Connect with us
Publicitate

BLAJ

Investiții în infrastructura rutieră, la Blaj. 16 străzi din oraș vor fi reabilitate și modernizate. Licitația, lansată în SEAP

Publicat

16 străzi din municipiul Blaj, în lungime totală de peste 3,7 kilometri, urmează să fie reabilitate și modernizate, printr-o investiție de peste 4,2 milioane de lei. 

Primăria Blaj a lansat vineri, 19 august, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiție „Reabilitare/modernizare străzi în arealul urban al municipiului Blaj, etapa a VI-a, județul Alba” Lot 1 și lucrări de „reparații capitale, respectiv lucrări de reabilitare/modernizare în municipiul Blaj” Lot 2.

Valoarea totală estimată este de 4.294.195,59 de lei, fără TVA.

Potrivit documentației, proiectul „Reabilitare/modernizare străzi în arealul urban al municipiului Blaj, etapa a VI-a, județul Alba” prevede reabilitarea și modernizarea a 4 străzi, în lungime totală de 1.312 metri.

Este vorba despre:

  • Strada Iacob Muresianu

Lungimea străzii este de 365 m cu lăţimea medie între fronturile construite de 8 m. Strada este stradă modernizată pe lungimea de 356, cu lățimea medie a părții carosabile de 5 m.

Strada are trotuar modernizat, dar degradat, doar pe partea stângă. Pe partea dreapta vecinatatea este cu SN CFR. Pentru scurgerea apelor pluviale este rigola deschisă, degradată, iar accesele la proprietăți sunt necorespunzătoare, ștrangulând sectiunea de scurgere. Descărcarea apelor se face în canalizarea pluvială din spatele blocurilor de pe strada Eroilor, prin rigola carosabilă care traversează proprietatea SN CFR.

  • Strada Fabricii 3

Lungimea străzii este de 576 m cu lăţimea medie între proprietăți de 7 m. Strada este stradă nemodernizată, cu lățimea părții carosabile de 4 m pe lungimea de 135 m și de 2,5 – 3 m pe lungimea de 441 m. Strada are trotuar pe partea dreaptă pe lungimea de 70 m.

Pentru scurgerea apelor pluviale este rigolă betonată deschisă pe lungimea de 65 m, la începutul traseului, iar în continuare strada nu are șanturi sau rigole.

  • Strada Ștefan Manciulea 2

Lungimea totală a străzii este de 266 m cu lăţimea părții carosabile de 6 m și lățimea medie între fronturile construite de 10 m. Pe lungimea de 91 m strada este nemodernizată. Pe acest tronson strada nu are trotuare.

Pentru scurgerea apelor pluviale nu este șanț.

  • Strada Horea 2+3

Lungimea străzii este de 280 m cu lăţimea medie între proprietăți de 6 m. Strada este stradă nemodernizată, cu lățimea medie a părții carosabile de 4 m.

Strada nu are trotuare. Pentru scurgerea apelor nu este amenajată rigolă.

Proiectul „Lucrări de reparații capitale, respectiv lucrări de reabilitare/modernizare în municipiul Blaj” vizează lucrări pe 12 străzi și segmente de străzi din Blaj.

Lungimea străzilor ce urmează a se reabilita și moderniza este 2.474 metri. De asemenea, urmează să fie reabilitată rigola în localitatea Tiur, pe o lungime de 265 m.

Este vorba despre:

  • Strada Al. Papiu Ilarian

Lungimea străzii este de 136 m cu lăţimea medie între fronturile construite de 7 m. Strada este modernizată pe toată lungimea, cu lățimea medie a părții carosabile de 5 m.

Strada are trotuar modernizat, dar degradat, doar pe partea stângă. Pentru scurgerea apelor pluviale este rigolă deschisă, degradată, pe partea dreaptă. Descărcarea apelor se face în rigola de pe strada Simion Barnuțiu.

  • Strada Mihai Eminescu (tronson S. Barnuțiu – A. Mureșanu)

Lungimea acestui tronson este de 128 m cu lăţimea medie între fronturile construite de 8,5 m. Strada este modernizată pe toată lungimea, cu lățimea medie a părții carosabile de 5,5 m.

Strada are trotuare modernizate, aflate în stare bună. Scurgerea apelor pluviale se face pe lângă bordură. Descărcarea apelor se face în rigola de pe strada Simion Barnuțiu.

  • Strada Andrei Mureșanu

Lungimea străzii este de 548,0m cu lăţimea medie între fronturile construite de 9,5 m. Strada este modernizată pe toata lungimea, cu lățimea medie a părții carosabile de 6 m.

Strada are trotuare modernizate, stare mediocră. Bordura este deteriorată pe alocuri, iar între str. M. Eminescu și Gh. Șincai trebuie înlocuită în totalitate. Scurgerea apelor pluviale se face pe lângă bordură și este colectată în canalizarea pluvială existentă.

  • Strada Oituz

Lungimea străzii este de 107 m cu lăţimea medie între fronturile construite de 5,5 m. Strada este modernizată pe toată lungimea, cu lățimea medie a părții carosabile de 3,5 m.

Strada are trotuare modernizate, stare bună. Scurgerea apelor pluviale se face pe lângă bordură. Descărcarea apelor se face în rigola de pe strada Simion Barnuțiu.

  • Strada Mugurel

Lungimea străzii este de 139 m cu lăţimea medie între fronturile construite de 8,5 m. Strada este modernizată pe toată lungimea, cu lățimea medie a părții carosabile de 6 m.

Strada are trotuar modernizat, stare mediocră, doar pe partea stângă. Pentru scurgerea apelor pluviale este rigolă deschisă, degradată, pe partea dreaptă. Descărcarea apelor se face în rigola de pe strada Mihail Kogălniceanu.

  • Strada Eroilor 2

Lungimea străzii este de 106 m cu lăţimea medie între proprietăți de 5 m. Strada este nemodernizată, cu lățimea medie a părții carosabile de 3 m.

Strada nu are trotuare. Pentru scurgerea apelor nu este amenajată rigolă.

  • Strada Gheorghe Magheru

Lungimea acestui tronson (din strada Păcii – stânga) este de 278 m cu lăţimea medie între fronturile construite de 10 m. Strada este modernizată pe toată lungimea, cu lățimea medie a părții carosabile de 5,2 m.

Strada are trotuare modernizate, stare mediocră. Scurgerea apelor pluviale se face prin rigolele deschise degradate. Descărcarea apelor se face în rigola de pe strada I. Heliade Rădulescu și strada Păcii.

  • Strada Gutuiului

Lungimea străzii este de 440 m cu lăţimea medie între proprietăți de 8 m. Strada este modernizată pe toată lungimea, cu lățimea părții carosabile de 5 m pe lungimea de 33 m și 3,5 m pe lungimea de 105 m.

Strada are trotuare parțiale, stare mediocră. Pentru scurgerea apelor pluviale este rigolă betonată deschisă pe partea stângă. Descărcarea apelor se face în rigola de pe strada Păcii.

  • Strada Arțarului

Lungimea străzii este de 369 m cu lăţimea medie între proprietăți de 6 m. Strada este modernizată pe toată lungimea, cu lățimea părții carosabile de 3,5 m pe lungimea de 318 m și 5,5 m pe lungimea de 51 m.

Strada nu are trotuare. Pentru scurgerea apelor pluviale este rigolă betonată deschisă pe partea stângă.

  • Strada Alunului

Lungimea totală a străzii este de 106 m cu lăţimea părții carosabile de 3 m, și lățimea medie între fronturile construite de 5 m. Strada este nemodernizată.

Strada nu are trotuare. Pentru scurgerea apelor pluviale nu este șanț.

  • Strada Ion Ionescu de la Brad

Lungimea străzii este de 117 m cu lăţimea medie între fronturile construite de 7 m. Strada este modernizată pe lungimea de 117 m cu lățimea medie a părții carosabile de 4 m.

Strada are trotuar modernizat, dar degradat, doar pe partea stângă. Pentru scurgerea apelor pluviale este rigolă deschisă, degradată, pe partea dreaptă. Descărcarea apelor se face în rigola de pe strada Alexandriu Borza.

  • Strada ‚C” localitatea Tiur

Lungimea străzii este de 270 m cu lăţimea medie între fronturile construite de 10 m. Strada este modernizată pe lungimea de 270 m cu lățimea părții carosabile de 5 m.

Strada are trotuar parțial, dar degradat, pe partea stângă. Pentru scurgerea apelor pluviale este rigolă deschisă, degradată, pe partea stângă și rigolă betonată în stare bună pe partea dreaptă. Descărcarea apelor se face în rigola de pe strada Principală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax