Connect with us
Publicitate

BLAJ

Investiții în infrastructura școlară, în comuna Sâncel. Școala Gimnazială „I.P. Reteganul” va fi reabilitată. Valoarea investiției

Publicat

Şcoala Gimnazială „Ion Pop Reteganul” din Sâncel urmează să fie reabilitată printr-o investiție de peste 2,4 milioane de lei. 

Primăria Sâncel a lansat joi, 24 martie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), o nouă licitație pentru reabilitarea Școlii „I.P. Reteganul”. Valoarea totală este estimată la 2.404.514,43 de lei, fără TVA. 

Reamintim faptul că la sfârșitul lunii octombrie 2021 a fost lansată în SEAP o licitație pentru servicii de proiectare tehnică (PT+DDE+DTAC ) verificare tehnică de calitate a proiectului, asistența tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții „Reabilitare Școala Ion Pop Reteganul, Sâncel”. Valoarea totală era estimată la 2.398.778,42 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, în prezent clădirea prezintă un grad de uzură din cauza unui incendiu ce a avut loc la sfârșitul anului 2020.

Potrivit proiectului tehnic, clădirea școlii, cu suprafața construită de 525 mp (suprafața desfășurată 1.050 mp), cu regim de înălțime Parter + Etaj, se află pe un teren în suprafață de 5.763 mp, pe strada Mihai Eminescu, nr. 27.

Se propune reabilitarea clădirii existente astfel încât să corespundă tuturor nevoilor comunei în ceea ce privește capacitatea școlii și aducerea ei la un grad de confort și siguranță cu respectarea normelor și normativelor în vigoare.

Din punct de vedere funcțional, clădirea va cuprinde la parter: 3 săli de clasă, o sală de sport, spații de circulații, cancelarie, secretariat, direcțiune, grupuri sanitare, încăperea centralei termice, cu acces separat din exteriorul clădirii. La etaj, clădirea va cuprinde: 7 săli de clasă, bibliotecă, birou, spații de circulații, scară metalică pentru evacuare în exterior.

Proiectul prevede realizarea următoarelor lucrări:

  • Refacerea pardoselilor din tarchet;
  • Înlocuirea ferestrelor și ușilor existente și realizarea acestora din tâmplărie PVC, datorită degradărilor de uzură fizică în urma incendiului;
  • Desfacerea parțială a tencuielilor interioare/exterioare;
  • Zugrăveli și vositorii interioare /exterioare;
  • Termoizolare corespunzătoare a planșeului peste parter confom Audit energetic;
  • Lucrări de finisaje interioare, exterioare;

 

  • Realizarea instalațiilor electrice noi pentru întreaga clădire, precum și instalațiile de iluminat interioare și exterioare;
  • Extindere corp de constructive (grup sanitar). În extindere se vor monta centralele termice ce asigură încălzirea clădirii studiate, grupurile sanitare noi.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax