Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Investițiile anului 2014 la Baia de Arieș: Centrul de Îngrijire și Asistență Socială va fi deschis la 1 mai. Proiectele primarului Traian Pandor

Publicat

Reabilitări de străzi, lucrări la sistemul de iluminat public, reabilitarea unor clădiri, racordări la sistemul de alimentare cu apă, acestea ar fi principalele proiecte de investiții în infrastructură prevăzute în bugetul al anului 2014, în Baia de Arieș. Principalul obiectiv al anului este inaugurarea Centrului de Îngrijiri și Asistență Socială, ce va avea loc în 1 mai 2014.

Primarul din Baia de Arieș, Traian Pandor, alături de vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman, au vorbit miercuri în conferința de presă a PNL Alba, despre investițiile în infrastructură, în anul 2014. Una dintre problemele majore a este cea a bugetului, care nu depășește suma de 250.000 lei, din cauza faptului că, fiind zonă defavorizată, contribuabilii plătesc doar 50% din impozitele la stat.

Centrul de Îngrijire și Asistență Socială, inaugurat în 1 mai 2014

Centrul de Îngrijire și Asistență Socială are ca termen de inaugurate data de 1 mai 2014. Unitatea va asigura 35 de locuri de muncă și va avea, ca beneficiari, 50 de persoane adulte cu handicap, ce vor fi aduse de la Galda de Jos.

Centrul de Îngrijire și Asistență Socială de la Baia de Arieș este finanțat de Guvernul României prin Ministerul muncii în sumă de aproximativ 800.000 euro și cofinanțat de Consiliul Județean Alba prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului cu suma de 80.000 euro.

Pe Programul Operațional Sectorial Mediu 2014-2020 a fost aprobată introducerea apei potabile și a canalizării pe raza întregului oraș și a localităților componente. Lucrările vor începe anul viitor.

Primarul din Baia de Arieș: „Trăim la limita subzistenței”

„Orașul Baia de Arieș, ca multe orașe din România, trece prin dificultăți din cauza lipsei acute a locurilor de muncă și a agenților economici. Bugetul orașului este mic, din impozite și taxe primăria poate funcționa cinci luni, iar restul este acoperit cu sprijinul Consiliului Județean Alba. Drămuirea banilor am făcut-o cât se poate de conștiincios. Trecem prin niște situații foarte grele. Fiind zonă defavorizată, în Baia de Arieș se plătește doar 50% din impozite. E un lucru foarte bun, dar Guvernul ar trebui să compenseze cumva banii respectivi pentru a ne putea desfășura activitatea în mod normal. Trăim la limita subzistenței”, a spus primarul Traian Pandor.

Investițiile în infrastructură vor viza în 2014 reabilitarea de străzi în Baia de Arieş, Sartăş şi Valea Ciorii, reabilitarea clădirii fostei școli din satul Brăzești și transformarea ei în cămin cultural, racordarea la sistemul de alimentare cu apă a mănăstirii şi caselor din Muncel.

„În satul Brăzești s-a închis școala în urmă cu trei ani din cauza lipsei de copii. Vrem să reabilităm școala și să o transformăm în cămin cultural. Am alocat 150.000 lei pentru proiect tehnic și reabilitare. În satul Sartăș am inițiat un proiect de reabilitare a unei străzi pe o lungime de 2,5 km, Pe Valea Ciorii avem un proiect prin Planul Național de Dezvoltare Locală, pentru asfaltarea a 2,5 km de drumuri. Am mai prins 50.000 lei pentru pava o stradă în suprafață de 500 mp. În satul Muncel, sperăm să facem racordarea mănăstirii și a 30 de case la sistemul de alimentare cu apă. Vrem să schimbăm pe puncte de aprindere pentru a elimina pierderile la iluminatul public, vrem să punem becuri economice.”, a declarat primarul Traian Pandor.

La Baia de Arieș a existat și un proiect de amenajare a unui ștrand, însă Primăria are o problemă în a asigura cofinanțarea, deși mare parte din bani sunt fonduri europene.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

12 Comentarii

12 Comentarii

  1. andreica aurel

    miercuri, 05.02.2014 at 18:35

    Cifre eronate(vezi buget,etc.,), denumiri eronate(vezi planul national de dezvoltare in loc de programul national de dezvoltare, etc),expresii ,, tehnice”( am prins 500000), teatru( plinge de mila oamenilor- in campanie avea solutii la toate promitind locuri de munca, investitii,deschiderea spitalului in doua luni de zile, etc,), iar acum vorbeste de centru de ingrijire, inpotriva caruia a votat inpotriva in 2009 cind s-a dat drumul la proiect dar nu vorbeste ca din cele 14 proiecte aprobate pentu finantare in mandatul d-lui Bora, doar citeva mai au sanse de implementare(Asfaltare Valea Harmanesei, Valea Ciorii, Camin Brazesti, Strand,Amenajare Parcari si Spatii Verzi,Asfaltare Tarina),celelalte proiecte fiind compromise.Minciuni in capanie,minciuni acum, promisiuni,ne-am saturat de analfabeti , mincinosi si prefacuti.Daca ave-ti un pic de demnitate,d-le pandor si d-le mirzan dati-va demisia ca ingropati localitatea. Ne este rusine cu voi!

  2. Albert

    joi, 06.02.2014 at 18:47

    Piciule nu te lauda cu centru de ingrijire si asistenta sociala,nu ai nici un merit la acest lucru.Acolo este proiectul lui Bora.

  3. alexio

    joi, 06.02.2014 at 22:18

    hot si cateiii lui bora cu comenturile:))

  4. alexio

    joi, 06.02.2014 at 22:19

    hop

  5. alin

    joi, 06.02.2014 at 23:05

    Alexio,nam treaba frate da asa scri de parca ai fi Pandor.

  6. LILI

    joi, 06.02.2014 at 23:26

    DACA NU ESTI IN STARE SA CONDUCI UN ORAS DE CE AI MAI CANDIDAT?LASA SA VINA ALTII ,CA DE VOI SUNTEM SATUI.

  7. lica

    joi, 06.02.2014 at 23:39

    Nu sunteti in stare sa intretineti ce a realizat fostul primar,se alege praful de toata munca lui si acum venti sa va laudati cu proiectele lui.

    • sorin

      vineri, 07.02.2014 at 15:51

      Cetateni ai orasului Baia nu va lasati manipulati de trepadusi PDL. In timpul mandatului Bora si-a cumparat doua masini, unua pt fica lui iar una pt el.. va intreb dumneavoastra cand puteti obtine aceasta performanta…..

  8. Marius

    vineri, 07.02.2014 at 13:17

    Alexio se vede ca esti de neam prost :)) se vede ca abia ai luat Bac-ul dupa vreo 6 incercari si atuncii cu ajutor de la un profesor nu dau nume …in fine in primul rand asta nu poate fi numit primar nici nu stie sa vorbeasca in fata la o camera dapai sa vorbeasca in fata la un intreg oras

  9. sorin

    vineri, 07.02.2014 at 15:45

    Nu inteleg, de ce nu intervin si alti oameni de buna credinta din Baia pentru a scoate in relief realizarile Domnului Pandor inainte de a fi primar… care a ajutat o multime de oameni necajti si a creat multe locuri de munca.Eu va-s intreba voi ce a-ti realizat de va permite-ti sa vorbi-ti asa despre un om care a facut ceva pt orasul in care locuiti…. probabil ne meritam soarta, ne lasam manipulati de cei care au beneficiat de regimul PDL.

  10. nicoleta

    duminică, 09.02.2014 at 23:18

    Da ..nici nu va imaginati cat bine o facut acestui oras, mintind oameni din casa in casa ..
    Unde is locurile de munca promise in campanie.?lui ce ii pasa ca sia atins scopul si ii plin de bani…da noi oameni de rand ce facem , ne uitam la el si la familia lui cum umbla cu masini luxose ..

  11. gica

    luni, 12.05.2014 at 20:07

    Ba puteti sa va tot certati cat vreti cu partide cu tot…sunte.ti de rahat toti….unde e tineretul?…am fost nevoiti sa plecam toti pt k nu ati fost instare sa face.ti 50 de locuri de munca de la revolutie….ati fost numai pe *****….sa nu mai aud de voi…de ar da o ***** in baia aia!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax