Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Investiții în comuna Săliștea în anul 2014: Lucrări de infrastructură, asfaltare de străzi, apă și canalizare. Proiecte în valoare de peste 2,5 milioane lei

Publicat

Finalizarea unor lucrări de infrastructură, asfaltare de străzi, lucrări la sistemul de apă și canalizare dar și achiziții de terenuri. Acestea sunt principalele proiecte ale primăriei comunei Săliștea în anul 2014. În mare parte este vorba despre proiecte începute în anii trecuți și care vor fi finalizate în acest an, dar și obiective de investiții mai vechi introduse în planul administrației locale în acest an. În total, valoarea investițiilor depășește 2,5 milioane lei, bani alocați în cea mai mare parte de Guvern și fonduri europene, dar și din bugetul local.

Valoarea totală a veniturilor estimate prevăzute în bugetul anului 2014 este 3.995.000 lei, iar totalul cheltuielilor prevăzute a se efectua este de 4.853.340 lei. Diferența dintre cele două este acoperită din fonduri europene, potrivit primarului Aurel Emil Stănilă, prezent în conferința de presă de luni a PNL Alba, pentru a vorbi despre obiectivele de investiții pe anul 2014 ale comunei Săliștea.

Inițiat în anul 2010, proiectul „Îmbunătățirea infrastructurii fizice de bază și accesul la servicii publice în comuna Săliștea”, în valoare de peste 1,5 milioane lei, a ajuns la un stadiu de realizare de 95%. Prin acest proiect au fost realizate obiective care, potrivit primarului, au transformat satele din comuna Săliștea:

– Reabilitarea Căminului Cultural din Tărtăria – 310.000 lei

– Înființarea Centrului Social – 280.850 lei

– Alimentare cu apă sat Săliștea Deal și strada Deal din comuna Săliștea – 175.000 lei

– Rețea de canalizare și stație de epurare în localitatea Săliștea Deal – 185.000 lei

– Modernizare rețele străzi comunale în localitățile Săliștea (str. David Prodan, Joseni, str. Mică) și Tărtăria (str. Vale, Florilor, Capul Satului, Bisericii, Doba și Roșia), poduri și consolidări de maluri pe pârâul Cioara (Archis) – 600.000 lei

Potrivit primarului Aurel Emil Stănilă, proiectul va fi finalizat până în vara acestui an.

În exercițiul bugetar pe 2014 a fost prevăzută suma de 448.490 lei, obținută prin GAL, pentru construirea unui teren de sport cu gazon artificial la Săliștea.

În bugetul pe 2014 mai sunt cuprinse și proiecte care nu au reușit să fie realizate în anii trecuți:

– Un sistem de supraveghere video în Săliștea, Tărtăria și Săliștea Deal – 60.000 lei. Prin acest proiect se vizează reducerea infracționalității și în special a depozitării deșeurilor în locuri nepermise.

– Achiziționare teren Săliștea Deal în zona școlii – 13.000 lei. „Terenul de sub școală era prins în domeniul public printr-o lucrare făcută de niște persoane s-a reușit intabularea fără avizul primăriei. Acum suntem în negocieri cu acea persoană să cumpărăm terenul de sub școală și dimprejurul școlii. S-au făcut niște greșeli tehnice la nivel de OCPI, dar se rezolvă problema”, a explicat primarul.

– Achiziționarea terenului din zona sitului arheologic – 27.700 lei.

Citiți și:

Situl neolitic de la Tărtăria ar putea fi pus complet la dispoziția arheologilor în acest an. Primăria Săliștea a achiziționat 80% din teren

– Rețea de canalizare și stație de epurare în Săliștea – 202.230 lei, din care 102.230 din subvenții pentru finanțarea programului național de dezvoltare locală.

– Amenajare accese în comuna Săliștea – 20.000 lei

– Studiu de fezabilitate și avize modernizare străzi comunale Săliștea, Tărtăria și Săliștea Deal – 5.000 lei

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax