Connect with us
Publicitate

BLAJ

Investiții în infrastructura medicală, la Blaj. Proiectarea extinderii și dotării ambulatoriului integrat, scoasă la licitație

Publicat

Cetățenii din Blaj și din localitățile învecinate de pe Valea Târnavelor ar putea beneficia în curând de un ambulatoriu integrat nou. Administrația locală vrea să extindă o clădire a Spitalului Municipal cu un nou corp în care ar urma să fie mutate secțiile ambulatoriului de specialitate, astfel încât activitatea medicală să se realizeze într-un sistem unitar. 

Primăria Blaj a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație privind achiziția unor serviciilor de proiectare – faza PT+DDE, asistență din partea proiectantului, pentru obiectivul „Extindere și dotare ambulatoriu Spital Municipal Blaj”.

Valoarea estimată a contractului este de 249.980,00 lei (fără TVA), din care:

  • proiect tehnic și detalii de execuție – 135.000,00 lei,
  • documentații tehnice, avize, autorizații – 82.000,00 lei,
  • verificarea tehnică a proiectării – 11.380,00 lei,
  • asistența tehnică din partea proiectantului – 21.600,00 lei

În prezent, ambulatoriul integrat își desfășoară activitatea în cele două clădiri ale spitalului. Printr-un proiect, administrația locală propune extinderea spitalului și mutarea secțiilor de ambulatoriu astfel încât activitatea medicală să se realizeze într-un sistem unitar. 

Spitalul Municipal Blaj deservește populația municipiului Blaj și a localităților aparținătoare (20.832 locuitori), precum și localitățile apropiate de pe Valea Târnavelor, în total în jur de 50.000 de locuitori. Clădirea propusă pentru extindere și dotare cu aparatură medicală (C2) este situată pe strada Andrei Mureșanu, nr. 16.

În prezent, din punct de vedere funcțional, cabinetele ambulatoriului nu sunt grupate și nu sunt amplasate într-o singură locație, iar spațiile existente nu sunt suficiente pentru asigurarea condițiilor de suprafață, circuite și funcționalități prevăzute de Ordinul nr. 941/2006, pentru aprobarea normelor privind condițiile pe care trebuie să le îndeplinească un spital în vederea obținerii autorizației sanitare de funcționare.

Proiectul propune soluționarea problemelor prin extinderea clădirii spitalului și mutarea cabinetelor medicale în aripa extinsă a clădirii. Extinderea se va realiza pe orizontală, cu o clădire nouă similară celei existente și alipită clădirii spitalului.

Astfel se propune aducerea secțiilor de ambulatoriu în spațiile nou create și dotarea cu aparatură medicală și mobilier medical necesare funcțiunilor specifice de bază ale programului de ambulatoriu.

La fiecare nivel (subsol, parter, etaj 1, 2 și 3) va exista o circulație orizontală ce va lega clădirea veche a spitalului de cea nouă a ambulatoriului integrat.

În noua clădire vor fi create cabinete pentru consultație, săli de așteptare, laboratoare pentru analize medicale și investigații, spații pentru personalul medical, vestiare, grupuri sanitare, spații tehnice și spații de depozitare a inventarului medical.

De asemenea se prevede dotarea ambulatoriului de specialitate cu echipamente medicale și mobilier medical, printre care enumerăm: electrocardiograf, defibrilator automat, aparat ecograf, laringoscop, ecocardiograf, bisturiu electric, aspirator chirurgical, coagulator cu infraroșu, negatoscop, doppler vascular, ecograf cord, ecograf 4D, electrocauter, biomicroscop, microscop de laborator, trusă de puncție pleurală, sursă de oxigenoterapie cu barotaj, audiometru, timpanometru, dispozitiv doppler pentru flux arterial periferic, sistem PACS pentru imagistică medicală, etc.

Clădirea ar urma să aibă o suprafață construită totală desfășurată de 1.598 mp.

Valoarea totală a investiției, fără TVA, este estimată la 10.700.750 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax