Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Investiţii de doar 210.000 de euro şi 35 de locuri de muncă noi create în 2011, în județul Alba

Publicat

Judeţul Alba a atras, în 2011, 30 de mii de euro, investiţii străine noi. Acesta este rezultatul unei analize făcute de ziarul Gândul care citează date  făcute publice de BNR pe baza cărora a realizat o hartă a investiţiilor din România în anul trecut. Suma cu care abia dacă ai putea să îşi achiziţionezi un apartament este şocant de mică, mai ales dacă ne comparăm cu vecinii din Cluj, care se poziţionează pe primul loc ca număr de investiţii noi atrase în 2011.

Statisticile arată că, în 2011, valoarea investiţiilor străine directe (ISD) din România s-a ridicat la suma de 1,9 miliarde de euro, conform datelor făcute publice de către reprezentanţii Băncii Naţionale a României (BNR). Circa 24% din această sumă a reprezentat valoarea investiţiilor străine noi, care a fost de circa 455,3 milioane de euro. O analiză realizată la nivelul fiecărui judeţ ne arată că, din acest total,  doar 30 de mii de euro le reprezintă investiţiile străine noi realizate în Alba.

În judeţul nostru, alte 180 de mii de euro au fost obţinute din investiţii româneşti noi, iar numărul locurilor de muncă create în 2011 nu este nici el  unul foarte mare. Potrivit aceleiaşi analize, în 2011 investiţiile străine şi româneşti au adus în Alba doar 35 de noi locuri de muncă.

Potrivit gândul.info, Clujul a fost anul trecut judeţul care a atras cele mai mari investiţii străine noi, în valoare totală de 120,37 de milioane de euro. Pe locul al doilea în acest top se află judeţul Olt. Următoarele trei poziţii au fost ocupate de către judeţele Prahova, Sălaj şi Constanţa, care au reuşit să atragă, în total, investiţii străine noi în valoare de 107,48 de milioane de euro.

Cele mai multe locuri de muncă, respectiv 1.052, au fost create anul trecut în judeţul Timiş. Peste 900 de locuri de muncă au fost create, de asemenea, în judeţe precum Prahova şi Satu Mare.

În 2011, cele mai prost poziionate judeţe din punct de vedere al investiţiilor străine şi româneşti au fost Argeş, Bistriţa-Năsăud, Buzău, Dolj, Giurgiu, Gorj şi Mehedinţi, unde nu au fost demarate nici un fel de investiţii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. HH

    duminică, 08.04.2012 at 22:38

    SOCANT !!! NE DEPASESC SI UNELE STRAZI DIN ORASE MICI DIN GERMANIA SAU CHIAR SI DIN GRECIA !

  2. el conquistador

    luni, 09.04.2012 at 08:36

    Judetul Alba are o imagine negativa in unele ambasade datorita experientelor neplacute intimpinate de investitorii straini in relatia cu autoritatile din judet, inclusiv sau in primul rind Alba Iulia. De aceea, cind li se cere sfatul (iar investitorii seriosi o fac) ambasadele recomanda alte judete pentru investitii.
    Sa nu uitam si tzeapa pe care a tras-o Grup Corint si primaria Alba Iulia guvernului Norvegiei de la care au sifonat aproape un milion de euro pentru a curata de pamint poarta a VII-a.
    Sa nu uitam ca desi Alba Iulia este infratita cu multe orase, infratirile astea s-au cam „racit” din cauza delegatilor nostri care in timpul vizitelor stateau *** decit sa discute atragerea de investitii
    Sa nu uitam ca „autoritatile” noastre au facut tot ce a fost posibil ca sa inlature investitiile straine care ar fi putut ameninta afacerile baronilor locali.
    Si sa nu uitam de zvonurile conform carora investitorilor li s-ar fi cerut comisioane pentru a li se permite investitia.
    Sa nu uitam…….

  3. geta

    luni, 09.04.2012 at 09:00

    e bine pt. un judet de oameni lenesi si slab pregatiti profesional

  4. cornel

    luni, 09.04.2012 at 16:14

    Ne plangem si dupa aia tot pe Hava-l votam!
    Ca n-avem pe cine.
    Sanchi.

    • aleluia

      marți, 10.04.2012 at 10:20

      poate tu nu il ai decit pe hava. uite rezultatele. eu votez pe altcineva. pe oricine, numai pe hava nu!

  5. km0

    vineri, 13.04.2012 at 22:04

    Nu mai pasa conducerii judetului. Sunt prea preocupati cu furatul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax