri şi locuri de parcare (35 cm balast, 20 cm piatră spartă, geotextil, 6 cm binder, 4 cm uzură), iar pentru trotuare – 15 cm balast, 15 cm balast stabilizat cu ciment, 3 cm nisip, 6 cm pavele prefabricate.

Carosabilul va fi reabilitat prin amenajarea a două benzi de circulaţie cu lăţime de 3 metri fiecare, excepţie făcând strada Gladiolelor, care pe tronsonul dintre strada Vasile Goldiş şi Bd Transilvaniei are lăţimea de 3,5 ml, pe acesta realizându-se o singură bandă de circulaţie. Panta transversală a părţii carosabile va fi de 2,5%. Au fost prevăzute amenajări de trotuare şi accese la proprietăţi, realizarea de piste de biciclete şi zone verzi. De asemenea, se va înlocui complet sistemul de iluminat public, se vor inlocui tronsoanele de alimentare cu apă ale căror conducte au durata de viaţă expirată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax