Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Investiții în infrastructura rutieră și pietonală, la Blaj. Stradă din municipiu, modernizată pe o lungime de 365 de metri

Publicat

O stradă din muncipiul Blaj, în lungime de 365 de metri, va fi reparată printr-o investiție de peste 750.000 de lei, fără TVA. 

Primăria Blaj a lansat vineri, 29 ianuarie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția de lucrări de reparații pe strada Iacob Mureșianu din municipiu.

Valoarea totală estimată este de 753.479,77 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, strada Iacob Mureșianu este amplasată în intravilanul municipiului Blaj, fiind delimitată de strada Eroilor și SN CFR.

Lungimea străzii este de 365 de metri cu lățimea medie între fronturile construite de 7 metri. Strada este modernizată pe întreaga lungime, lățimea medie a părții carosabile fiind de 5 metri.

Carosabilul prezintă degradări, fisuri transversale și longitudinale, zone plombate locale, zone plombate pe suprafață extinsă, făgașe. Zonele plombate s-au tasat sub acțiunea traficului.

Strada are un trotuar modernizat, dar degradat, doar pe partea stângă. Pe partea dreaptă vecinătatea este cu SN CFR.

Pentru scurgerea apelor există rigolă deschisă, degradată, iar accesele la proprietăți sunt necorespunzătoare, ștrangulând secțiunea de scurgere.

Prin proiect se propune o lățime a părții carosabile de 6 metri pe o porține de 254 metri lungime și o lățime de 5 metri pe un sector de 111 metri lungime.

Sistemul rutier va fi alcătuit din:

  • 4 cm BA 16
  • 5 cm BA 22,4
  • 15 cm strat de bază din piatră spartă
  • 30 cm fundație de balast

Încadrarea sistemului rutier se va face cu borduri prefabricate din beton de 10 x 15 cm, iar pe tronsonul cu rigolă de burduri prefabricate din beton 20 x 25 cm. Trotuarele vor avea o suprafață de 555 mp.

Colectarea apelor pluviale și dirijarea acestora spre emisar se va face prin:

  • rigolă betonată deschisă 90 x 75 cm – 220 de metri lungime
  • rigola carosabilă de 90 x 75 cm – 157 de metri lungime
  • rigola tip scarfă 30 x 12 cm – 110 de metri lungime

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax