Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Investiţii la Daia Română: Proiect de un milion de euro pentru modernizarea drumurilor agricole, din fonduri europene

Publicat

DSC_0009 În prezent, cei peste 3000 de locuitori ai comunei Daia Română sunt racordați la rețeaua de apă și canalizare, după cum susţine primarul Visarion Hăprian. Edilul a prezentat, vineri, în conferinţă de presă, investițiile care s-au făcut în ultima perioadă în comună. A precizat că este depus un proiect pe Măsura 125 de un milion de euro pentru modernizarea drumurilor agricole pe 20 de kilometri. De asemenea, comuna este inclusă în proiectul de cadastru agricol, prin care tinerii care vor să-şi deschidă afaceri ar putea intabula gratuit terenurile.

Visarion Hăprian a menţionat recepţiile lucrărilor de reabilitare şi distribuţie apă potabilă la toate gospodăriile din comună în parteneriat cu APA CTTA. „Noi comuna, am participat cu 50% din totalul achiziţii de materiale. Noi am achiziţionat toate materialele prin care toate gospodăriile, inclusiv o parte din locurile virane, au fost branşate la reţeaua de apă”, a spus primarul.

A mai prezentat finalizarea lucrărilor de extindere a reţelei de canalizare. „Am avut finalizate prin ordonanţa 7, făcută recepția şi predate operatorului de apă 9 kilometri de reţea de canalizare, am reuşit pe ordonanţa 28 să finalizăm încă opt kilometri, deci total în comuna Daia, care este o comună compactă, populaţie peste 3000 de locuitori la ultimul recensământ, toate gospodăriile sunt racordate la reţeau de apă şi canalizare”, a spus Hăprian.

Acesta a adăugat că ”în această săptămână am predat amplasamentul cu ordin de începere a lucrărilor la cinci kilometri de asfaltare, modernizare reţea drumuri comunale, deci asfaltare cu rigole. Începând de luni, societatea care a câștigat licitația demarează procedura pentru a putea începe șantierul în Daia”. Este vorba despre un proiect pe Măsura 322.

În ceea ce priveşte investiţiile prin GAL Ţara Secaşelor, a amintit de baza sportivă, o investiţie finalizată de 60.000 de euro fără TVA, de modernizare şi amenajare a vestiarelor şi de proiectele de modernizare a căminului cultural, investiţie estimată la 180.000 de euro prin proiect depus la Compania Naţională de Investiţii, respectiv 25.000 de euro pentru dotare.

„Ne pregătim cu un proiect un million euro fără TVA, pentru depunere spre finanţare pe Măsura 125, în perioada 2014-2020, pentru 20 de kilometri de drumuri extravilane, agricole. Acestea vor fi amenajate cu o singură banda de trei metri, pentru care sunt necesare lucrări de decopertare, stabilizare a terenului şi balastare”, a mai adăugat primarul.

De asemenea, a precizat că ”și comuna Daia este prinsă ca și comună pilot pe programul cadastru general agricol”, ceea ce ar însemna, potrivit primarului, că tinerii cu iniţiative de afaceri în agricultură vor putea intabula gratuit terenurile.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax