Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Investiţie de peste 60 de milioane de euro: Alba va avea în curând un sistem de management integrat al deşeurilor

Publicat

Judeţul Alba va avea în curând un sistem de management integrat al deşeurilor, prin care acestea vor putea fi colectate, transportate şi eliminate în conformitate cu legislaţia de mediu în vigoare. Consilierii judeţeni au aprobat, miercuri, studiul de fezabilitate al proiectului, ce se va ridica la valoarea de 60.260.643 euro.

Investiţia ar trebui finalizată în septembrie 2013 şi presupune realizarea unui centru de management al deşeurilor în Galda de jos (depozit ecologic de deşeuri nepericuloase, staţie de sortare, staţie de tratare mecano-biologică, construcţii auxiliare şi infrastructură de acces), o staţie de transfer la Blaj cu o capacitate de 15.000 de tone pe an şi o staţie de transfer la Tărtăria, cu o capacitate de 33.044 tone pe an.

Lucrările ar urma să demareze în 1 ianuarie 2012, iar colectarea deşeurilor se va realiza prin împărţirea judeţului Alba în patru zone de management. Potrivit raportului de specialitate prezentat consilierilor, prin implementarea acestui sistem se va realiza colectarea în condiţii optime a 137.405 de tone de deşeuri pe an.

Conform planului financiar al proiectului, valoarea totală a acestuia este de 60.260.643 de euro, din care 42.444.180 de euro este contribuţia Uniuni Europene şi a bugetului de stat, iar 7.582.244 euro, contribuţia beneficiarului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax