Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Investiții în educația online, în comuna Cricău. Tablete, laptopuri și proiectoare, pentru Școala Gimnazială „Decebal”

Publicat

Școala Gimnazială „Decebal” din comuna Cricău va fi dotată cu 110 tablete pentru elevi, 26 laptopuri, 7 proiectoare și o cameră web pentru conferințe, în cadrul unui proiect de peste 200.000 de lei. 

Primăria Cricău a lansat miercuri în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru achiziția de tablete cu acces la Internet și dotări IT în cadrul proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii TIC în domeniul e-educație, în unitățile de învățământ din Comuna Cricău”.

Valoarea totală estimată este de 204.559,73 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, având în vedere situația pandemică creată de răspândirea coronavirusului Sars-Cov-2, încă de la începutul anului 2020, și instituirea stării de urgență în întreagă țară, s-a stabilit necesitatea desfășurării activității educaționale în mediul online, după posibilități. Aceasta experiență a scos la iveală multe lipsuri existente, constatându-se astfel că majoritatea elevilor nu dispun de dispozitivele adecvate pentru participarea la cursurile online.

Astfel, având în vedere situația actuală, Primăria comunei Cricău dorește dotarea elevilor cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare, precum și a altor echipamente/dispozitive electronice, astfel încât orele de pregătire din timpul activităților să se poată desfășura online, și în condiții de siguranță. În vederea facilitării accesului elevilor și cadrelor didactice la facilitățile tehnice necesare continuării procesului educațional și în circumstanțele speciale create de evoluția pandemiei cauzate de răspândirea coronavirusului Sars-Cov-2, prin OUG nr. 144/2020, au fost create premisele pentru dotarea instituțiilor de învățământ cu infrastructura tehnică necesară desfășurării cursurilor în sistem online.

Dotările avute în vedere prin prezentul proiect au rolul de a îmbunătății șansele tuturor elevilor înscriși în învățământul preuniversitar să participe în mod efectiv la cursurile organizate online. Echipamentele de tip IT sunt astfel necesare desfășurării activităților didactice în mediul online, pentru a evita contactul direct al elevilor cu profesorii si cu ceilalți elevi, precum și pentru a preveni riscul de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2, fapt care ar pune în pericol desfășurarea în condiții normale a tuturor activităților didactice necesare procesului de învățământ.

Proiectul prevede achiziționarea următoarelor:

– tablete pentru uz școlar, cu abonament la internet, pentru o perioadă de minim 24 luni – 110 buc.

– laptopuri – 26 buc.

– cameră web conferință – 1 buc.

– proiectoar – 7 buc.

– ecran de proiecție (perete) – 2 buc.

– router wireless – 2 buc.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax