Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ABRUD

Investiții de peste 30 milioane lei în zona Munților Apuseni. Noi stații de epurare și instalații de tratare a apei, modernizate

Publicat


La Abrud și Baia de Arieș vor fi construite în curând două noi stații de epurare. De asemenea, stațiile de tratare a apei potabile de la Zlatna și Mihoiești vor fi reabilitate. Investițiile în dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din Munții Apuseni se ridică la peste 31,8 milioane de lei. 

Operatorul regional de apă Apa CTTA a lansat luni, 30 septembrie, o licitație în Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) privind proiectarea și execuția de lucrări pentru construirea Stațiilor de epurare apă uzată Abrud, Baia de Arieș și reabilitarea Stațiilor de tratare apă potabilă Zlatna și Mihoiești.

Valoarea totală estimată a contractului este de 31.885.566 de lei, fără TVA. Termenul de execuție a lucrărilor este de 30 de luni, iar perioada de garanție de 36 de luni. 

Proiectul vizează proiectarea și execuția lucrărilor conform cerințelor din caietul de sarcini pentru două stații de epurare și două stații de tratare apă, astfel:

Stația de epurare Abrud – Se va realiza o stație de epurare nouă care va trata debitele colectate din Aglomerarea Abrud, cu capacitatea 5200 PE. Stația va include o linie de tratare a apelor uzate și una de tratare nămoluri. Construcțiile existente se vor demola.

Stația de epurare Baia de Arieș – Se va realiza o stație de epurare nouă care va trata debitele colectate din Aglomerarea Baia de Arieș, cu capacitatea 2500 PE. Stația va include o linie de tratare a apelor uzate și una de tratare nămoluri.

Stația de tratare Zlatna – Se va realiza o stație de tratare nouă în incinta stației existente, care va deservi populația SZA Zlatna. STAP va asigura un debit de apă tratată de cca. 25 l/s. Stația va include o linie de tratare a apei și una de tratare nămoluri. Construcțiile existente se vor demola.

Stația de tratare Mihoiești – Stația existentă se va reabilita, prin înlocuirea unor obiecte tehnologice sau prin modernizarea unor obiecte existente. Stația va deservi populația din SZA Apuseni și va asigura un debit de apă tratată de cca. 66 l/s. Stația de tratare va include o linie de tratare a apei și una de tratare nămoluri.


TOP articole in ultimele 3 zile


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Blajul, orașul cu trei episcopi. Importanța ultimei decizii a Sinodului Bisericii Greco-Catolice

Publicat

Declarat Oraș Episcopal de acum doi ani, Blajul are, din 2020, trei episcopi greco-catolici. Este vorba despre PF Lucian Arhiepiscop Major, PS Claudiu Lucian Pop, Episcopul Curiei Arhiepiscopale Majore, cărora i se alătură Cristian Dumitru Crişan, care a fost ales Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș. Săptămâna trecută, Papa Francisc și-a dat […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Klaus Iohannis a explicat de ce în China se poate construi un spital în șase zile

Publicat

Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații luni, despre coronavirusul care a cauzat decesul a peste 80 de persoane în China, dar și despre măsuri în România. „Astăzi o avut loc o discuție interministerială, aștept să aflu concluziile, trebuie să luăm această chestiune foarte în serios. Pare a fi un virus foarte agresiv, eu sunt de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Zeci de localități din ALBA, fără APĂ, din această seară. Lucrări la rețea pe șantierul Autostrăzii Sebeș-Turda

Publicat

lucrari apa

Apa CTTA a anunțat că din această seară va fi întreruptă furnizarea apei potabile în peste 20 de comune și localitățile aferente, dar și la Ocna Mureș, din cauza unor lucrări la Autostrada Sebeș-Turda. Aducțiunea de apă DN1200 (FIR II), în zona Lancrăm va fi relocată. Potrivit operatorului de apă, lucrările vor începe luni seara, […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Modernizarea Colegiului Economic din Alba Iulia: Costul lucrărilor urcă la aproape un milion de euro, bani din bugetul local

Publicat

economic

Costul modernizărilor de la sediul Colegiului Economic din Alba Iulia urcă la aproape un million de euro, din cauza unor lucrări suplimentare, neprevăzute în stadiul de proiect. Acești bani vor fi suportați de la bugetul local, suma fiind mai mare față de cea așteptată din fondurile PNDL. Investiția actualizată intră la aprobare în ședința Consiliului […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate