Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Investiții în infrastructura școlară la Cetatea de Baltă. Clădirea școlii din comună va fi reabilitată. Lucrări propuse

Publicat

Investiții în infrastructura școlară la Cetatea de Baltă. Clădirea Școlii Gimnaziale „Ştefan cel Mare” din Cetatea de Baltă urmează să fie reabilitată pentru creșterea eficienței energetice, printr-o investiție de peste 2,4 milioane de lei. 

Primăria comunei Cetatea de Baltă a lansat pe 3 ianuarie, în SEAP, o licitație pentru reabilitarea termică și eficientizarea energetică a clădirii școlii din comună.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 2.485.804,32 de lei, fără TVA. Investiția este finanțată prin PNRR.

Clădirea Școlii din localitatea Cetatea de Baltă are o suprafață construită de 643,60 mp. Aceasta are regimul de înălțime P + 1 E și se află amplasată pe un teren în suprafață de 5.515 mp.

Investiții în infrastructura școlară la Cetatea de Baltă

Potrivit documentației, proiectul de reabilitare termică și eficientizare energetică vizează:

Lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii

Izolarea termică a fațadei – parte vitrată

  • înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, inclusiv a celei aferente accesului în clădire, cu tâmplărie termoizolantă cu performanţă ridicată – se înlocuiesc toate geamurile și ușile exterioare cu tâmplărie PVC.
  • înlocuirea tâmplăriei interioare (uși de acces și ferestre) către spaţiile neîncălzite sau insuficient încălzite – se înlocuiesc ușile de acces dintre spații

Izolarea termică a fațadei – parte opacă

  • termoizolarea planşeului peste ultimul nivel cu sisteme termoizolante în cazul existenţei şarpantei — termoizolarea cu vată minerală semirigidă de 30 cm.
  • înlocuirea învelitorii cu o soluţie alternativă, în măsura în care este justificată printr-o performanţă termică superioară — se înlocuiesc jgheaburile și burlanele existente, precum și învelitoarea.
  • reabilitarea șarpantei — se înlocuiesc elementele degradate ale șarpantei existente;
  • izolarea termică a pereților care formează anvelopa clădirii — termosistem vată minerală bazaltică 15 cm.

Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu

  • instalarea unor sisteme descentralizate de alimentare cu energie utilizând surse regenerabile de energie, precum instalaţii cu captatoare solare termice sau electrice, instalaţii cu panouri solare fotovoltaice, microcentrale care funcţionează în cogenerare de înaltă eficiență și sisteme centralizate de încălzire și/sau de răcire, pompe de caldură şi/sau centrale termice sau centrale de cogenerare pe biomasă, schimbătoare de caldură sol-aer, recuperatoare de căldură, în scopul reducerii consumurilor energetice din surse convenţionale şi a emisiilor de gaze cu efect de seră etc, inclusiv achiziţionarea acestora — se propune instalarea unor panouri fotovoltaice.

Lucrări de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare și/sau ventilare mecanică 

  • instalarea, în cazul în care nu există, sau înlocuirea ventilatoarelor și/sau a recuperatoarelor de căldură, dacă prevederea lor contribuie la creșterea performanţei energetice a clădirii — se propune montarea unor ventilatoare în spațiile existente.

Investiții în infrastructura școlară la Cetatea de Baltă: alte tipuri de lucrări 

  • repararea trotuarelor de protecţie, în scopul eliminării infiltraţiilor la infrastructura clădirii — se vor reface trotuarele perimetral clădirii
  • refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenţie — se vor reface finisajele interioare afectate de realizarea lucrarilor: pardoseli, finisaje interioare, zugraveli, tencuieli
  • reabilitarea/ modernizarea instalaţiei electrice, înlocuirea circuitelor electrice deteriorate sau subdimensionate — instalația electrică fiind subdimensionată, se propune înlocuirea integrală a acesteia.
  • montarea termostatelor la caloriferele existente, montarea corpurilor (pisoare) din băi cu senzori.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax