Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Investiţii gestionate de ADR Centru prin POSCCE: 735 de IMM-uri și ONG-uri din Regiunea Centru dezvoltate cu peste 580 milioane lei

Publicat

IMG_0002 Joi, la Alba Iulia au fost prezentate rezultatele implementării operațiunilor gestionate de ADR Centru în calitate de Organism Intermediar pentru POSCCE în Regiunea Centru  în cadrul unei Conferințe Regionale. Implementarea  a produs efecte vizibile, constând în 735 de proiecte ale IMM și ONG, care au o valoare totală mai mare de 1,15 miliarde lei, din care circa 580 milioane lei reprezintă finanțarea nerambursabilă. 

În întreaga regiune sunt vizibile investiții pentru construcția și modernizarea a circa 30.000 mp de hale industriale, pentru achiziția a peste 2000 de utilaje și echipamente industriale care înglobează cele mai noi și moderne tehnologii, dar și pentru crearea a peste 3000 noi locuri de muncă, atât în mediul urban, cât și în mediul rural.

Pe parcursul Conferinței de la Alba Iulia, participanții au fost informați asupra stadiului implementării POS CCE în Regiunea Centru și au urmărit prezentarea unor proiecte de investiții, prezentări realizate chiar de către beneficiarii acestor proiecte. Astfel, toți participanții au aflat care a fost impactul proiectelor asupra activității firmelor.

De asemenea, cei prezenți au dezbătut provocările cu care s-au confruntat beneficiarii în implementarea proiectelor, precum și soluțiile utilizate pentru depășirea lor. Dezbaterile privind noile direcții de finanțare care vor fi disponibile pentru IMM în următoarea perioada de programare au reprezentat o temă de interes maxim în cadrul acestei Conferinței regionale.

IMG_0003 Aducerea Organismului Intermediar mai aproape de beneficiari, prin preluarea atribuțiilor de către ADR Centru începând cu luna martie 2013, a determinat deblocarea implementării POSCCE 2007-2013 și a constituit o modalitate de accelerare a implementării acestui program iar, ca urmare a descentralizării activităților, s-a finalizat evaluarea și contractarea proiectelor depuse încă din anul 2010, iar beneficiarii au fost sprijiniți în implementarea proiectelor.

Concret, acestora li s-a oferit sprijin direct pentru soluționarea problemelor cu care s-au confruntat, inclusiv prin realizarea plăților într-un timp mult mai scurt decât în perioada anterioară, ceea ce a redus considerabil costurile cu resursele financiare necesare, inclusiv prin utilizarea mecanismului cererilor de plată.

Volumul total al investițiilor gestionate de ADR Centru în ultimii doi ani depășește 1,15 miliarde lei, din care peste 580 milioane lei reprezintă finanțare nerambursabilă pentru dezvoltarea celor 735 IMM și ONG din Regiunea Centru, care au depus proiecte pentru investiții în tehnologie, consultanță, standardizare, precum și pentru dezvoltarea soluțiilor IT.

”Pe parcursul anilor 2013 și 2014 am recuperat perioada în care au fost sistate operațiunile pe acest program, derulat anterior doar de către minister, și am avansat foarte bine în contractarea și implementarea proiectelor. Acum asigurăm monitorizarea proiectelor și sprijinim firmele să fie competitive și să concureze pe piața internă și piețele internaționale, să creeze noi locuri de muncă.

Prin operațiunile derulate în cadrul POS CCE, pentru care ADR Centru are rolul de Organism Intermediar în Regiune, completăm, alături de celelalte programe și proiecte derulate de către ADR Centru, investițiile importante pentru generarea de locuri de muncă în beneficiul cetățenilor. Pe toate operațiunile pe care le gestionăm în cadrul POS CCE sunt sute de beneficiari, ale căror proiecte în valoare totală cumulată atrag sume importante în economia Regiunii Centru.

Acordăm un tratament egal tuturor beneficiarilor de fonduri nerambursabile, dar proiectele mari ale IMM necesită o atenție specială, de aceea organizăm periodic astfel de întâlniri, astfel încât mediul de afaceri să atragă cât mai multe fonduri europene”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax