Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Investiții de aproape 5 milioane de euro la Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” din Alba Iulia. Ce spune primarul Gabriel Pleșa

Publicat

Patru clădiri ale Liceului Tehnologic „Alexandru Domșa” din Alba Iulia vor fi modernizate și dotate pentru creșterea eficienței energetice. Proiectul are o valoare de peste 5 milioane de euro.

„Am semnat de curând contractul prin care patru clădiri – liceul, școala generală, internatul și atelierele, cu o suprafața construită desfășurată de aproape 10.000 mp – vor face obiectul unor ample lucrări de modernizare, având ca scop creșterea eficienței lor energetice.

Vor fi îmbunătățite condițiile de igienă și confort termic interior, va fi redus consumul de gaze naturale combustibile utilizate la prepararea agentului termic pentru încălzire și implicit emisiile de gaze cu efect de seră și foarte important – vor fi reduse cheltuielile cu încălzirea spațiilor pe perioada iernii și costurile cu climatizarea pe perioada de caniculă.

Cele patru clădiri vor fi complet reabilitate termic: pereții exteriori, planșeele peste ultimul nivel, tâmplăria exterioară. Vor fi înlocuite corpurile de iluminat, centrala termică, rețeaua de distribuție a agentului termic.

Vor fi instalate sisteme alternative de producere a energiei pentru încălzirea spațiilor, pompe de căldură aer-apă, dar și un sistem cu panouri fotovoltaice.

Printre altele, va fi refăcut acoperișul tip terasă/ șarpantă, inclusiv sistemul de colectare a apelor meteorice de la nivelul terasei, respectiv sistemul de colectare și evacuare a apelor meteorice la nivelul învelitoarei tip șarpantă.

Nu în ultimul rând, liceul va fi dotat cu 5 stații de încărcare pentru mașini electrice.

Contractul de achiziţie publică de proiectare și execuție a fost câștigat de asocierea Lincoln Plus SRL (lider) – Secret Art SRL (asociat) și este finanțat prin PNRR, contractul având o valoare de 20.490.500 lei (fără TVA).

Termenul de prestare a serviciilor de proiectare și de execuție a lucrărilor prevăzute în contract este de 14 luni”, a precizat luni primarul Gabriel Pleșa, într-o postare pe rețeaua de Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax