Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Investiții de aproape 300.000 de lei din bugetul local pentru lucrări de modernizare și reparații în Ocna Mureș

Publicat


Consilierii locali din Ocna Mureș s-au întâlnit în prima ședință, luni, 30 iulie 2012, la ora 18.00. Cei 17 consilieri aleşi au avut pe ordinea de zi 23 de proiecte de hotărâre, pentru modernizarea și reparația unor locații din oraș, importante pentru comunitate și neglijate până acum. Suma alocată din bugetul local pentru aceste proiecte este de aproape 300.000 de lei. Este vorba despre înființarea unui serviciu de transport public în oraș, reparația podului peste Mureș, achiziționarea de pompe de apă potabilă, modernizarea cartierului Soda și altele.

Acestea sunt câteva dintre proiectele aprobate de consilierii locali din Ocna Mureș, în ședința de luni:

Reparaţie fântână arteziană – schimbarea structurii metalice, iluminare, valoare estimată 16.120 lei fără TVA. Execuţia acestei lucrări va duce la modificarea aspectului parcului, adăugând o notă de modernism peisajului.

Proiectare reconstrucţie şi completare canal gardă – prima etapă pentru repararea, decolmatarea şi completarea canalelor de gardă ale oraşului pentru a preveni efectele negative ale apelor pluviale în exces asupra oraşului. Valoare estimată 45.000 lei fără TVA.

Modernizare sistem termic la Policlinica Spitalului Orăşenesc Ocna Mureş – Nivelul de degradare precum şi randamentul scăzut al sistemului existent necesită modificări rapide, astfel încât iarna să prindă aceste lucrări finalizate. Valoare estimată 60.000 lei fără TVA.

Proiectare modernizare cartier Soda – se investeşte în infrastructura de transport. Valoare estimată 20.000 lei fără TVA.

Achiziţie sistem de pompe apă potabilă – Sistemul de alimentare cu apă potabilă a UMS Ocna Mureş este depăşit fizic şi moral generând numeroase defecţiuni în funcţionare şi consumuri energetice mari. Valoare estimată 40.320 lei fără TVA.

Proiectare reparare pod rutier peste râul Mureş – începerea lucrărilor de reparaţie la podul rutier de peste râul Mureş. Valoare estimată 35.000 lei fără TVA.

Infiinţarea, în subordinea CL, a Serviciului de Transport Public Local – Se urmăreşte refacerea transportului local al oraşului Ocna Mureş după un Regulament competitiv, care să impună reguli clare de funcţionare a transportului şi exploatare optimă a traseelor ce vor fi stabilite ulterior.

Aprobarea desfăşurării în perioada 18-19 august a sărbătorii locale „ZILELE ORAŞULUI OCNA MUREŞ” si Festivalul interjudetean de folclor „Traditii Uiorene” editia a III-a – Valoare estimată 40.000 lei.

Toate cele 23 de proiecte de hotărâre au fost aprobate cu unanimitate de voturi de către consilierii locali.

„Se observă că majoritatea proiectelor supuse aprobării sunt proiecte de investiţii în infrastructură. Vor fi şi mai multe, dar timpul scurt care s-a scurs de la investirea mea nu a permis întocmirea tuturor proiectelor din aceasta zonă de activitate pe care mi le doresc. Apreciez colaborarea şi interesul consilierilor pentru oraşul Ocna Mureş, faptul că momentul „campanie electorală” a fost depăşit şi că acum interesul local primează interesului de partid sau de grup. Faptul că a existat consens în adoptarea tuturor proiectelor nu face decât să arate că viitorul oraşului chiar interesează pe toţi cei aflaţi în postura de a lua decizii în acest sens”, a declarat primarul Silviu Vințeler.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ECONOMIE

Declarația unică se modifică pentru a include câștigurile din criptomonede. Ce venituri trebuie să declari și când

Publicat

anaf ajfp finante alba

Conform noului Cod fiscal, veniturile obținute din criptomonede de către de către persoanele fizice se vor impozita, de la 1 ianuarie 2020. În anumite cazuri, se va plăti și contribuția la sănătate. Declarația fiscală unică va suferi, din acest motiv, mici modificări pentru a include și veniturile din tranzacționarea criptomonedelor. Termenul de depunere a declarației […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cinci posturi de preot vacante în județul Alba. Lista parohiilor, numărul de enoriași și criterii de selecție

Publicat

Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia a publicat lista parohiilor vacante în această perioadă. Din cele nouă posturi afișate, opt sunt disponibile prin numire, iar unul prin transfer. Cinci posturi sunt disponibile în județul Alba, trei în Sighișoara și unul Târgu Mureș. Posturi vacante, disponibile prin numire: Preot paroh, Parohia Heria cu filia Sânbenedic, Protopopiatul Aiud; Număr […]

Citește mai departe
Publicitate

EDUCAȚIE

Unii elevi din Alba fac naveta 50 km ca să ajungă la școală. Care este situația din țară

Publicat

Peste 2000 de elevi din Alba fac naveta la școală. Majoritatea au de parcurs, în medie, 20-25 de kilometri, dar sunt și cazuri de elevi care fac naveta 50 de kilometri, potrivit IȘJ Alba. Dacă unii dintre elevi sunt nevoiți să facă naveta la școală pentru că în localitatea de domiciliu nu au unitate de […]

Citește mai departe
Publicitate

EDUCAȚIE

Doi copii de la o grădiniţă din Alba Iulia, suspecți de gripă. Care este starea acestora

Publicat

Doi copii de la o grădiniţă din Alba Iulia, din grupe diferite, sunt suspecţi de gripă, aceştia prezentând o formă uşoară, care nu necesită spitalizare, potrivit celor declarate, marţi, pentru Agerpres, de către directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea, informează românia24.ro.  “Au apărut astăzi cele două cazuri de suspiciune de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate