Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Investiții de sute de mii de euro în comuna Vințu de Jos. Vezi ce declară primarul Gheorghe Vlad

Publicat

YouTube video

Prezent la conferința de presă organizată vineri de PNL Alba, primarul comunei Vințu de Jos, Gheorghe Vlad, a prezentat cele mai importante investiții de modernizare a localităţii și câteva din viitoarele proiecte. În urma contractului semnat în luna iunie cu APA CTTA, mai bine de jumătate din locuitori se bucură de apă și canalizare, a fost renovat stadionul și mai multe străzi din comună.

„Vreau să amintesc câteva dintre proiecte, printre care lucrări de infrastructură, iar, cel mai important, cel în care primăria s-a asociat cu APA CTTA Alba pentru extinderea rețelei de apă în staul Valea Vințului și Valea Goblii. Este vorba de 5 km de conductă. De asemenea, sunt vizate lucrări de extindere de apă în satele Mereteu, Vurpăr și strada Durigari. La căminul cultural a fost amenajată curtea căminului s-au achiziționat mese, scaune și veseală. Tot la capitolul infrastructură mai trebuie menționate lucrările de pe strada Avram Iancu, unde s-a finalizat rigola pe strada dreaptă. Un alt lucru important este achiziționarea unui buldoexcavator din fonduri accesate printr-un proiect depus pe grupul de acțiune locală și urmează achiziția unei autoutilitare de 7,5 tone”, a declarat primarul comunei Vințu de Jos, Gheorghe Vlad.

Acesta a precizat că un alt proiect important este modernizarea stadionului, unde a fost acoperită tribuna și a fost achiziționată o instalație de irigat a gazonului.

În ceea ce privește costurile investițiilor, primarul ne-a dezvăluit că achiziția buldoexcavatorului și a autoutilitarei reprezintă un cost de 150.000 de euro şi se are în vedere o cheltuială de 100.000 de euro pentru reabilitarea a două străzi din comună, lucrările urmând să înceapă în luna septembrie.

„Avem un proiect în derulare, care va costa aproximativ un milion de euro și care este legat de ce-a dea doua etapă de modernizare. A fost prima etapă de modernizare, s-au realizat câteva străzi și rigole. În plus în urma contractului de asociere cu APA CTTA, primăria va da din fonduri proprii undeva la patru miliarde și jumătate de lei vechi pentru materaile”, a declarat primarul comunei Vințu de Jos.

În acest moment, din cei aproximativ 2.000 de locuitori ai comunei, circa 1.300 au acces la sistemul de alimentare cu apă, respectiv 1.000 la cel de canalizare.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax