Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ABRUD

Investiții de peste 30 milioane lei în zona Munților Apuseni. Noi stații de epurare și instalații de tratare a apei, modernizate

Publicat


La Abrud și Baia de Arieș vor fi construite în curând două noi stații de epurare. De asemenea, stațiile de tratare a apei potabile de la Zlatna și Mihoiești vor fi reabilitate. Investițiile în dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din Munții Apuseni se ridică la peste 31,8 milioane de lei. 

Operatorul regional de apă Apa CTTA a lansat luni, 30 septembrie, o licitație în Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) privind proiectarea și execuția de lucrări pentru construirea Stațiilor de epurare apă uzată Abrud, Baia de Arieș și reabilitarea Stațiilor de tratare apă potabilă Zlatna și Mihoiești.

Valoarea totală estimată a contractului este de 31.885.566 de lei, fără TVA. Termenul de execuție a lucrărilor este de 30 de luni, iar perioada de garanție de 36 de luni. 

Proiectul vizează proiectarea și execuția lucrărilor conform cerințelor din caietul de sarcini pentru două stații de epurare și două stații de tratare apă, astfel:

Stația de epurare Abrud – Se va realiza o stație de epurare nouă care va trata debitele colectate din Aglomerarea Abrud, cu capacitatea 5200 PE. Stația va include o linie de tratare a apelor uzate și una de tratare nămoluri. Construcțiile existente se vor demola.

Stația de epurare Baia de Arieș – Se va realiza o stație de epurare nouă care va trata debitele colectate din Aglomerarea Baia de Arieș, cu capacitatea 2500 PE. Stația va include o linie de tratare a apelor uzate și una de tratare nămoluri.

Stația de tratare Zlatna – Se va realiza o stație de tratare nouă în incinta stației existente, care va deservi populația SZA Zlatna. STAP va asigura un debit de apă tratată de cca. 25 l/s. Stația va include o linie de tratare a apei și una de tratare nămoluri. Construcțiile existente se vor demola.

Stația de tratare Mihoiești – Stația existentă se va reabilita, prin înlocuirea unor obiecte tehnologice sau prin modernizarea unor obiecte existente. Stația va deservi populația din SZA Apuseni și va asigura un debit de apă tratată de cca. 66 l/s. Stația de tratare va include o linie de tratare a apei și una de tratare nămoluri.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Doi bărbați din Alba au MURIT în ACCIDENT pe DN 7, la Mintia. Impact violent între o autoutilitară și un TIR

Publicat

Doi bărbați din județul Alba și-au pierdut viața, joi seara, într-un accident rutier grav petrecut pe DN 7 Deva – Arad, la Mintia. Aceștia se aflau într-o autoutilitară care s-a izbit de un TIR. UPDATE 1: Potrivit ISU Hunedoara, pompierii deveni au intervenit cu echipaje specializate în descarcerare şi prim ajutor.   Pompierii şi echipajul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO Turiștii anilor `80: Cu sania și schiurile pe o Dacia 1300 înmatriculată în Alba. Cum era vacanța de iarnă

Publicat

O imagine rară din anii `80 cu o Dacia 1300, una dintre mașinile care au scris istorie în România, a devenit virală pe rețeaua de socializare Facebook. Pe un drum înzăpezit, autoturismul înmatriculat în județul Alba transporta mai multe persoane, cel mai probabil aflate în vacanță. Nu lipsesc nici „accesoriile” de sezon, o pereche de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Clădirea Primăriei din comuna Unirea va fi mansardată. Investiție de peste 120.000 de euro

Publicat

Clădirea Primăriei din comuna Unirea va mansardată, printr-un proiect în valoare de 120.000 de euro. Amenajarea podului presupune, printre altele, crearea unei săli de ședințe și a două birouri.  Primăria comunei Unirea a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație privind execuția lucrărilor pentru „amenajarea podului existent la clădirea primăriei Comunei […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

LIVE: BEST of BUSINESS 2019. Firmele cu contribuție semnificativă la economia județului, premiate de Consiliul Județean Alba

Publicat

Companiile care au avut o contribuție semnificativă la economia judeţului Alba sunt premiate de Consiliul Judeţean Alba, în cadrul celei de-a XIII-a ediţii a evenimentului „Best of Business”. Autoritatea județeană recunoaște astfel și evidenţiază performanţele obţinute de agenţii economici cu capital românesc şi străin din industrie, construcţii, servicii şi agricultură din judeţul Alba. Evenimentul reuneşte […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate