Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Investiții în sistemul de iluminat public, la Sebeș. 75 de stâlpi noi vor fi montați pe două străzi din municipiu

Publicat

75 de stâlpi de iluminat public cu corpuri de tip LED vor fi montați pe străzile Augustin Bena și Fântânele din municipiul Sebeș, în cadrul unui proiect ce urmărește asigurarea securității persoanelor, a condițiilor optime de vizibilitate și confort visual dar și scăderea consumului și a cheltuielilor cu energia electrică. 

Primăria Sebeș a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru iluminat public pe strada Augustin Bena și strada Fântânele – tronson cuprins între str. Augustin Bena și str. Ion Creangă, Municipiul Sebes – faza PT,DE,PAC, asigurare asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada de execuție a lucrărilor și execuția lucrărilor.

Valoarea totală estimată este de 615.017,65 lei, fără TVA.

Investiția vizează pe de o parte îmbunătățirea calității sistemului de iluminat stradal pentru a corespunde normelor în vigoare, pe de altă parte scăderea consumului și cheltuielilor cu energia electrică prin montarea de corpuri de iluminat cu sursă de tip LED.

Proiectul prevede asigurarea gradului de iluminare pe străzile Augustin Bena și Fântânele, prin:

– Echiparea străzilor Augustin Bena și Fântânele cu stâlpi de iluminat public, cu înălțimea de 8 și 6 m, amplasați în așa fel încât să se realizeze nivelul de iluminare și uniformitate luminoasă conform normelor în vigoare. Pe strada Augustin Bena se vor monta 44 de stâlpi, iar pe strada Fântânele se vor monta 31 de stâlpi. Distanța dintre stâlpi va fi de aprox. 25-30 m.

– Echiparea stâlpilor de iluminat public propuși cu corpuri de iluminat de 80 W și 60 W, dimensionate corespunzător, cu surse LED, sisteme optice performante, carcase realizate din materiale corespunzătoare din punct de vedere a gradului de protecție și a rezistenței la solicitări exterioare,

– Liniile electrice subterane realizate cu cablu din aluminiu cu izolație din PVC și armare din benzi de oțel 0,6/1kV, ACYABY având secțiunile de 3 x 50 + 25 mmp și 4 x 25 mmp.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax