Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ABRUD

Investiții de peste 30 milioane lei în zona Munților Apuseni. Noi stații de epurare și instalații de tratare a apei, modernizate

Publicat


La Abrud și Baia de Arieș vor fi construite în curând două noi stații de epurare. De asemenea, stațiile de tratare a apei potabile de la Zlatna și Mihoiești vor fi reabilitate. Investițiile în dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din Munții Apuseni se ridică la peste 31,8 milioane de lei. 

Operatorul regional de apă Apa CTTA a lansat luni, 30 septembrie, o licitație în Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) privind proiectarea și execuția de lucrări pentru construirea Stațiilor de epurare apă uzată Abrud, Baia de Arieș și reabilitarea Stațiilor de tratare apă potabilă Zlatna și Mihoiești.

Valoarea totală estimată a contractului este de 31.885.566 de lei, fără TVA. Termenul de execuție a lucrărilor este de 30 de luni, iar perioada de garanție de 36 de luni. 

Proiectul vizează proiectarea și execuția lucrărilor conform cerințelor din caietul de sarcini pentru două stații de epurare și două stații de tratare apă, astfel:

Stația de epurare Abrud – Se va realiza o stație de epurare nouă care va trata debitele colectate din Aglomerarea Abrud, cu capacitatea 5200 PE. Stația va include o linie de tratare a apelor uzate și una de tratare nămoluri. Construcțiile existente se vor demola.

Stația de epurare Baia de Arieș – Se va realiza o stație de epurare nouă care va trata debitele colectate din Aglomerarea Baia de Arieș, cu capacitatea 2500 PE. Stația va include o linie de tratare a apelor uzate și una de tratare nămoluri.

Stația de tratare Zlatna – Se va realiza o stație de tratare nouă în incinta stației existente, care va deservi populația SZA Zlatna. STAP va asigura un debit de apă tratată de cca. 25 l/s. Stația va include o linie de tratare a apei și una de tratare nămoluri. Construcțiile existente se vor demola.

Stația de tratare Mihoiești – Stația existentă se va reabilita, prin înlocuirea unor obiecte tehnologice sau prin modernizarea unor obiecte existente. Stația va deservi populația din SZA Apuseni și va asigura un debit de apă tratată de cca. 66 l/s. Stația de tratare va include o linie de tratare a apei și una de tratare nămoluri.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Oficial MFP: Prețurile diferite față de UE la carburanți nu sunt determinate de nivelul taxelor

Publicat

scumpiri

În România ponderea taxelor în prețurile finale ale benzinei fără plumb și motorinei sunt printre cele mai mici din Uniunea Europeană, susține Attila Gyorgy, secretar de stat în cadrul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), răspunzând unei interpelări adresate de un deputat. „Astfel, la benzina fără plumb această pondere reprezintă 54% din prețurile finale, iar la nivelul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ÎNTRE CHIN ȘI AMIN, filmul dedicat fenomenului Pitești, în care joacă Kira Hagi, va fi proiectat la Alba Iulia

Publicat

ÎNTRE CHIN ȘI AMIN, primul film artistic având ca temă Experimentul Pitești, unul dintre cele mai teribile experimente de reeducare prin tortură din istoria modernă, va fi difuzat marți, 22 octombrie, ora 18, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. În film joacă și Kira Hagi, fiica lui Gheorghe Hagi. Acesta s-a arătat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Pădurarul care apare în ancheta RECORDER, snopit în bătaie după apariția reportajului

Publicat

Răzvan Cenușă, pădurarul din comuna Moldoviţa, judeţul Suceava, care a avut curajul să apară într-un reportaj realizat de jurnaliştii de la Recorder, în care se arată cum se fură legal din pădurile Bucovinei, a fost snopit în bătaie după difuzarea materialului.  Informația a fost făcută publică de activistul de mediu Tiberiu Boşutar pe site-ul său, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

REVOLTĂTOR: Voluntarii care refăceau locuința unei familii sărmane din Gorj, reclamați de vecinii invidioși

Publicat

Mai mulți localnici din satul Bobu (Gorj) au depus reclamații contra voluntarilor veniți să refacă locuința unei familii sărace. Sătenii s-au plâns la primărie că sunt deranjați de zgomotul produs, iar unii săteni chiar îi înjurau pe voluntari atunci când treceau prin fața casei, scrie publicația locală igj.ro. Sătenii s-au plâns la primărie că sunt deranjați […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate