Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Investiţii în premieră judeţeană, la Ciugud: Staţii de epurare a apei după model ceh şi drumuri de câmp asfaltate

Publicat

 
 

Foto: Gheoghe Damian, primar Ciugud

Primăria Ciugud a demarat lucrările de infrastructură – canalizare, reţea de apă şi rutieră – după ce, mai bine de un an, în care s-a confruntat cu contestarea în instanţă a licitaţiilor. Dacă lucrările vor decurge conform planurilor, autorităţile din Ciugud vor avea finalizate investiţii în premieră, la nivel de judeţ şi chiar naţional.

„În 4 aprilie, am câştigat în instanţă tot ce era de câştigat în materie de procese cu contestatarii licitaţiilor şi ne-am apucat de treabă pentru implementarea proiectelor finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală”, a declarat, miercuri, primarul Ciugudului, Gheorghe Damian.

Potrivit acestuia, lucrările de introducere a canalizării în localitatea Drâmbar vor fi finalizate în maxim o săptămână, după care o să fie începută asfaltarea drumului judeţean care trece prin localitate. Totodată, de săptămâna viitoare vor începe lucrări de infrastructură şi în localitatea Straja.

Staţii de epurare a apei,  după model ceh

Deoarece a constatat că, în localităţile rurale din judeţele Mureş, Covasna, Braşov şi Sibiu, mai multe investiţii realizate prin programul SAPARD,  privind staţii de epurare a apei, nu sunt dintre cele mai bune – multe dintre ele nu pot fi folosite la capacitate maximă, din cauză că nu au fost bine realizate, în opinia acestuia -, primarul Damian a dorit să evite astfel de probleme în comuna sa. A ales să se deplaseze în Cehia, în urmă cu mai bine de o săptămână, împreună cu constructorul care urmează să ridice celor două staţii de epurare apă (una la Ciugud şi alta la Berghin), unde a putut vedea, la faţa locului, modelul exact care va fi montat şi pe raza comunei.

Primarul din Ciugud speră ca staţiile de epurare a apei să fie inaugurate în toamnă. Totodată, acesta a precizat că arhitectura construcţiilor permite integrarea staţiilor într-un cartier locuit, deoarece seamănă cu o casă şi cel mai important este că staţiile nu emană miros specific, în preajma lor.

Premieră: 16 kilometri de drum de câmp, asfaltaţi

Autorităţile din Ciugud vor da în folosinţă, în viitorul apropiat, şi primele drumuri de câmp asfaltate. De curând au fost demarate procedurile de asfaltare a 16 kilometri de drum de câmp ce leagă localitatea Ciugud de Berghin şi Daia, cu finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, Măsura 125. Sunt singurele proiecte de asfaltare drum în exploataţii agricole la nivelul judeţului Alba.

„Din cunoştinţele mele, sunt singurele proiecte depuse la nivel naţional, cu soluţia de asfaltare. Majoritatea proiectanţilor au dat soluţia de pietruire, noi am optat pentru asfaltare, deoarece trebuie să asigurăm garanţie 5 ani ori drumurile pietruite nu rezistă atât de mult”, a precizat Gheorghe Damian.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Ion

    luni, 30.05.2011 at 22:01

    Am mai spus si repet, ciugudeni aveti un primar care merita toate laudele.

  2. olaru

    vineri, 29.07.2011 at 11:05

    Eu sunt pescar si o statie de epurare langa Mures este foarte bine venita drept care multumim pe acesta cale d-lui. primar, cu rugaminte ca la darea in folosinta sa fie analizata apa epurata, ca sunt multe statii care doar limpezesc apa, ceea ce este altceva.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax