Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Investiții de aproape 400.000 de lei pentru funcționarea în condiții de siguranță a centralei hidroelectrice Săsciori

Publicat

Hidroelectrica SA cumpără două servomotoare necesare pentru instalația de acționare a vanei fluture 320/50 CHE Săsciori, ce va permite funcționarea în condiții de siguranță a centralei hidroelectrice. Servomotorii actuali, vechi de aproximativ 33 de ani, prezintă uzură avansată iar vana fluture nu mai poate realiza cursa de închidere. 

SPEEH Hidroelectrica SA a lansat luni, 3 august, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția a două servomotoare oscilante D300/150-1250 PN 100 – ce vor permite restabilirea rolului funcțional al vanei fluture – un organ de siguranță pe circuitul hidraulic al centralei hidroelectrice Săsciori. De asemenea, furnizarea produselor va contribuit la funcționarea în condiții de siguranță a CHE Săsciori.

Valoarea totală estimată este de 393.172,3 lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, servomotorii fac parte din instalația de acționare a vanei fluture 320/50 CHE Săsciori pusă în funcțiune în anul 1987, anul de PIF al CHE Săsciori.

În urma funcționării îndelungate, aproximativ 33 de ani, aceștia prezintă uzură avansată, cu zone corodate în partea superioară a cilindrului, ceea ce duce la blocarea pistonului cilindru la capăt de cursă. În această situație vana fluture nu poate efectua cursa de închidere, acest lucru se poate realiza doar cu ajutor extern.

Instalația vană fluture VF 320/50 CHE Săsciori are rol de organ de siguranță pe circuitul hidraulic al centralei și este destinată să se închidă în caz de spargere conductă forțată, refuz închidere vană sferică sau pentru revizii și reparații. În situația actuală vana fluture VF 320/50 CHE Săsciori nu poate realiza cursa de închidere, în situațiile în care este necesar acest lucru.

Astfel, aceasta nu își mai poate îndeplini rolul de organ de siguranță pentru CHE Săsciori, fiind totodată prinsă în lista punctelor slabe ale SH Sebeș.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax