Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Investiţii CJ Alba în derulare: Lucrări la DJ 107D între Ocna Mureş şi Valea Seacă, pe DJ 704 la Săliştea şi varianta spre Cugir

Publicat

Variante drum Salistea Mai multe lucrări importante de infrastructură rutieră se află în desfășurare, în aceste zile, în județul Alba, pe drumurile județene administrate de Consiliul Județean Alba. Reprezentanţii CJ au verificat, marţi, stadiul lucrărilor.

Pe drumul județean 107D, între Ocna Mureș și Vama Seacă se lucrează la turnarea covorului asfaltic pe o lungime totală de circa 6 km. Lucrările sunt în stadiu avansat și vor fi finalizate până la sfârșitul acestei săptămâni, permițându-le cetățenilor din zonă să circule pe un drum județean de bună calitate. Valoarea investiției de aici se ridică la aproximativ 750.000 de lei.

În localitatea Săliștea, se lucrează la turnarea unui nou covor asfaltic pe drumul județean 704 ce traversează comuna, făcând legătura cu drumul european E68. Aici, după ce s-au finalizat lucrările la infrastructura de apă, se toarnă covor asfaltic pe o lungime de circa 6 km.

Tot la Săliștea se lucrează și deschiderea noii variante de circulație către Cugir – drumul județean 704K – ce va scurta la jumătate drumul parcurs de cetățenii din Săliștea până la Cugir. Acest drum a fost clasat anul trecut ca drum județean, fiind preluat în administrare de Consiliul Județean Alba. În acest moment, se lucrează la lărgirea drumului și aducerea lui la standardul de 6 m lățime, pe o lungime de 5 km, la realizarea șanțurilor, rigolelor și podețelor. În această toamnă, drumul va fi pietruit și deschis circulației, urmând ca în viitor să se execute și lucrări de asfaltare.

„Așa cum a promis, Consiliul Județean Alba – adepul lucrului bine făcut – a început lucrările de asfaltare la Săliștea și lucrarile de viabilizare a drumului către Vinerea. La acest drum se lucrează deja din ambele sensuri, pentru a-l lărgi și deschide circulației”, a declarat vicepreşedintele CJ Alba, Florin Roman, care a fost prezent marţi pe șantierul de la Săliștea, pentru avedea stadiul lucrărilor.

La rândul său, Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba, a subliniat importanța acestui drum: „Mă bucur că lucrările merg bine la drumul Săliștea-Vinerea. Este un drum ce scurtează la jumătate traseul între Săliștea și Cugir, permințând realizarea de economii importante pentru toți cei care fac naveta în această rută, fie că vorbim de simpli cetățeni sau de agenți economici. Dacă până acum, trebuiau să ocolească pe drumul european, pe un traseu de circa 20 de km, prin deschiderea acestui nou drum traseul se scurtează la mai puțin de 10 km.”

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax