Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Investiţii la Blaj pentru sezonul rece: Utilaj de deszăpezire cu 110.000 lei şi materiale antiderapante, achiziţionate de administraţia locală

Publicat

Administraţia publică locală Blaj a achiziţionat de luna aceasta un utilaj de deszăpezire şi materiale antiderapante pentru sezonul rece, pentru a nu va fi luată prin surprindere de vremea rea. 

Stocul de 50 de tone de sare si 400 metri cubi de nisip va fi depozitat în două locaţii distincte – una aparţine Serviciului Public de Gospodărire Locală şi cealaltă secţiei locale de la Drumuri şi Poduri Naţionale.

Strategia municipalităţii va fi, şi în acest an, de a folosi un amestec de antiderapant care să protejeze atât stratul asfaltic, cât şi anvelopele autoturismelor. Noutatea din acest an o constituie achiziţionarea de către municipalitate a unui utilaj multifuncţional de deszăpezire, a cărui valoare a fost de 110.000 lei.

“Pentru că anul trecut au existat mici sincope la capitolul operativitate, aşa cum am promis, vom pune lucrurile la punct. Ma bucur să spun ca prin achiziţionarea acestui utilaj, am rezolvat un punct nevralgic şi sper că locuitorii municipiului vor fi mulţumiţi de calitatea intervenţiilor pe care le vom face anul acesta, odată cu căderea primelor ninsori”, declară primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Odată cu noua achiziţie, edilii mizează pe două utilaje, o sărăriţă şi un plug, care vor fi „puse la lucru” începând de la prima ninsoare. Utilajul va putea fi folosit de către Serviciul Public nu doar iarna, ci şi în timpul sezonului cald, la operaţiuni de transport pentru diferite materiale.

Conform planului întocmit, prioritate la deszăpezire vor avea străzile pe care sunt situate spitalul municipal, instituţiile de învăţământ şi publice sau platforma industrială.

Activitatea de deszăpezire este realizată la Blaj în regie proprie, de către Serviciul Public de Gospodărire Locală, fapt care asigură o economie de cel puţin 50%, în vistieria administraţiei publice locale, transmit reprezentanţii primăriei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax