Connect with us
Publicitate

ABRUD

Investiții de peste 30 milioane lei în zona Munților Apuseni. Noi stații de epurare și instalații de tratare a apei, modernizate

Publicat

La Abrud și Baia de Arieș vor fi construite în curând două noi stații de epurare. De asemenea, stațiile de tratare a apei potabile de la Zlatna și Mihoiești vor fi reabilitate. Investițiile în dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din Munții Apuseni se ridică la peste 31,8 milioane de lei. 

Operatorul regional de apă Apa CTTA a lansat luni, 30 septembrie, o licitație în Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) privind proiectarea și execuția de lucrări pentru construirea Stațiilor de epurare apă uzată Abrud, Baia de Arieș și reabilitarea Stațiilor de tratare apă potabilă Zlatna și Mihoiești.

Valoarea totală estimată a contractului este de 31.885.566 de lei, fără TVA. Termenul de execuție a lucrărilor este de 30 de luni, iar perioada de garanție de 36 de luni. 

Proiectul vizează proiectarea și execuția lucrărilor conform cerințelor din caietul de sarcini pentru două stații de epurare și două stații de tratare apă, astfel:

Stația de epurare Abrud – Se va realiza o stație de epurare nouă care va trata debitele colectate din Aglomerarea Abrud, cu capacitatea 5200 PE. Stația va include o linie de tratare a apelor uzate și una de tratare nămoluri. Construcțiile existente se vor demola.

Stația de epurare Baia de Arieș – Se va realiza o stație de epurare nouă care va trata debitele colectate din Aglomerarea Baia de Arieș, cu capacitatea 2500 PE. Stația va include o linie de tratare a apelor uzate și una de tratare nămoluri.

Stația de tratare Zlatna – Se va realiza o stație de tratare nouă în incinta stației existente, care va deservi populația SZA Zlatna. STAP va asigura un debit de apă tratată de cca. 25 l/s. Stația va include o linie de tratare a apei și una de tratare nămoluri. Construcțiile existente se vor demola.

Stația de tratare Mihoiești – Stația existentă se va reabilita, prin înlocuirea unor obiecte tehnologice sau prin modernizarea unor obiecte existente. Stația va deservi populația din SZA Apuseni și va asigura un debit de apă tratată de cca. 66 l/s. Stația de tratare va include o linie de tratare a apei și una de tratare nămoluri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax