Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Investiții în infrastructura școlară, la Sântimbru. Școala Primară și Școala Gimnazială din comună vor fi reabilitate termic

Publicat

Investiții în infrastructura școlară, la Sântimbru. Școala Primară Sântimbru Fabrică și Școala Gimnazială „Ioan de Hunedoara” din comună vor fi reabilitate termic, printr-o investiție de aproape 4 milioane de lei, finanțată prin PNRR. 

Primăria Sântimbru a lansat 12 februarie, în SEAP, două licitații pentru reabilitarea Școlii Primare Sântimbru Fabrică și a Școlii Gimnaziale „Ioan de Hunedoara” din comună.

Valoarea totală a lucrărilor este estimată la 3.990.409,96 de lei, fără TVA. Investițiile sunt finanțate prin PNRR.

Reabilitare Școala Primară Sântimbru Fabrică

Potrivit documentației, Școala Primară Sântimbru Fabrică se află pe un teren în suprafața de 1.834 mp, în intravilanul localității Sântimbru, pe strada Clujului. Conform extrasului CF, clădirea are o suprafață construită la sol de 374 mp, o suprafață desfășurată de 374 mp și regimul de înălțime parter. Construcția școlii a fost realizată în anul 1950, conform expertizei tehnice.

În prezent, clădirea corp C1 care este propusă spre reabilitare, nu este conformă din punct de vedere al izolării termice și nu îndeplinește rezistențele termice minime ale elementelor de construcție.

Se propune reabilitarea termică a anvelopei construcției cu funcțiunea de școală primară Sântimbru Fabrică.

Valoarea estimată a lucrărilor este de 1.240.682,38 de lei, fără TVA.

Investiții în infrastructura școlară, la Sântimbru. Reabilitare Școala Gimnazială „Ioan de Hunedoara” Sântimbru

Școala Gimnazială „Ioan de Hunedoara” din Sântimbru se află pe strada Blajului, nr. 102. Pe teren există cinci construcții cu funcțiunea principală de Școală Gimnazială, Grădiniță și cu alte funcțiuni conexe. Suprafața construită la sol totală este 1.704 mp, suprafața desfășurată totală este 2.295 mp.

Regimul de înălțime al construcției corp C1 cu funcțiunea de Școală Gimnazială este P+1E, iar celelalte corpuri au regimul de înălțime parter.

În prezent, clădirea corp C1 care va fi propusă spre reabilitate nu este conformă din punct de vedere al izolării termice și nu îndeplinește rezistențele termice minime ale elementelor de construcție.

Se propune reabilitarea termică a anvelopei construcției corp C1 cu funcțiunea de Școală Gimnazială, care are suprafața construită la sol totală de 591 mp și suprafața desfășurată totală de 1.182 mp.

Regimul de înălțime al construcției corp C1 este P+1E. Pe celelalte corpuri nu se va interveni.

Prin aplicarea soluțiilor de reabilitare termică a anvelopei clădirii se va obține îmbunătățirea performanței de izolare termică a clădirii și încadrarea în condițiile normale referitoare la rezistențele termice ale elementelor de construcție.

Valoarea estimată a lucrărilor este de 2.749.727,58 de lei, fără TVA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax